Editörler : Pangaea
25 Kasım 2024 19:35

Sizce idari dava açsam mı? (e-sınav görev vermeme cezası/tedbiri)

Merhaba,

MEB de öğretmenim. Ek gelir olsun diye e-sınavlarda görev alıyordum. Sınav başlamadan 15 dk önce bilgisayara giriş yapmak gerekiyor. Bir defa 2-3 dk geç kaldım ve ilgili yönergeye göre "1 yıl görev verilmemesi" yaptırımı uygulandı. Tekrarı halinde bu yaptırım 5 yıl uygulanıyor. Ve ben 2. olay olarak, rahatsızlandığım için göreve gitmedim. Hastaneye gittim rapor vermediler ama muayene kağıdı verdiler. İl Milli Eğitim bu konudaki mazeretleri değerlendiriyor, ben de dilekçe verdim ekte Muayene kağıdımı sundum. Cevaben "Sınav başlama saatinden sonra acil servisine başvurusunun olduğu, hekim tarafrndan rahatsızlığı ile ilgili iş göremezlik raporu düzenlenmediği" gerekçeleriyle mazeretim kabul edilmedi.

Özetle; cezaya itiraz için idari dava yolu kaldı sadece. İdare, muayene kağıdını mazeret belgesi olarak görmüyor ve sınav saatinden sonra doktora gitmiş olmamı da kötü niyet gibi değerlendirmiş.

Sizce bu karara karşı dava açsam kazanır mıyım? Kaybedersem MEB avukatının masrafını ödemem gerekecek. Sınav görevinden yılda 4-5 bin ancak kazanırım bu arada.

Yardımcı olanlara teşekkürler.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
25 Kasım 2024 20:03

Hastaneye gitmişsin doktor hasta olmadığını söylemiş, sınav görevine gidemeyecek kadar hasta olsan rapor verirdi. Hakim böyle düşünür, biz de öyle düşündük.

Davayı kaybedersin.

Kagiş
Müsteşar
25 Kasım 2024 20:47

Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez! Dava açmak için bir sürü prosedürle uğraşacak, masrafa gireceksiniz! Yani 4-5 bin lira için bu kadar zahmete girmeniz hiç ekonomik değil! Siz de 1 yıl boyunca e-sınav görevi almayıverin ne olacak ki!!

Selam et
Aday Memur
28 Kasım 2024 00:40

Tıp fakültesine gittim, Doktor dedi ki, hocalar rapor vermemize izin vermiyor. Böyle olunca ben de Muayene kağıdı da resmi belge diye onu aldım. Böyle yorumlanacağını bilsem belki Özel den rapor alırdım. (Bu arada gerçekten hastaydım, migren tarzı baş ağrısı ve mide bulantısı vardı.) Yorumunuz için teşekkürler.

Sevdim-Seni, 3 hafta önce

Hastaneye gitmişsin doktor hasta olmadığını söylemiş, sınav görevine gidemeyecek kadar hasta olsan rapor verirdi. Hakim böyle düşünür, biz de öyle düşündük.

Davayı kaybedersin.

Selam et
Aday Memur
28 Kasım 2024 00:42

Biraz kapalı ifade olmuş benimki ama 2. defa ceza oluyor ve 5 yıl görev yaşağı demek bu.

Teşekkürler.

Kagiş, 3 hafta önce

Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez! Dava açmak için bir sürü prosedürle uğraşacak, masrafa gireceksiniz! Yani 4-5 bin lira için bu kadar zahmete girmeniz hiç ekonomik değil! Siz de 1 yıl boyunca e-sınav görevi almayıverin ne olacak ki!!

fencı_05
Şef
28 Kasım 2024 07:30

Davada 5 yıl sürer dava sonuçlanana kadar cezan biter

Alex10alec
Şube Müdürü
29 Kasım 2024 12:08

Ben sınav başlamadan 15 dakika önce geldim halde sistemsel sorunlardan dolayı mebbise bir dakika geç girdiğimden dolayı 2.kez ceza aldığımdan dolayı 5 yıl ceza verdiler dilekçe yazıp gönderdim yine de cezayı kaldırmadılar ben de lanet olsun dedim bir daha hiç ilgilenmedim

Selam et, 2 hafta önce

Tıp fakültesine gittim, Doktor dedi ki, hocalar rapor vermemize izin vermiyor. Böyle olunca ben de Muayene kağıdı da resmi belge diye onu aldım. Böyle yorumlanacağını bilsem belki Özel den rapor alırdım. (Bu arada gerçekten hastaydım, migren tarzı baş ağrısı ve mide bulantısı vardı.) Yorumunuz için teşekkürler.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi