Editörler : Pangaea
28 Kasım 2024 18:56

Çalışabilir raporu aldıktan sonra sağlık ocağından rapor alınabilir mi?

Merhaba. 32.hafta çalışabilir raporu aldıktan sonra herhangi bir sağlık probleminden dolayı sağlık ocağından 1-2 günlük rapor almak sorun yaratır mı, çalışabilir raporuma bir şey olur mu? Daha önce bu durumu deneyimlemiş olan biri varsa beni aydınlatabilir mi?

Sevdim-Seni
Genel Müdür
28 Kasım 2024 19:03

sorun olmaz,

ikisi farklı şeyler..

nsad34
Aday Memur
28 Kasım 2024 19:05

Nerede okuduğumla emin olmamakla beraber çalışabilir raporunun iptal olacağına dair bir şeyler okumuştum da o yüzden sormak istedim. Teşekkür ediyorum.

Sevdim-Seni, 2 hafta önce

sorun olmaz,

ikisi farklı şeyler..

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
28 Kasım 2024 23:16

Ancak, o raporlu olduğunuz günler çalışmayacağınız için doğum sonrası izninize eklenmez. Örneğin 3 gün rapor alırsanız doğum sonrası 91 gün değil 88 gün analık izni kullanabilirsiniz. Doğum öncesi ?çalışabilir? raporuyla doğum sonrasına aktarılan izinlerin geçerli olması için bilfiil çalışılması gerekir.

Geçmiş olsun, sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
29 Kasım 2024 09:20

bunu böyle anlamak için çok zorlama bir yorum yapmak lazım.

Nezle oldun diye aldığın 2 gün izin doğum izninden düşmez. Doğum izni okulda son çalışılan gün başlar ve kesintisizdir. 32-37 hafta arasında nezle oldun 2 gün rapor aldın bunu doğum izninden düştük denmez.

Kanundaki fiilen çalışılan günler meselesi yaz tatiline, şubat tatiline denk gelen/başlayan doğum izinlerine atfen konulmuş bir ibare.

YUSUF YILDIRIM, 2 hafta önce

Ancak, o raporlu olduğunuz günler çalışmayacağınız için doğum sonrası izninize eklenmez. Örneğin 3 gün rapor alırsanız doğum sonrası 91 gün değil 88 gün analık izni kullanabilirsiniz. Doğum öncesi ?çalışabilir? raporuyla doğum sonrasına aktarılan izinlerin geçerli olması için bilfiil çalışılması gerekir.

Geçmiş olsun, sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
29 Kasım 2024 12:43

Sevdim-Seni, 2 hafta önce

bunu böyle anlamak için çok zorlama bir yorum yapmak lazım.

Nezle oldun diye aldığın 2 gün izin doğum izninden düşmez. Doğum izni okulda son çalışılan gün başlar ve kesintisizdir. 32-37 hafta arasında nezle oldun 2 gün rapor aldın bunu doğum izninden düştük denmez.

Kanundaki fiilen çalışılan günler meselesi yaz tatiline, şubat tatiline denk gelen/başlayan doğum izinlerine atfen konulmuş bir ibare.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi