Editörler : Pangaea
25 Kasım 2024 21:22

WhatsApp Grupları

Merhaba arkadaşlar okul/kurum whatsapp gruplarından paylaşılan ancak Ebys den gönderilmeyen yazılar için whatsapp paylaşımı resmi nitelik taşır mı ?

24 Kasım Pazar günü yapılacak tören ile ilgili yazı cuma akşamı sadece whatsapp grubundan paylaşıldı ancak resmi yazı olarak ebys den yazılmadı. Törene katılmadığımız için milli eğitim soruşturma açacağını belirtti. Böyle bir şeye hakları var mıdır?

kyturan
Şef
25 Kasım 2024 22:06

Egerki kurulda karar aldiysaniz sizi baglar. Ustelik ebys daha ogretmenlere acilmadi

Sevdim-Seni
Genel Müdür
25 Kasım 2024 22:08

amirler her görevi yazılı vermeye kalkarsa hiç bir iş yürümez,

sözlü söylenen şeyler de emirdir,

kaldı ki yazılı ıspatlanabilir bir iletişim aracıdır whatsapp

aniceman
Daire Başkanı
25 Kasım 2024 22:26

Sayılmaz, sayılsa ebys neden var. Anlık mesajlaşma uygulamaları asli yazışma yollarına alternatif değil, destekleyici olabilir ancak, asli olan resmi uygulamalardır. Yazı ebys den yazılır, ayrıca isterseler mesajlaşma uygulamasından da bir an önce haberdar olunması için ayrıca yazılabilir. Ancak ebys de öğretmenlere açık değil şu an, onun için de yine resmiyet için imza sirkülü duyuru yapılması gerekir.

whatsapp ın asli duyuru aracı olarak kullanıldığı gruplara dahil olmayınız!

Ayrıca 24 kasım benim bildiğim zaten tatil...

bahçesaray
Memur
25 Kasım 2024 23:06

devamsızlık bildirimde whatsap sayılıyor da, öğretmene bildirim de niye sayılmıyor....

mavi_umut
Daire Başkanı
25 Kasım 2024 23:11

Hocam Çelenk sunma törenine katılım için

aniceman, 3 hafta önce

Sayılmaz, sayılsa ebys neden var. Anlık mesajlaşma uygulamaları asli yazışma yollarına alternatif değil, destekleyici olabilir ancak, asli olan resmi uygulamalardır. Yazı ebys den yazılır, ayrıca isterseler mesajlaşma uygulamasından da bir an önce haberdar olunması için ayrıca yazılabilir. Ancak ebys de öğretmenlere açık değil şu an, onun için de yine resmiyet için imza sirkülü duyuru yapılması gerekir.

whatsapp ın asli duyuru aracı olarak kullanıldığı gruplara dahil olmayınız!

Ayrıca 24 kasım benim bildiğim zaten tatil...

aniceman
Daire Başkanı
25 Kasım 2024 23:24

Whatsapp bir kişisel mesajlaşma uygulamasıdır ve uygulamayı kişinin kişisel telefonuna kurmak, kullanıp kullanmamak kişinin insiyatifindedir.

MEB birgün personeline iş telefonu tahsis eder, kurumsal iş ve işlemleri bu cihaz üzerinden yapar ise neden olmasın...

https://www.memurlar.net/haber/716262/okullarin-whatsapp-grubuna-katilmak-mecburi-midir.html

bahçesaray, 3 hafta önce
devamsızlık bildirimde whatsap sayılıyor da, öğretmene bildirim de niye sayılmıyor....

Kagiş
Müsteşar
26 Kasım 2024 02:11

Çelenk sunma deyince iş değişir! Katılmanız gerekirdi, zira size görev verilmiş!

mavi_umut
Daire Başkanı
26 Kasım 2024 07:55

Ama yazı sadece whatsapp dan geldi ve hafta sonu olduğu içinde orada değildik.

Kagiş, 3 hafta önce

Çelenk sunma deyince iş değişir! Katılmanız gerekirdi, zira size görev verilmiş!

m.r_f
Memur
26 Kasım 2024 08:50

Size kesinlikle katılıyorum. Ben hiç bir gruba dahil değilim, olmadım ve olmam. Hatta numaramı hiç bir iş arkadaşıma da vermiyorum, müdürlerim dahil. Yoksa ne iznimiz kalıyor, ne tatilimiz ne de mesai sonrası zamanımız.

aniceman, 3 hafta önce

Whatsapp bir kişisel mesajlaşma uygulamasıdır ve uygulamayı kişinin kişisel telefonuna kurmak, kullanıp kullanmamak kişinin insiyatifindedir.

MEB birgün personeline iş telefonu tahsis eder, kurumsal iş ve işlemleri bu cihaz üzerinden yapar ise neden olmasın...

https://www.memurlar.net/haber/716262/okullarin-whatsapp-grubuna-katilmak-mecburi-midir.html

m.r_f
Memur
26 Kasım 2024 08:56

Buna benzer bir dava görülmüş, link: https://www.alideniz.av.tr/whatsapp-tan-gonderilen-tebligat-gecerli-sayildi/#:~:text=Yarg%C4%B1tay%2C%20Whatsapp%20ile%20g%C3%B6nderilen%20tebli%C4%9Fe,say%C4%B1laca%C4%9F%C4%B1%20y%C3%B6n%C3%BCnde%20bir%20karar%20verdi.

Özetle; kişinin kendi isteğiyle whatsapp dan tebliğ edildiği ve bu tebliğin resmi tebligat sayıldığı yazıyor. Sizin durumunuzda da gruba dahil olmanızı, otomatik olarak yapılacak duyuruları almayı onayladığınızı kabul edebilirler. Çok ciddi bir yaptırım olacağını sanmıyorum ama bi ceza almanız muhtemel. Müdürlerle konuşup işi tatlıya bağlamaya çalışın. Şeytanı görmeyin, salavat getirmeyin.

Ayrıca: törene katılmamış olmanızı da kınıyorum. Sonuçta siz öğretmensiniz, sizin gününüz. Böyle bir etkinliğe katılım sağlamanız gerekirdi. 10 Kasım, 29 Ekim vs gibi tarihlerde yapılacak törenlere önce öğretmenlerin sonra da öğrencilerin katılım sağlaması, özellikle de öğretmenlerin örnek teşkil edecek konumda olmaları sebebiyle daha da dikkat etmeleri gerekir.

mavi_umut, 3 hafta önce

Ama yazı sadece whatsapp dan geldi ve hafta sonu olduğu içinde orada değildik.

cevdet5934
Aday Memur
26 Kasım 2024 09:14

WhatsApp grubuna girerseniz bağlar, girmezseniz bağlamaz

thmus79
Memur
26 Kasım 2024 22:30

Eskiden kurulda karar alınır, öğretmenler masasına kalın bir dosya konurdu. İçine konulan yazının okunması imzalanması sizin sorumluluğunuzda olurdu. Görmedim, duymadım, söylemedin diyemezdiniz. Şimdiki WhatsApp yani. Hangisi mantıklı? Müdür, müdür yardımcısı eline kağıt sınıf sınıf gezmemeli. Ebys açılmadı, açılınca böyle sorunlar kalmayacak. Gözünü seveyim teknolojinin, bilimin..

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
27 Kasım 2024 00:58

resmi yazı var mı aga ?

resmi yazı yoksa bana tebliğ edilmedi diyeceksin itiraz edeceksin.

hangi kanunda yazıyor amerikan menşeili whatsapp programından gönderilen yazılar emirdir yerine getirilmesi gerekir diye ?

ecik hakkını ara hocam papuç bırakma müdüre.

Türkçeci_7
Müsteşar
27 Kasım 2024 01:14

Halimize bak sözde öğretmenler günü öğretmene ceza vermeye bahane olmuş. Bari öğretmenler gününde öğretmeni rahat bıraksalar

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
27 Kasım 2024 01:41

Boş konuşma her baslikta

ackenbenbendegilim, 2 hafta önce

resmi yazı var mı aga ?

resmi yazı yoksa bana tebliğ edilmedi diyeceksin itiraz edeceksin.

hangi kanunda yazıyor amerikan menşeili whatsapp programından gönderilen yazılar emirdir yerine getirilmesi gerekir diye ?

ecik hakkını ara hocam papuç bırakma müdüre.

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
27 Kasım 2024 02:35

kendinle karıştırma beni

SorunCevaplayıN, 2 hafta önce

Boş konuşma her baslikta

psikolog6525
Aday Memur
27 Kasım 2024 08:58

sevdimseni isimli arkadaş neyin kafasını yaşıyor? Neymiş, whatshap resmi nitelik taşırmış :9

m.r_f
Memur
27 Kasım 2024 09:59

Sevdim seni isimli arkadaşın "resmi nitelik" gibi bir tabir kullandığını göremedim. Paylaştığım mahkeme kararıyla ilgili sayfayı inceleyebilirsiniz.

psikolog6525, 2 hafta önce

sevdimseni isimli arkadaş neyin kafasını yaşıyor? Neymiş, whatshap resmi nitelik taşırmış :9

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
27 Kasım 2024 13:24

Adam mahkeme kararı koymuş ortaya. Bos boş itiraz ediyorsun

ackenbenbendegilim, 2 hafta önce

kendinle karıştırma beni

aniceman
Daire Başkanı
27 Kasım 2024 19:46

Yazıyı okudunuz mu?

Şimdi yenişden okumadım ama ben okuduğumda kişiye bir yazıdan bahsediliyor, o da tamam whatsapptan gönderin diyor, daha sonra whatsapp ile bildirimi karşı itiraz ediyor. Yani ben whatsaptan gönderdim, tebliğ ettim diye birşey yok.

Olayda da anladığım hocam cuma okul bitmiş, çıkmış gitmiş, tatil değil mi? ha cumartesiden önce olması işi bulandırır ama hanginiz, hangimiz haftasonu bir yere gidecek olsak aman şimdi birşey olur cumadan çıkmayayım diyoruz? E çıktıktan sonra da yine kopuk konuşmalardan anladığım cuma okuldan sonra pazar görevli diye whatsapptan mesaj atılmış. Buradan birşey çıkmaz...

SorunCevaplayıN, 2 hafta önce

Adam mahkeme kararı koymuş ortaya. Bos boş itiraz ediyorsun

Toplam 38 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi