Editörler : Pangaea

Kapalı
26 Kasım 2024 07:50

Kadro 3 Kişi ama Derslere 2 Kişi Giriyor - Lütfen Yardım

Öncelikle herkese merhaba,

Meslek lisesinde 3 İngilizce öğretmeninden biriyim. Okulumuzda 62 saat İngilizce dersi var. Zümremizden biri 2 yıldır görevlendirme ile müdür yardımcılığı yapıyor, dolayısıyla sadece 4 saat derse giriyor. Ek ders de almıyor. Durum böyle olunca 58 saat dersi 2 kişi paylaşıyoruz 28-30 şeklinde. Şunu belirteyim, 30 saat derse girmekten şikayetçi değiliz ancak bir süre sonra verim alamıyoruz. Şikayetimiz 3 kişilik kadroda 2 kişi dersleri sırtlanmak. Bu konuda ne yapılabilir? 21 saatten fazla dersi reddetme hakkımız olduğunu biliyorum ama artık tasarruf tedbirleri sonucunda herkes 30 saat girecek falan dendi, kafamız karıştı. Bu doğru mu? Müdür beyle konuşup görevlendirme veya ücretli bir öğretmen talep etmesini isteyeceğiz ancak olumlu cevap alacağımızı zannetmiyorum. Nasıl bir yol izlenmeli? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

fenogretmeniyim
Şube Müdürü
26 Kasım 2024 09:55

hocam zaten cevabı kendiniz vermişsiniz.

"21 saatten fazla dersi reddetme hakkımız olduğunu biliyorum ama artık

tasarruf tedbirleri sonucunda herkes 30 saat girecek falan dendi,

kafamız karıştı. Bu doğru mu? Müdür beyle konuşup görevlendirme veya

ücretli bir öğretmen talep etmesini isteyeceğiz ancak olumlu cevap

alacağımızı zannetmiyorum."

okul idaresi 21 saatten fazla ders vermeye çalışabilir ama zorlayamaz

cgem753
Kapalı
26 Kasım 2024 10:58

Peki hocam biz idareyi ücretli bir öğretmen çağırmaya zorlayabilir miyiz? Yani biz 21 saatten fazlasını istemiyorum diye dilekçe verdikten sonra bizi oyalayıp 30 saat ders vermeye devam ettirebilirler mi?

fenogretmeniyim, 3 hafta önce

hocam zaten cevabı kendiniz vermişsiniz.

"21 saatten fazla dersi reddetme hakkımız olduğunu biliyorum ama artık

tasarruf tedbirleri sonucunda herkes 30 saat girecek falan dendi,

kafamız karıştı. Bu doğru mu? Müdür beyle konuşup görevlendirme veya

ücretli bir öğretmen talep etmesini isteyeceğiz ancak olumlu cevap

alacağımızı zannetmiyorum."

okul idaresi 21 saatten fazla ders vermeye çalışabilir ama zorlayamaz

hsnsylk
Genel Müdür
26 Kasım 2024 11:18

dilekçenizi idareye verin, kalan dersleri müdür yardımcısı almak zorunda, tabi ek dersini alır. başka öğretmen ücretli görevlendirilmez.

ogretmenbey786
Aday Memur
26 Kasım 2024 11:29

62 saat miş müdür yardımcısını düş 56 saat kalır 56 saat 2 normdur 57 saat 3 normdur. siz 56 saat olduğu için 2 normunuz var. bölge normu dahil değil. ama ücretli öğretmen gelmez.

cgem753
Kapalı
26 Kasım 2024 11:29

Hocam ikimiz de 21 saat için dilekçe verirsek 16 saat ders artıyor. Müdür yardımcısı 16 saat ek ders alamaz diye düşünüyorum yanlış mıyım? 16 saat için ücretli öğretmen gelmez mi kesinlikle?

hsnsylk, 3 hafta önce

dilekçenizi idareye verin, kalan dersleri müdür yardımcısı almak zorunda, tabi ek dersini alır. başka öğretmen ücretli görevlendirilmez.

cgem753
Kapalı
26 Kasım 2024 11:34

Peki hocam bu durumda ne oluyor? Yani 3. öğretmen gelmeyeceği için biz 21 saatten fazla ders almaya zorlanabilir miyiz?

Ayrıyeten okulumuzda mesleki İngilizce dersleri de var, onları da sayarsak 58'in üzerinde dersimiz var.

ogretmenbey786, 3 hafta önce

62 saat miş müdür yardımcısını düş 56 saat kalır 56 saat 2 normdur 57 saat 3 normdur. siz 56 saat olduğu için 2 normunuz var. bölge normu dahil değil. ama ücretli öğretmen gelmez.

ogretmenbey786
Aday Memur
26 Kasım 2024 12:08

hocam eğitim bölgesinde kaç ders var kaç öğretmen var bu önemli.

21 saatten fazla girmeye zorlamazlar ama normu 2 iken ve 2 öğretmen varken ücretli öğretmen çalıştırmayı doğru bulmaz kimse

cgem753, 3 hafta önce

Peki hocam bu durumda ne oluyor? Yani 3. öğretmen gelmeyeceği için biz 21 saatten fazla ders almaya zorlanabilir miyiz?

Ayrıyeten okulumuzda mesleki İngilizce dersleri de var, onları da sayarsak 58'in üzerinde dersimiz var.

Pelinin1
Şube Müdürü
26 Kasım 2024 12:13

Hocam kafanızı karıştırmanıza gerek yok, 21 saatten fazla derse girmek istemiyorum diye dilekçe yazmanız gerekiyor. Ondan sonra idarenin o derse kimi sonacağı sizi ilgilendirmez, sizin yasal hakkınız dilekçe hakkınızla sınırlı, onun dışında ki konular sizin yetkiniz dahilinde değil

cgem753
Kapalı
26 Kasım 2024 13:08

Haklısınız hocam, biz hakkımızı arayalım gerisi bizi ilgilendirmez. Açıkçası okulumuzda sadece 7 saat derse girip 1 gün çalışan öğretmenler var, üç beş kuruş için bu kadar fazla saat derse girmek insana koyuyor açıkçası.

Pelinin1, 3 hafta önce

Hocam kafanızı karıştırmanıza gerek yok, 21 saatten fazla derse girmek istemiyorum diye dilekçe yazmanız gerekiyor. Ondan sonra idarenin o derse kimi sonacağı sizi ilgilendirmez, sizin yasal hakkınız dilekçe hakkınızla sınırlı, onun dışında ki konular sizin yetkiniz dahilinde değil

ogretmenbey786
Aday Memur
26 Kasım 2024 13:58

ben 21 saat zorunluyu artıracaklarını düşünüyorum

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
26 Kasım 2024 15:47

Müdür yardımcısı 6 zorunlu 6 ücretli girer

cgem753
Kapalı
26 Kasım 2024 16:43

Hocam bizde 21 saat zorunluluğu olduğu gibi müdür yardımcıları için de 6+6=12 şeklinde bir zorunluluk var mı? Yoksa sadece 6 saat girmeleri yeterli midir?

Memleketinogretmeni, 3 hafta önce

Müdür yardımcısı 6 zorunlu 6 ücretli girer

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
26 Kasım 2024 16:47

6 saat girmeleri yeterli üstüne isterse girer

cgem753, 3 hafta önce

Hocam bizde 21 saat zorunluluğu olduğu gibi müdür yardımcıları için de 6+6=12 şeklinde bir zorunluluk var mı? Yoksa sadece 6 saat girmeleri yeterli midir?

needimage
Memur
26 Kasım 2024 19:38

Değerli hocam, sene başında başka bir okulda öğretmen arkadaşlar 21 saat üzeri derse girmeyeceklerine dair dilekçe vermişler, beni o okula görevlendirme verdiler. Yani okulunuza dilekçe verirseniz ilde ya da ilçede dersini dolduramayan bir öğretmeni okulunuza görevlendirirler.

thmus79
Memur
26 Kasım 2024 22:14

Hocam sene başı kurulda dilekçeler alınır ders programı yapılır. Kurulu bahane edip ders verebilir.

cgem753
Kapalı
26 Kasım 2024 23:17

Değerli hocalarım hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Peki şunu sormak isterim, 21 saatten fazla ders almamak için dilekçe sadece sene başında mı yazılır? Şu an veya ikinci dönem için yazabilir miyiz?

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
26 Kasım 2024 23:39

Yaz yaz ne zaman istersen yaz.

cgem753, 3 hafta önce

Değerli hocalarım hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Peki şunu sormak isterim, 21 saatten fazla ders almamak için dilekçe sadece sene başında mı yazılır? Şu an veya ikinci dönem için yazabilir miyiz?

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi