Editörler : Pangaea
29 Kasım 2024 19:04

Nöbetçi öğretmen eksiği var ve nöbet tutan rehberlikçi yok

yani tamam rehberlikçiler nöbet tutmuyorda öğretmen eksiğimiz var 2 tane bu durumda biz döne döne 2şer nöbet tutuyoruz da rehber öğretmen öğretmen eksiği olan durumlarda bence nöbet tutmalı yani hem öğrencileri gözlemlemiş de olur nöbet esnasında çünkü odasındayken tenefüste bu imkana sahip olmadığı kanaatindeyim

bahçesaray
Memur
29 Kasım 2024 19:41

Bu mesaj 20'nin üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.
rehberlik öğretmenleri nöbetten muaf...

aniceman
Daire Başkanı
29 Kasım 2024 20:04

Yıllardır aynı hikaye... nöbet tutan rehberlikçi yok diyene kadar diğer ülkelerde nöbetçi öğretmen var mı diye sordunuz mu acaba?

bahçesaray, 2 hafta önce
rehberlik öğretmenleri nöbetten muaf...

aniceman
Daire Başkanı
29 Kasım 2024 20:05

pardon, yanlış alıntı olmuş.

aniceman, 2 hafta önce

Yıllardır aynı hikaye... nöbet tutan rehberlikçi yok diyene kadar diğer ülkelerde nöbetçi öğretmen var mı diye sordunuz mu acaba?

ogretmenbey786
Aday Memur
29 Kasım 2024 20:48

nöbet olmazsa okuldaki serseriler efendi çocuklara dadanır

aniceman, 2 hafta önce

Windowsxp.
Aday Memur
29 Kasım 2024 21:08

Rehber öğretmen denen şey neden var ki?

bahçesaray
Memur
29 Kasım 2024 22:55

kendi çocuklarınıza birşey olursa nerdeymiş bu nöbetçi öğretmen demeyi bilirsiniz ama...

ogretmenbey786
Aday Memur
30 Kasım 2024 01:03

öğretmen yetiyordur o zaman durum farklı. öğretmen sayısı eksikken öğretmenler 2 şer nöbet tutarken rehber öğretmenin nöbet tutmamasını anlayamıyorum.

30 Kasım 2024 07:19

Ne kadar hasetsiniz be kardeşim

gevas1977
Aday Memur
30 Kasım 2024 10:03

rehber öğretmen pansiyon nöbeti tutuyor ama normal okul nöbeti tutmuyor çok enteresan bir durum.

ogretmenbey786
Aday Memur
30 Kasım 2024 12:47

hased demek

ben de yok onda da olmasın demektir.

eski personel genel müdürü hamza aydoğdunun twitter hesabında ilgili husuta bir sabitlenmiş twit var idi

buhl demek ben de var onda olmasın demektir

şuhh onunki benim olsun

gıbta onda var ben de de olsun

sehavet bende var onda da olsun

isar benim ki onun olsun

cud bende yok ama onda olsun

fakr onda yoksa bende de olmasın

En azından isteğe bırakılsın merkezi sınav gibi belki bir kaç rehber öğretmen diğer öğretmen arkadaşlarına acır da onlar ikişer nöbet tutarken bende en azından 1 tane tutayımda beraber çekelim bu yükü der.

bilinçlivatandas, 2 hafta önce
Ne kadar hasetsiniz be kardeşim

medip
Daire Başkanı
30 Kasım 2024 13:13

Sendikaların birden fazla nöbet tutulmasın diye eylem kararı var.

Lecturer55
Aday Memur
30 Kasım 2024 13:32

Rehber öğretmenin görev ve sorumlulukları bellidir bilmeden atıp tutmayın. Rehber öğrrtmen nöbet tutmaz, derse girmez, saat 9 da gelir 3 te vınn. İşlerini sınıf rehber öğretmenin üzerine yıkar, odasında pineklerken netfilxten dizisini izler, öğretmenler odasında lak lak yapar, sabah kahvaltısını okulda tv eşliğinde yapar, öğrencilere copy paste ders çalışma programı verir, idareci gibi ek ders alır ve bilimum günlere katılır gün içinde birkaç defa çok yoğunum izlenimi verir ama bir galt yapmaz ;)

baykuş123
Şef
30 Kasım 2024 22:16

Branş öğretmenleri yine kudurmuş xd Açık açık söyleyin rehber öğretmen olamadık sizi kıskanıyoruz aslında sizin yerinizde biz olamadığımız için size çamur atma yarışina girdik :)

Seri eksi bekliyorum arkadaşlar

ogretmenbey786
Aday Memur
30 Kasım 2024 22:22

ben dürüstçe söyleyeyim şuan çalıştığım okulda rehberlikçi olmak isterim. ya öğretmenler odası basık kalabalık sıcak. kendi odamın olması çok çok çok güzel bir şey. nöbet bana bu yaştan sonra zor geliyor. iki nöbet tutmak diye bir şey bence yok. tekini tutuyorsun tekine gücün kalmıyor. hadi kaldı diyelim o gün ders anlatamıyorsun. ben 25 saat derse giriyorum eminim rehberlikçi benden çok ek ders alıyordur.

ya bana rehberlik yıllık planı bile verilmedi branş öğretmeniyim internetten kendim buldum..

ama ben isterdim ki bir rehberlikçi gelsin desin ki hocam ben fahri olarak nöbet tutmak istiyorum çünkü siz ikişer nöbet tutuyorsunuz.

baykuş123, 2 hafta önce

Branş öğretmenleri yine kudurmuş xd Açık açık söyleyin rehber öğretmen olamadık sizi kıskanıyoruz aslında sizin yerinizde biz olamadığımız için size çamur atma yarışina girdik :)

mutsuztayinci.
Aday Memur
30 Kasım 2024 22:27

Neden kıskanalım sizi? Üniversite sınavında da KPSS?de de bir pdrciden daha iyi dereceler yaptım. İstesem yazardım gayet. Atanamasanız özel ders veremiyorsunuz, atanınca DYK açamıyorsunuz. Okula, öğrenciye, devlete, kuruma, sisteme faydanız çok az. İşini layıkıyla yapan bir (1) öğretmen gördüm bu zamana kadar branşınızdan. İş yapmamak, boş oturmak, çabalamamak kıskanılacak ve imrenilecek bir şey mi ? Bunu mu kıskanalım ? Farkındaysanız öğrencilerin yüzde sekseni 24 Kasım?da size bir küçük hediye almıyor, bir küçük gönül alan not, şiir vb yazmıyor. Dört okulda çalıştım. Hiçbirinde de görmedim. Demek ki bağ kuramıyor, öğrencilerin dünyasında yer edinemiyorsunuz. Bunu mu kıskanalım ? Çocukların hayatına dokunuyor, onlara yol açıyoruz. İşini layıkıyla yapan, vicdanı rahat her öğretmeni tenzih ederim branşı ne olursa olsun. ?xd? yazarak laf soktuğunu zannedebilen bir zihniyete laf anlatılmaz zaten. Böyle bir iletişim dili mi var ? Bir öğretmen olarak bu üslubu mu takınıyorsunuz ?

baykuş123, 2 hafta önce

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
01 Aralık 2024 01:14

Görev tanımlarında yok.

Kimseye angarya yüklenmemesine çalışılmalı.

Ücretli öğretmenlere nöbet meselesi ile ilgili düzenleme gelmeli. Nöbet tutsa (zorunlu değil) bile ücret edemiyorlar.

Sendika kararı var. O ayrı. Yazılı emri kabul ederseniz tutmak zorundasınız. Kabul etmeyecekseniz sendika kararına istinaden şerh düşmek gerek. Başka şeylerde eklenebilir.

Siz de mecburiyetten her hafta olmasa da böyle durum var. Eksiğin giderilmesi için bir iki hafta idare edilse de nöbet sorumluluğu ağır bir iş.

ogretmenbey786
Aday Memur
01 Aralık 2024 13:44

hocam eskiden tutuyorlardı şimdi tutmuyorlar ama dediğim gibi öğretmen varken durum farklı yokken farklı yani bence öğretmen eksikliği durumunda nasıl 25 yıl hizmete bakılmadan nöbet veriliyor rehberlikçilere de öğretmen yokken nöbet verilmesi gerektiğini düşünüyorum

atahoca, 2 hafta önce

Görev tanımlarında yok.

Kimseye angarya yüklenmemesine çalışılmalı.

Ücretli öğretmenlere nöbet meselesi ile ilgili düzenleme gelmeli. Nöbet tutsa (zorunlu değil) bile ücret edemiyorlar.

Sendika kararı var. O ayrı. Yazılı emri kabul ederseniz tutmak zorundasınız. Kabul etmeyecekseniz sendika kararına istinaden şerh düşmek gerek. Başka şeylerde eklenebilir.

Siz de mecburiyetten her hafta olmasa da böyle durum var. Eksiğin giderilmesi için bir iki hafta idare edilse de nöbet sorumluluğu ağır bir iş.

01 Aralık 2024 22:46

İnce yerden yakaladın

gevas1977, 2 hafta önce
rehber öğretmen pansiyon nöbeti tutuyor ama normal okul nöbeti tutmuyor çok enteresan bir durum.

Windowsxp.
Aday Memur
02 Aralık 2024 01:15

Çamur atacak bir tarafınız yok. Sizde biliyorsunuz hiç bir iş yapmadığınızı, boş yere maaş aldığınızı, devlete boşuna külfet olduğunuzu. bunları söyleyince çamur mu atmış oluyoruz. gerçekler bunlar. bizim okulda da var birtane. iszizlikten kendini çiçeğe böceğe verdi sanırsın okulun bahçıvanı.
baykuş123, 2 hafta önce

adaletyoksayokum
Aday Memur
04 Aralık 2024 00:37

Adalet liyakat yok MEB'te, bu yüzden ilgili grup adeta bir lobi. Yıllarca sınıfa katılmamak güya otoriter olmamak adına, 1 ders saati faal düzenleme önerilen bir rehberlik için kazan kaldırdılar, kah pelerinler içinde MEB in kapısına bile dayandılar. Çok geçmeden de "Rehberliğe de desteklme kursu istiyoruz" yöneliminde DYK başlıgı açmaktan geri durulmadı ve açtılar. Eminim konu hala yerinde duıruyordur. Herkes mi değil hayır tabii. Ne ilginctir ki biz DYK da ne yapacağız? sorusunu dahi kendilerine sormadılar, soranlara ise kızılcık şerbeti kustular.. Diğer yanda Nöbet Görevi getirildiğinde ücretsizken veryansın edenler, bu defa Danıştayın kapısını tokmaklamak suretiyle gene aynı karara YD verdirerek feshettiler. Yine ne ilginctir ki nöbet ücretli hale gelince tekrardan bi susuldu.. Akıllara pansiyon belletici görevinin ganimeti gelmiş olsa gerek, efendim rehber öğretmen nöbet tutabilir mi 'den tutun daha neleeer neler. Ha suç ya da allengir kimin, MEB in tabii kimin olacak.

Lecturer55, 2 hafta önce

Rehber öğretmenin görev ve sorumlulukları bellidir bilmeden atıp tutmayın. Rehber öğrrtmen nöbet tutmaz, derse girmez, saat 9 da gelir 3 te vınn. İşlerini sınıf rehber öğretmenin üzerine yıkar, odasında pineklerken netfilxten dizisini izler, öğretmenler odasında lak lak yapar, sabah kahvaltısını okulda tv eşliğinde yapar, öğrencilere copy paste ders çalışma programı verir, idareci gibi ek ders alır ve bilimum günlere katılır gün içinde birkaç defa çok yoğunum izlenimi verir ama bir galt yapmaz ;)

Toplam 60 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi