Editörler : Pangaea

Kapalı
29 Kasım 2024 14:58

Süt izninde nöbet tutulması hakkında

Hocalarım merhaba, süt izni olan öğretmenin nöbet tutmama hakkı var, bunu biliyorum. Günde ilk altı ay 3 saat, ikinci altı ay 1.5 saat izin hakkı var, bunu da biliyorum. Peki söz konusu öğretmen nöbet tutmak isterse o gün nöbetçi olduğu hâlde iznini kullanabiliyor mu? Çünkü mantıken o süre boyunca nöbet yerini terk etmiş oluyor, bir olay olsa sorumlusu kim olacak?

Şöyle örnek vereyim, bizim okulumuzda süt izni olan öğretmenler nöbetçi olduğu gün 07:30'da okulda bulunmak yerine 09:30 veya 10:20 gibi geliyor (ikinci/üçüncü teneffüste). Bu durum normal midir, yasal mıdır, yönetmelikte yeri var mıdır sizlerden öğrenmek istiyorum.

(Bu soruyu sormamın sebebi şudur. Okulumuzda ders programlarını hazırlayan müdür yardımcısı kadın ve özellikle samimi olduğu diğer kadınlara program konusunda yardımcı oluyor, tabii bu bizim programlarımızın kötü olmasına sebep oluyor. Kısacası hem programda hem nöbette olan bize oluyor. Programlar yetmediği gibi 1 yıl olan süt iznini bize 2 yıl diye yutturmaya çalışıyor. Örnekte bahsi geçen hocamızın çocuğu 1 yaşından büyük ama idareye sorsak hocamızın hâlâ süt izni var!)

cgem753
Kapalı
29 Kasım 2024 15:03

Mesajda düzenleme olmadığı için buraya ekliyorum. Şahsen ben ve okuldaki birçok arkadaş nöbet günümüzde bir nöbetçinin okula geç gelmesinden rahatsızız. Eğer bu konu bize tatlı bir dille açılsaydı ve hocamızın süt izni olmadığı hâlde bebeği küçük, yardımcı olmaya çalışalım denseydi burada problem çıkaracak kadar kalpsiz değiliz ama bize yalan söylenerek geçen yıl tüm yıl boyunca süt izni olan hocamızın bu yıl tekrar süt izni olduğu söylendi. Problemimiz katakulliyle iş yapılması.

fen-25
Şef
29 Kasım 2024 19:46

öncelikle dogumdan sonra nöbet tuttmama 2 yıla çıkarıldı.yani 2 yıl nöbet tutmadığı icin de hocanız öğlene kadar derse girebilir.

2023 ekim ayında yayınlanan yönetmeliğe göre 3 yas altı cocugı olan herkesin programda önceliği vardır.eminim. o yüzden hakkınızı ararken kanunları da bilin. 3 yastan küçük cocuklar ve çocuğu engelli olan anne babalar ve Anne babası engelli olanların programda önceliği var.bilginize.

cgem753
Kapalı
29 Kasım 2024 19:50

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Nöbet tutmayabilir biliyorum ama nöbet tutarsa nöbetçi olduğu gün okula geç gelebilir mi, bunun cevabını bulamadım.

fen-25, 2 hafta önce

öncelikle dogumdan sonra nöbet tuttmama 2 yıla çıkarıldı.yani 2 yıl nöbet tutmadığı icin de hocanız öğlene kadar derse girebilir.

2023 ekim ayında yayınlanan yönetmeliğe göre 3 yas altı cocugı olan herkesin programda önceliği vardır.eminim. o yüzden hakkınızı ararken kanunları da bilin. 3 yastan küçük cocuklar ve çocuğu engelli olan anne babalar ve Anne babası engelli olanların programda önceliği var.bilginize.

29 Kasım 2024 20:44

Nöbet tutmayı istiyorsa nöbetini tam olarak yerine getirmek zorundadır. Aksi halde asli görevini yerine getirmemiş olur nöbet esnasında görev yerini terk edemez

selcukturkce
Genel Müdür
29 Kasım 2024 21:46

Hem nöbet tutup ücretini almak hem de nöbeti eksik tutmak! Tamamıyla yanlış bir durum. Hocam sizin nöbet yeriniz bellidir. Nöbet defterine imza atarken nöbet yerinizi de yazın. Ayrıca nöbet defterine nöbetçi öğretmenin geç geldiğini de yazabilirsiniz.

cgem753
Kapalı
29 Kasım 2024 22:44

Ben de öyle düşünmüştüm hocam. Teşekkürler cevabınız için.

korkuyu_beklerken, 2 hafta önce

Nöbet tutmayı istiyorsa nöbetini tam olarak yerine getirmek zorundadır. Aksi halde asli görevini yerine getirmemiş olur nöbet esnasında görev yerini terk edemez

cgem753
Kapalı
29 Kasım 2024 22:45

Teşekkürler hocam. Açıkçası okul idaresiyle ters düşmek istemiyorum ancak son zamanlarda hadlerini aşan çok şey yapıyorlar. Öğretmenin dedikodusunu yapıyorlar, öğretmeni tehdit ediyorlar, kendi derslerine girmeyip parasını alıyorlar. Bu konuyu dile getirdiğimde de problem çıkarırlarsa dediğiniz gibi nöbet defterine yazacağım.

selcukturkce, 2 hafta önce

Hem nöbet tutup ücretini almak hem de nöbeti eksik tutmak! Tamamıyla yanlış bir durum. Hocam sizin nöbet yeriniz bellidir. Nöbet defterine imza atarken nöbet yerinizi de yazın. Ayrıca nöbet defterine nöbetçi öğretmenin geç geldiğini de yazabilirsiniz.

cgem753
Kapalı
29 Kasım 2024 23:55

Peki Selçuk hocam, nöbete geç gelme bahanesi olarak günlük süt iznini o saatlerde kullanıyor denebilir mi? Yani öğretmen nöbet tutmayı tercih etmişse o gün için hâlâ süt izni geçerli olur mu?

selcukturkce, 2 hafta önce

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi