Editörler : Pangaea
24 Kasım 2024 20:09

Norm Üstü Resen Atama

Merhaba arkadaşlar. İlçede norm fazlasıydım. İlçe içinde ve il içinde branşımda açık yoktu. İlde düşük puanlıdan başlanarak resen atamalar yapıldı. Açık olmamasından dolayı ataması yapılamayan öğretmenlerin hepsini de açık norm bulunmayan okullara ?resen norm üstü? olarak atamışlar. Bu ne demek oluyor. Ben o okulun kadrosunda mıyım artık. Yoksa geçici olarak mı çalışacağım yine norm fazlası mıyım?

majesteleri7
Daire Başkanı
24 Kasım 2024 20:20

Yine norm fazlasısınız ama her sene nereye görevlendirileceğim mevzusu yok.o okulun norm fazlası öğretmenisiniz

Promete64
Aday Memur
24 Kasım 2024 20:25

Yani yine başka okula verilebileceğim ve seneye Kasım ayında beni resen atayabilecekler başka ilçeye öyle mi?

Okulda 40 puanlı öğretmen vardı beni atadıkları için acaba o mu norm fazlası olacak diye düşünmüştüm.

majesteleri7, 3 hafta önce

Yine norm fazlasısınız ama her sene nereye görevlendirileceğim mevzusu yok.o okulun norm fazlası öğretmenisiniz

Promete64
Aday Memur
25 Kasım 2024 13:20

Bilgisi olan yok mu?

Sevdim-Seni
Genel Müdür
25 Kasım 2024 14:10

İlçe/il kadrosunda norm fazlası olmaktansa okul kadrosunda norm fazlası olmak iyidir. Normalde bir çok branşta sirkülasyon dolayısıyla bu şekilde fazladan norma alınanlar norm içine çok çabuk dahil oluyor.

Bakanlık il/ilçe kadrolarında öğretmen istemiyor. Bu yüzden ilçede kayıtlı olacağına okullarda kayıtlı olsunlar diyor. Teknik olarak sizin için değişen birşey yok. Hatta kadro açılma ve bulunduğunuz okulda kalma ihtimaline karşı daha iyi sayılır.

Okulda norm fazlası mısınız. Evet norm fazlasısınız. Yeniden puan sıralaması yapıp puanı düşük olanın norm fazlası sayılması hukuken de adalet açısından uygun değil.

aniceman
Daire Başkanı
25 Kasım 2024 22:16

Atandığınız okuldaki branşdaşınızın puanı sizden düşük anladım. Öyleyse norm oluşmadan norma atama olduğu için dava açsa iyi, yoksa seneye o norm fazlası olacak. Böyle uygulama mı olur ya!

Promete64
Aday Memur
25 Kasım 2024 23:31

Böyle bir şey olacağını zannetmiyorum hocam. Ben norm fazlası olmaya devam edeceğim muhtemelen.

aniceman, 3 hafta önce

Atandığınız okuldaki branşdaşınızın puanı sizden düşük anladım. Öyleyse norm oluşmadan norma atama olduğu için dava açsa iyi, yoksa seneye o norm fazlası olacak. Böyle uygulama mı olur ya!

b3rn4
Müsteşar
26 Kasım 2024 07:42

Bizim okula bu şekilde bi norm fazlası öğretmen gelmişti. İhtiyaç fazlası adı altıyla herhangi bir norm açığı olmadan atandığı için o norm fazlası oluyordu okuldaki diğer öğretmenleri etkilemiyordu.

Yani burada da siz norm fazlası olmaya devam edeceksiniz.

Promete64
Aday Memur
26 Kasım 2024 15:59

Yok mu benimle aynı durumda olan?

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
26 Kasım 2024 16:00

Mantıklısı da bu zaten

b3rn4, 3 hafta önce

Bizim okula bu şekilde bi norm fazlası öğretmen gelmişti. İhtiyaç fazlası adı altıyla herhangi bir norm açığı olmadan atandığı için o norm fazlası oluyordu okuldaki diğer öğretmenleri etkilemiyordu.

Yani burada da siz norm fazlası olmaya devam edeceksiniz.

goblin
Aday Memur
26 Kasım 2024 17:32

Hocam norm üstü atanmışsanız okulda sizden düşük puanlı olsa bile norm fazlası siz olursunuz. Bu arada hangi ildesiniz hocam?

Türkçeci_7
Müsteşar
26 Kasım 2024 18:07

Yaptıkları hak yemelerden biri de bu norm üstü olayı en iyi okullara atıyorlar orada norm artınca yıllardır oranın açılmasını bekleyen adamın ruhu duymadan orada kadroya geçiyor ne ala memleket

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
27 Kasım 2024 01:09

öyle şey olur mu ? kimin puanı şartı yüksekse o norm fazlası olur . oraya atanma şekline bakılmaz. kadrosu oradaysa o iş bitti.

goblin, 3 hafta önce
Hocam norm üstü atanmışsanız okulda sizden düşük puanlı olsa bile norm fazlası siz olursunuz. Bu arada hangi ildesiniz hocam?

Promete64
Aday Memur
27 Kasım 2024 09:27

Bu konuyla ilgili net bir cevap alamıyorum. Herhangi bir madde bulunmuyor. MEB hattını aradım onlar da net bir cevap veremediler.

b3rn4
Müsteşar
27 Kasım 2024 10:33

Hocam durumunuz net. Siz norm fazlasısınız. Kararnamenizde de ihtiyaç fazlası olarak atandığınız yazar. O okulda norm açılırsa norma siz girersiniz. Açılmadığı sürece fazla sizsiniz.

Ama norm açılır siz norma girersiniz ve ondan sonra tekrar bir norm kapanırsa o zaman en düşük puanlı norm fazlası olur.

Promete64, 2 hafta önce

Bu konuyla ilgili net bir cevap alamıyorum. Herhangi bir madde bulunmuyor. MEB hattını aradım onlar da net bir cevap veremediler.

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi