Editörler : Pangaea
27 Kasım 2024 16:59

Rehberlik ve Araştırma Merkezleri Avantaj-Dezavantajları

Herkese iyi günler diliyorum. 23 Kasım atamaları kapsamında Özel Eğitim Öğretmeni olarak RAM'a atandım. Bana daha çok hitap ettiği için tercihlerde de çoğu okuldan önce yazdım. Şu an pek çok meslektaşım doğal olarak neden okul yazmadın vs. tarzı serzenişlerde bulunuyor. Ben yaptığım tercihten asla pişman değilim ancak bilmek açısından bu avantaj ve dezavantaj mevzularını daha önce bu kurumda çalışmış hocalarım veyahut bu kurum hakkında bilgi sahibi olan hocalarımdan dinlemek isterim. (ek ders,tatil,sınav görevi, il dışı tayin, okula geçme vs.)

iyame
Aday Memur
27 Kasım 2024 17:53

En doğrusunu yapmışsın hocam..Özel Eğitim Öğretmeni iseniz en iyisi. Ramlar ve Mesleki Eğitim Merkezleridir.. Bunun dışındakiler çok yıpratıcıdır..Aklınız hiç okullarda kalmasın..Sadece yaz tatili için yıpranmaya değmez..

ozogretmen24
Aday Memur
27 Kasım 2024 18:01

teşekkürler hocam. ben de öyle düşünmüştüm.

batman123
Aday Memur
29 Kasım 2024 14:06

çok yanlış seçim ırgat gibi çalışıyorsun ramlarda çok yoğun 8.5 çalışıyorsun evraklarda boğuluyorsun gidince görürsün artık tatil de yok

Sansasyonell
Aday Memur
29 Kasım 2024 14:28

pdrciler de aynı mı peki?
batman123, 2 hafta önce
çok yanlış seçim ırgat gibi çalışıyorsun ramlarda çok yoğun 8.5 çalışıyorsun evraklarda boğuluyorsun gidince görürsün artık tatil de yok

batman123
Aday Memur
29 Kasım 2024 14:29

pdrciler için kebap ram ama özel eğitimciler aşırı yoğun çalışıyor illallah ediyosun

Mduroy
Aday Memur
29 Kasım 2024 15:46

Her RAM farklı yoğunlukta çalışır hocam. Dezavantaj olarak çok yoğun ise 8-5 durmadan çalışabilirsin, yaz tatili, ara tatil vs. yok yıllık 20-30 gün izin var. Mesaisi okula göre daha uzun. Avantajları ise okul gibi yıpratıcı değil, okuldaki gibi öğrencilere karşı sorumlulukların olmuyor, sakin bir şehirdeki RAM'da isen günde en fazla bir kaç saat çalışır öğrenci incelemesi yaparsın kendine bolca vakit ayırabilirsin. Ek ders açısından çok bir farkı yok sadece yazın çalıştığın için ek ders alıyorsun ekstra, sınav görevi alabilirsin mebbisten. Başka sormak istediklerin varsa cevaplayabilirim hocam.

batman123
Aday Memur
30 Kasım 2024 11:18

öğrenciye karşı sorumluluk yok mu asıl en büyük sorukluluk ramda tanılama yapiyosun gelecegini belirliyosun çocuğun
Mduroy, 2 hafta önce

Her RAM farklı yoğunlukta çalışır hocam. Dezavantaj olarak çok yoğun ise 8-5 durmadan çalışabilirsin, yaz tatili, ara tatil vs. yok yıllık 20-30 gün izin var. Mesaisi okula göre daha uzun. Avantajları ise okul gibi yıpratıcı değil, okuldaki gibi öğrencilere karşı sorumlulukların olmuyor, sakin bir şehirdeki RAM'da isen günde en fazla bir kaç saat çalışır öğrenci incelemesi yaparsın kendine bolca vakit ayırabilirsin. Ek ders açısından çok bir farkı yok sadece yazın çalıştığın için ek ders alıyorsun ekstra, sınav görevi alabilirsin mebbisten. Başka sormak istediklerin varsa cevaplayabilirim hocam.

Mduroy
Aday Memur
30 Kasım 2024 22:19

fiziki bir sorumluluktan bahsediyorum.

batman123, 2 hafta önce
öğrenciye karşı sorumluluk yok mu asıl en büyük sorukluluk ramda tanılama yapiyosun gelecegini belirliyosun çocuğun

235U
Genel Müdür
01 Aralık 2024 08:39

Gaza gelip Ramadan şaşma pişman olursun.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi