Editörler : Pangaea
26 Kasım 2024 01:35

Mühendisler nasıl formasyon alabilir

Herkese merhaba . Yeni üye oldum yanlış yere açmış olabilirim konuyu. Ben elektrik elektronik mühendisiyim. Hamilelik ile beraber 3 yıldır çalışma hayatım yok. Geçmişte verdiğim maddi manevi emeğe üzelerek, kendime ve oğlumun geleceğine haksızlık etmemek için yeniden bir şeyler yapmak istiyorum . Özelde şartlar bir anne için çok zor . Benimde aklıma acaba formasyon alıp öğretmen olarak atanabilir miyim diye fikir geldi . Bilenler sorularımı yanıtlandırısa çok sevinirim. 29 yaşındayım formasyon alabilir miyim , mezun olduğum not ortalamam 3.00

Güz dönemi başvuru yapmadım , bahar dönemi formasyon açılır mı ? Açılırsa hangi şartları taşımam lazım kabul edilmek için. Kabul edildim diyelim 1 yılda mezun oldum diyelim KPSS de gk-gy sınavı dışında eğitim bilimlerindende mi sınava girmeliyim? Verdiğim bunca çabaya emeğe değer mi atanabilir miyim ? Baktım 60 puanlarda çok atanan var ama emin olamıyorum. Ankara?da hangi üniversiteye başvurabilirim ? Bilenler yanıtlarsa çok sevirim

VHKİ-MEB
Aday Memur
26 Kasım 2024 12:44

Üniversitelerin sitelerinde duyuruları takip edin. Öğretmenlik anneler için çok uygun bir meslek. Yalnız okutabileceğiniz dersleri araştırın. Sadece elektrik dersi ise muhtemelen meslek liselerinde görev yapacaksınız. O bölümde kız öğrenci de sanırım pek olmaz, erkeklerin terbiyesi de biraz düşük olabilir. Yani bayan öğretmenler ne kadar rahat edebilir bilmiyorum. Benim kız kardeşim olsa meslek lisesinde çalışsın istemem. Abim bir ara çalıştı, ordan biliyorum. Tabi okuluna göre de değişebilir. Ben bildiğimi yazdım. Daha ayrıntılı bilen arkadaşlar da yazar. Ben okulda memurum, kütüphanesine bakıyorum. 3 yılı biraz geçti. Öğretmenlere gıpta ediyorum. Formasyona yazıldım. Hafta içi bir gün 17.00'da yüz yüze, diğer bir gün de yine aynı saatte online dersler var. Bahar döneminde de derslere ilave olarak staj var. Sonra da atanana kadar biraz süreç var ama çalışmaya ihtiyacınız varsa çocuklu bir bayana en uygun meslek. Yazıya biraz olumsuz başlayıp olumlu gibi bitirdim ama negatif olarak bahsettiğim şey okulun türüydü. Onun dışındaki artı ve eksilerini öğretmen arkadaşlar yazabilir. Tabi uzun süre çalışınca yaptığın iş dünyanın en güzel işi bile olsa bunaldığın için sana kötü gelebilir. Yorumları değerlendirip, herkesle istişare yapmayıp, sonunda kendi kararınızı vermelisiniz. Birinin hayalindeki meslekten biri bıkmış olabilir. Ben anadolu öğretmen lisesi mezunuyum. İş yerinde kullandığım bardağım bize lise son sınıfta verdikleri ve üzerinde okulumuzun arması ve ismimizin yazılı olduğu bardak. Üniversitede de eğitim fakültesi kazandım ama ilahi takdir gereği farklı şeyler yaşadım ve bitiremedim. Lise biteli 16 sene oldu, şimdi formasyon alıyorum. Ailede herkes ya öğretmen ya akademisyen. Artık ben de olacağım umarım. Lafı uzattım kusura bakmayın. Eğitimci olmak gibisi yok. Bir insana dokunuyorsun, bir nakış atıyorsun. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Pelinin1
Şube Müdürü
26 Kasım 2024 15:00

Ben sizin yerinizde olsam öğretmen olmak için göstereceğim çabayı kamuda mühendis olmak veya memur olmak için harcardım, çünkü meslek branşlarının alım sayıları çok düşük, vereceğiniz emeğe değer mi emin değilim, atanmanız zor olabilir

Mühendis olarak atanmanız muhtemelen daha kolay olacaktır

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
27 Kasım 2024 20:20

Sayın pelinin1'e katılıyorum:

Formasyona başlayıp bitireceksiniz

KPSS eğitim bilimlerine gireceksiniz

Alımlar olacak

Sizin branşınızdan kontenjan olacak

Başvuracaksınız

Mülakata gireceksiniz

Kazanırsanız (yeni ÖMK yürürlüğe girdiyse) akademiye devam edeceksiniz

Atanırsanız norm kadro

görevlendirme gibi sıkıntılarla uğraşacaksınız

Sadece çalışma olarak bakarsak elbette öğretmenlik daha cazip görünüyor ama atama aşamalarını düşününce kendi mesleğinizden atanmanız ya da KPSS-B ile herhangi bir kadroya atanmanız ya da İş-Kur aracılığıyla kamu işçiliğine alınmanız çok daha kolay olacaktır. Çünkü bunlar genelde KPSS'ye gir, alım olsun, başvur, puan üstünlüğüne göre yerleş şeklinde ilerlemektedir.

bahçesaray
Memur
27 Kasım 2024 20:46

bi de atandığınız yerde 3+1 çalışacaksınız
28 Kasım 2024 15:54

bakıyorum da insanlar çok kıskanç biri öğretmenlik okusa sanki öğretmenlik okuyanlar atanamayacak.

hanımefendi öğretmenlik bayana gerçekten yakışıyor helede anneyseniz süper lütfen vazgeçmeyin okuyun. formasyonunuzu alırsınız sonrasında AGS sınavına gireceksiniz okuyacağınız öğretmenliğin alan sınavı yoksa tek sınav AGS ile öğretmen olabilirsiniz

eğitim bilimleri sınavı yok mülakat yok lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin 3+1 düz memurlukta da var sadece öğretmenlere özel bi durum değil

Pelinin1
Şube Müdürü
28 Kasım 2024 16:00

Ben 13 yıllık öğretmenim arkadaşım, kıskanmak gibi bir durumum yok arkadaşı, ama sen çok boş bir insansın, boş boş konuşuyorsun

birgaripsözleşmeli00, 2 hafta önce

bakıyorum da insanlar çok kıskanç biri öğretmenlik okusa sanki öğretmenlik okuyanlar atanamayacak.

hanımefendi öğretmenlik bayana gerçekten yakışıyor helede anneyseniz süper lütfen vazgeçmeyin okuyun. formasyonunuzu alırsınız sonrasında AGS sınavına gireceksiniz okuyacağınız öğretmenliğin alan sınavı yoksa tek sınav AGS ile öğretmen olabilirsiniz

eğitim bilimleri sınavı yok mülakat yok lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin 3+1 düz memurlukta da var sadece öğretmenlere özel bi durum değil

28 Kasım 2024 16:21

kaç yıllık öğretmen olursanız olun uslubunuz bozuk. yanlış bilgilendirmişsiniz bir öğretmene yakışmıyor eğitim bilimleri mülakat yok. düz memur olmakta öyle düşündüğünüz gibi kolay değil kamu kurumunda çalışmakta çok stresli orada da öğretmenlikten daha büyük sorunlar var üstelik 8/5 çalışma saatleri var. boş bir insanda değilim öğrencilerle böyle konuşuyorsunuz galiba dil alışkanlığı olsa gerek .Lütfen insanlara saygı duymayı öğrenin

Pelinin1, 2 hafta önce

Ben 13 yıllık öğretmenim arkadaşım, kıskanmak gibi bir durumum yok arkadaşı, ama sen çok boş bir insansın, boş boş konuşuyorsun

Pelinin1
Şube Müdürü
28 Kasım 2024 23:37

Ben mülakat demiş miyim boş adam? Ayrıca sen öğrenci misin de seninle öğrenci gibi konuşayım şuursuz?

İ

kaç yıllık öğretmen olursanız olun uslubunuz bozuk. yanlış bilgilendirmişsiniz bir öğretmene yakışmıyor eğitim bilimleri mülakat yok. düz memur olmakta öyle düşündüğünüz gibi kolay değil kamu kurumunda çalışmakta çok stresli orada da öğretmenlikten daha büyük sorunlar var üstelik 8/5 çalışma saatleri var. boş bir insanda değilim öğrencilerle böyle konuşuyorsunuz galiba dil alışkanlığı olsa gerek .Lütfen insanlara saygı duymayı öğrenin

bhdrzn
Şef
29 Kasım 2024 01:05

Mühendis olsam sizin gibi kesinlikle kamuda mühendis olmak için çalışırdım hem maddi yönden hem de daha kolay bir şekilde olablirsiniz kpss gir gy gk yüksek puan al atan.meslek lisesinde kültür öğretmeniyim inanın zor,kliteli meslek liseleri zaten proje okulları oluyor diğerleri de o bölgenin en kötü çocuklarının geldiği okullar.memur olun uğraşmayın formasyonu sınavı mülakatı kdro verilcek mi kontenjnda olacak mıyım sonrasında sözleşmeli sonrasınd meslek lisesine tanırsınız.atandığınızda inanın düz memurluğu nasıl geçiş yaparım diye araştırırsınız.arkdaşım elektrik elektronik mühendisi kykda çalışıyor keyfi yerinde

gıdaaa
Aday Memur
29 Kasım 2024 07:16

Biranneee hanım mühendislikten öğretmenliğe geçmiş biriyim, özelden sormak istediğinizi sorun cevaplayayım... Arkadaşların da dediği gibi tabiki bir bayan için öğretmenlik ideal ama avantajları olduğu gibi dezavantajları da var.

29 Kasım 2024 09:15

gerçekten problemleriniz var sizin için üzüldüm bi kere kıskanç kelimesini kendi üzerinize alınan sizsiniz ben sizi etiketleyerek yorum yapmadım ki.psikoloğa gidin şuursuzda senin yetiştiren ailendir edepsiz ahlaksız

Pelinin1, 2 hafta önce

Ben mülakat demiş miyim boş adam? Ayrıca sen öğrenci misin de seninle öğrenci gibi konuşayım şuursuz?

İ

29 Kasım 2024 09:18

ne yazık ki evlatlarımızı sizin gibi terbiye yoksunu insanlara da teslim etmek zorunda kalıyoruz z kuşak sizin gibi öğretmenlerin eseri. özel hayatınızda problemleriniz de olabilir ama tanımadığınız insanlardan bunu çıkaramazsınız. kendi kendine üzerine alınıp kendi kendine kavga ediyorsun

bu size son cevabım ne söylersenizde aynen iade zaman harcayamam hasta insanlarla doktor değilim

Pelinin1, 2 hafta önce

İ

Pelinin1
Şube Müdürü
29 Kasım 2024 09:59

Önce sataşıp sonra cevabını alınca çocuk gibi ağlamayacaksın, anandan babandan mı öğrendin zırlamayı?

Ailen sana özgüven veremediyse o senin sorunun, burda gelip istediğin lafı edip sonra karşı tarafın cevap vermeyeceğini mi düşünüyorsun? Kimden öğrendin babandan mı öğrendin korkaklığı, korkak

gerçekten problemleriniz var sizin için üzüldüm bi kere kıskanç kelimesini kendi üzerinize alınan sizsiniz ben sizi etiketleyerek yorum yapmadım ki.psikoloğa gidin şuursuzda senin yetiştiren ailendir edepsiz ahlaksız

Pelinin1
Şube Müdürü
29 Kasım 2024 10:03

Kimin terbiyesiz olduğu belli, senin kullandığın kelimelere bak, bir de benim kulladığım cümlelere bak, sana boşuna şuursuz demiyorum, boş beleş şuursuzsun

Ettin laf bir incir çekirdeğini bile doldurmuyor :)

ne yazık ki evlatlarımızı sizin gibi terbiye yoksunu insanlara da teslim etmek zorunda kalıyoruz z kuşak sizin gibi öğretmenlerin eseri. özel hayatınızda problemleriniz de olabilir ama tanımadığınız insanlardan bunu çıkaramazsınız. kendi kendine üzerine alınıp kendi kendine kavga ediyorsun

bu size son cevabım ne söylersenizde aynen iade zaman harcayamam hasta insanlarla doktor değilim

ice.mann
Memur
29 Kasım 2024 11:10

Arkadaşım senin yazdığın zamana kadar olumsuz konuşan, öğretmen olmamasını tavsiye veren tek kişi var. Sonra üstünüze mi alınıyosunuz diyosun, senin lafı söylediğin kişi bariz belli. niye lafı çeviriyorsun sonradan. Hanımefendi mülakatla ilgili tek bir şey söylememiş sen o yok bu yok yazmışsın.

Ayrıca 3+1 bütün memurluklarda yok. önce bil de öyle yorum yap.

29 Kasım 2024 11:44

yusuf yıldırım için yazmıştım fakat kendisi cevap verme gereği duymuş . lafı da çevirmiyorum hakarete ilk ben başlamadım . normal memurlukta 3+1 var bütün kurumlar için getirildi şuanda sağlık bakanlığında bunu aşağıya çekmeyle ilgili çalışmalar var.

öğretmenliğin zor yanları var bu gerçek ama düz memurlukta da var. hanımefendi öğretmen olmak istediğini söylüyor ve formasyonu nasıl alırım sınavlar nelerdir gibisinden bilgi almak istiyor. sadece bu konu başlığı altında değil bütün konularda sürekli öğretmenlik kötüleniyor ama bırak düz memurluğa gir desen kimse yanaşmaz sitemim buna yoksa hiç birinizi şahsen tanımıyorum ve hiç kimsenin kimseye aşağılayıcı bir şey söylemeye hakkı yok.

ice.mann, 2 hafta önce

Arkadaşım senin yazdığın zamana kadar olumsuz konuşan, öğretmen olmamasını tavsiye veren tek kişi var. Sonra üstünüze mi alınıyosunuz diyosun, senin lafı söylediğin kişi bariz belli. niye lafı çeviriyorsun sonradan. Hanımefendi mülakatla ilgili tek bir şey söylememiş sen o yok bu yok yazmışsın.

Ayrıca 3+1 bütün memurluklarda yok. önce bil de öyle yorum yap.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
29 Kasım 2024 12:57

Ben de 3+1'den bahsetmemiştim. Ayrıca öğretmen değilim, emekliliği hak etmiş bir mühendisim. Neyini kıskanacağım da beni kıskanmakla itham ediyorsunuz?

Hepimiz ekmek parası için çalışıyoruz. Ben sadece farklı bir pencere açmaya çalıştım. Sonuçta elektronik mühendisi birinin öğretmen olma aşamalarının çok daha zor olduğu bariz ortada olan bir şey. Halbuki mühendislik ya da başka bir memurluk için KPSS+tercih yeterli. Spesifik kurum ve kadrolar için spesifik durumlar olabilir ama öğretmenlik için hiçbir şey olmasa bile en başta formasyon alınması sonra da o branştan kadro açılması lazım. Ben orda mühendislik dışında başka memurluklar ve kamu işçiliğinden de bahsetttim. Bu kadrolara atanmak formasyon almak ve branş atamasına girmekten daha kolay değil mi?

Tanımadığınız insanları "kafanıza göre" alakasız şekilde itham etmemeyi öğrenmenizi umarım.

yusuf yıldırım için yazmıştım fakat kendisi cevap verme gereği duymuş . lafı da çevirmiyorum hakarete ilk ben başlamadım . normal memurlukta 3+1 var bütün kurumlar için getirildi şuanda sağlık bakanlığında bunu aşağıya çekmeyle ilgili çalışmalar var.

öğretmenliğin zor yanları var bu gerçek ama düz memurlukta da var. hanımefendi öğretmen olmak istediğini söylüyor ve formasyonu nasıl alırım sınavlar nelerdir gibisinden bilgi almak istiyor. sadece bu konu başlığı altında değil bütün konularda sürekli öğretmenlik kötüleniyor ama bırak düz memurluğa gir desen kimse yanaşmaz sitemim buna yoksa hiç birinizi şahsen tanımıyorum ve hiç kimsenin kimseye aşağılayıcı bir şey söylemeye hakkı yok.

29 Kasım 2024 13:45

3+1 i bayan arkadaş yazmış ona cevap olarak söyledim . sizin sadece mülakat ve eğitim bilimleri var demeniz tuhafıma gitti çünkü kaldırıldı her yerde haberi de yapıldı yanlış yönlendirmek için yazılmış gibi hissetim o yüzden o ithamda bulundum eğer haberiniz gerçekten yoksa kusura bakmayın. insanlar hangi mesleği seviyorsa onu yapsın her alanın zorluğu ve kolaylığı var .

YUSUF YILDIRIM, 2 hafta önce

Ben de 3+1'den bahsetmemiştim. Ayrıca öğretmen değilim, emekliliği hak etmiş bir mühendisim. Neyini kıskanacağım da beni kıskanmakla itham ediyorsunuz?

Hepimiz ekmek parası için çalışıyoruz. Ben sadece farklı bir pencere açmaya çalıştım. Sonuçta elektronik mühendisi birinin öğretmen olma aşamalarının çok daha zor olduğu bariz ortada olan bir şey. Halbuki mühendislik ya da başka bir memurluk için KPSS+tercih yeterli. Spesifik kurum ve kadrolar için spesifik durumlar olabilir ama öğretmenlik için hiçbir şey olmasa bile en başta formasyon alınması sonra da o branştan kadro açılması lazım. Ben orda mühendislik dışında başka memurluklar ve kamu işçiliğinden de bahsetttim. Bu kadrolara atanmak formasyon almak ve branş atamasına girmekten daha kolay değil mi?

Tanımadığınız insanları "kafanıza göre" alakasız şekilde itham etmemeyi öğrenmenizi umarım.

civil_eng06
Şube Müdürü
29 Kasım 2024 16:37

Eşi öğretmen olan bir mühendis olarak yazayım: Bazı branşlarda öğretmen olarak atanmak mühendis olarak atanmaktan zor. Hem felaket mezun yığılması var hem de kontenjan azlığı var. Kaldı ki mevcut koşullarda çalışırken alınan maaş ve emekli maaşı arasında seyyanen ödemeden dolayı uçurum olduğundan dolayı hemen hemen tüm kurumlarda çoğu personel yaş haddi gelmeden emekli olma hayalini bıraktı. Tasarruf tedbirleri nedeniyle sağlık, güvenlik hariç emekli olan personel yerine alım yapılacağı açıklandı.

Evet formasyon alıp atanmayı beklemek de imkan dahilinde ama naçizane görüşüm ataması fazla olan bir branştan üniversite okuyup sonrasında uğraşmak olur. Zira elektrik elektronik bölümünden son yıllarda kaç kontenjan varmış ona bakmak lazım.

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi