Editörler : Pangaea

makarnacibozkurt
Aday Memur
06 Aralık 2024 19:37

Avrupa dememişsiniz dogru orası, ama diğer ükeler demişsiniz ki, öyle sanırım kastettiğiniz Mozambia, Honolulu ya da Papua Yenigine değil.. "Kıyasım gelişmiş, eğitimde yol almış, almakta olan ülkeler." demeniz de bunu teyit ediyor. Ardından "bu kapsamda eğitimde psikolojik danışman, rehber öğretmen istihdamı olmayan bir kaç ülke adı verirseniz" diyorsunuz. Bunu da Eğitimde gelişmiş ülkelerde Rehber Öğretmen görev tanımı bulunmadığını, bunun aksine Psikolojik Danışman ve/ya Okul Sosyoloğu uygulaması yer aldığını bilmenize rağmen ikisini aynı kefeye kotararak soruyorsunuz. Hangisi işinize gelecekse size ondan verelim mi.. Mesela 8/5 çalışma düzenine dayalı olarak tatillerin kırpldığı bir Psikolojik Danışman mı olmaktan yanasınız, yoksa tatilime bir zeval gelmesin ben Rehber Öğretmen olarak sistemli şekilde 1 saat rehberlik dersine de girerim, gerektiğinde nöbetimi de tutarım yeter ki Rehber Öğretmen kalalım'dan yana mısınız? Bu konudaki öznel yaklaşımınız nedir hangisidir, hangisi uyar hocam size

aniceman, 1 ay önce

Ben avrupa gibi birşey demedim. Bunun kıta ile değil vizyon ile ilgisi var. Kıyasım gelişmiş, eğitimde yol almış, almakta olan ülkeler.bu kapsamda eğitimde psikolojik danışman, rehber öğretmen istihdamı olmayan bir kaç ülke adı verirseniz incelemek isterim.

aniceman
Daire Başkanı
06 Aralık 2024 19:48

makarnayı azaltın.

makarnacibozkurt, 1 ay önce

Avrupa dememişsiniz dogru orası, ama diğer ükeler demişsiniz ki, öyle sanırım kastettiğiniz Mozambia, Honolulu ya da Papua Yenigine değil.. "Kıyasım gelişmiş, eğitimde yol almış, almakta olan ülkeler." demeniz de bunu teyit ediyor. Ardından "bu kapsamda eğitimde psikolojik danışman, rehber öğretmen istihdamı olmayan bir kaç ülke adı verirseniz" diyorsunuz. Bunu da Eğitimde gelişmiş ülkelerde Rehber Öğretmen görev tanımı bulunmadığını, bunun aksine Psikolojik Danışman ve/ya Okul Sosyoloğu uygulaması yer aldığını bilmenize rağmen ikisini aynı kefeye kotararak soruyorsunuz. Hangisi işinize gelecekse size ondan verelim mi.. Mesela 8/5 çalışma düzenine dayalı olarak tatillerin kırpldığı bir Psikolojik Danışman mı olmaktan yanasınız, yoksa tatilime bir zeval gelmesin ben Rehber Öğretmen olarak sistemli şekilde 1 saat rehberlik dersine de girerim, gerektiğinde nöbetimi de tutarım yeter ki Rehber Öğretmen kalalım'dan yana mısınız? Bu konudaki öznel yaklaşımınız nedir hangisidir, hangisi uyar hocam size

makarnacibozkurt
Aday Memur
06 Aralık 2024 19:55

Buraları 100'ler binler okuyor cevabınız bu mu yani ..

aniceman, 1 ay önce

makarnayı azaltın.

erdembay1
Aday Memur
08 Aralık 2024 23:15

Kişisel fikrim,

Sorun rehberlik öğretmeni değil, sorun: PDR ve rehberlik servisi sistemi. Okularda bankamatik memuru yerine, angarya niteliği yerine herkesin kendi branş ve uzmanlığını ilkelden sahiplendiği bir sistem arzu edilmektedir. Dünya yansa yıkılsa ben odamdan çıkmayayım, sınıfa ve sahaya karışmayayım, rehberlik dersi yapmayayım, nöbet tutmayayım, danışma icin öğrenciyi tanımama da gerek yok, evrak rehberliği kafi mantalitesi baltayı taşa çalmıştır.

okuryazar3
Müsteşar
08 Aralık 2024 23:25

Nöbet değil zor olan, nöbetçi öğretmenin yetkisizliği, etkisizliği. Eskiden sadece saraylarda olan ,prens, prensesler dokunulmazlık kalkanı ile okula doluşunca nedimelik fevkalade zor oluyor:))

Sorumluluğumun % 1 'i oranında yetkim bile yokken nöbet tutmak esas sıkıntı burada...

Rehberlik servisleri okullarda zaten gereksiz...Ben herhangi bir sorunu çözebildiklerine şahit olmadım:))

rabatfas
Aday Memur
09 Aralık 2024 00:52

Özel ders almadan ve özel kursa giymeden bir öğrencinin lgs veya yks de başarılı olma şansı var mı? Devlet okulları neden bu şekilde ? Türkiye de yapılan lgs ve yks de ders ders net ortalamalar neden düşük.nöbet tutan öğretmen arkadaşlar ne kadar dikkatli .tüm bunların ışığında zaten eğitim sistemi çökmüş bitmiş bir sistemde ayrıntılarda boğulmaya gerek var mı?

mutsuztayinci.
Aday Memur
09 Aralık 2024 22:04

Okulumda ne kadar desteğe, düzenli takibe ihtiyacı olan öğrenci varsa bir kez pdr servisinin önünden geçebilmiş değil. Bir kez form doldurup öğrenci yönlendirdim iki kere hatırlatmak zorunda kaldım 10 gün sonra ancak görüşüldü çocukla. Bir öğrencimize veli isteği üzerine bep raporu çıkarılacak iki pdr öğretmeni var. Birine durumu anlatıyorum öbürü dolduracak diyor, öbürüne durumu açıklıyorum ben çocuğu tanımıyorum diğeri dolduracak diyor. En son formu doldurmaya biri ikna oldu bu sefer ben bu çocuğu tanımıyorum doldurmam diye ayağa kalktı. Tanısaydın kardeşim. Bu öğrenci okulun geçen sene sınıf tekrarına kalan tek öğrencisi. Bir sürü psikolojik problem yaşıyor. Annesi sınıf tekrarını istemiş. Sene başında bep raporlarını doldurdum sistemde 8 gün bekledi, 8 gün! Doldurduğum formaların yanlış olduğunu iddia etti ilgili pdrci kişisi. Yanlış olmadığını belirttim. Ramı arayıp sormuş işe bakın doğruymuş. Kendi işinizden, formalitelerinizden, işleyişinizden habersizsiniz daha. Ne işe yarıyorsunuz pardon ? Bu pdr öğretmenini bir kez öğretmenler odasında gördüm ayyyyy odamızı boyayacaksın di mi diye resim öğretmenini bunaltıyordu. Okulların ve öğrencilerin büyük problemleri var farkında mısınız sayın pdrciler. Okusaymışım da kazansaymışım da kapasitem olsaymış da kullanıcı adı ?kaka? olan ve okurken midemi bulandıran bir üslupla burada had bildirmeye çalışan bir hadsizden akıl alacak değilim çok şükür. Sizin dışınızdaki diğer tüm branşlar sizden nefret ediyor farkında mısınız? Resimci arkadaşlarımız, teknoloji tasarımcı, beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarımıza yönelik böyle bir toplu tepki yok. Neden çünkü işini muazzam yapan insanlar gördüm bu branşlarda. Çocuklar için emek verdiklerini gördüm, hayatlarına dokunduklarını gördüm. Onların da odaları, ayrı sınıfları mevcut. Sınav, evrak işleri kolay. Ya herkes neden bize bu kadar tepkiyle yaklaşıyor deyip öz eleştiri yapacağınıza kendinizi yükseltmeye uğraşacağınıza başka öğretmenleri kendi seviyenize çekmeye, alçaltmaya çalışıyorsunuz. İnanın sizlerle aynı mesleği paylaştığım için, bu devlet size maaş ödediği için utanıyorum.

Windowsxp.
Aday Memur
10 Aralık 2024 12:41

Birde bunlara "rehberlikçi" değil "psikolojik danışman" diyecekmişiz. bir ünvanınız olacaksa bu kesinlikle "beyhude kadro" olmalı

mutsuztayinci., 1 ay önce

Okulumda ne kadar desteğe, düzenli takibe ihtiyacı olan öğrenci varsa bir kez pdr servisinin önünden geçebilmiş değil. Bir kez form doldurup öğrenci yönlendirdim iki kere hatırlatmak zorunda kaldım 10 gün sonra ancak görüşüldü çocukla. Bir öğrencimize veli isteği üzerine bep raporu çıkarılacak iki pdr öğretmeni var. Birine durumu anlatıyorum öbürü dolduracak diyor, öbürüne durumu açıklıyorum ben çocuğu tanımıyorum diğeri dolduracak diyor. En son formu doldurmaya biri ikna oldu bu sefer ben bu çocuğu tanımıyorum doldurmam diye ayağa kalktı. Tanısaydın kardeşim. Bu öğrenci okulun geçen sene sınıf tekrarına kalan tek öğrencisi. Bir sürü psikolojik problem yaşıyor. Annesi sınıf tekrarını istemiş. Sene başında bep raporlarını doldurdum sistemde 8 gün bekledi, 8 gün! Doldurduğum formaların yanlış olduğunu iddia etti ilgili pdrci kişisi. Yanlış olmadığını belirttim. Ramı arayıp sormuş işe bakın doğruymuş. Kendi işinizden, formalitelerinizden, işleyişinizden habersizsiniz daha. Ne işe yarıyorsunuz pardon ? Bu pdr öğretmenini bir kez öğretmenler odasında gördüm ayyyyy odamızı boyayacaksın di mi diye resim öğretmenini bunaltıyordu. Okulların ve öğrencilerin büyük problemleri var farkında mısınız sayın pdrciler. Okusaymışım da kazansaymışım da kapasitem olsaymış da kullanıcı adı ?kaka? olan ve okurken midemi bulandıran bir üslupla burada had bildirmeye çalışan bir hadsizden akıl alacak değilim çok şükür. Sizin dışınızdaki diğer tüm branşlar sizden nefret ediyor farkında mısınız? Resimci arkadaşlarımız, teknoloji tasarımcı, beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarımıza yönelik böyle bir toplu tepki yok. Neden çünkü işini muazzam yapan insanlar gördüm bu branşlarda. Çocuklar için emek verdiklerini gördüm, hayatlarına dokunduklarını gördüm. Onların da odaları, ayrı sınıfları mevcut. Sınav, evrak işleri kolay. Ya herkes neden bize bu kadar tepkiyle yaklaşıyor deyip öz eleştiri yapacağınıza kendinizi yükseltmeye uğraşacağınıza başka öğretmenleri kendi seviyenize çekmeye, alçaltmaya çalışıyorsunuz. İnanın sizlerle aynı mesleği paylaştığım için, bu devlet size maaş ödediği için utanıyorum.

Reksai786
Aday Memur
10 Aralık 2024 14:00

sanırım ziya selçuğa kadar rehberlikçiler daha az yatıyordu şuan full yatışa geçmişler. ben şahsen ciddi söylüyorum yatışa geçmek için rehberliğe geçmek istiyorum. baş öğretmen olmaktan çok rehberlikçi olmak istiyorum full yatış full ek ders. git istediğin öğretmene istediğin idareciye istediğin hizmetliye sor rehberlikçi ne yapıyor diye ? RAM HARİÇ REHBERLİKÇİLER YATIYOR YATIYOR YATIYOR. kimsenin umurunda değil.

İdareciye idareci olan rehberlikçilerden nefret ediyorum. Veli toplantısı yapıldığında benim görevim değil ben konuşma yapmam diyen rehberlikçi kadar hiç bir şeye hiç bir faydası olmayan kişi görmedim.

Ya nöbetçi eksiği var nöbet tutmaz.

kelebek sınav yaparız raporlu öğretmenin yerine girmez.

veli toplantısı olur açılış konuşması yapmaz.

sınıf rehber öğretmenleri rehberlik dersine hangi etkinliği nasıl yapacak onu anlatmayı bırak yıllık planı dahi vermez.

Odasında kahve makinesi bilgisayar şeker. Canı sıkıldığında okulda USLU EFENDİ öğrencilerle konuşur.

Yetim öğrencimiz var alkol içen var makyaj yapan var göbeğini açan var küfür eden var psikolojik manevi ruhsal sorunu olan var ailesinden yakınını kaybetmişler var bunların hiç birine ne yaptı bu öğretmenler ? isimlerini dahi bilmiyorlar ?

derse girseler bakarlar bu çocuk çok sessiz olmuş neden acaba bir şey mi oldu bu çocukla dalga geçiyorlar neden acaba ?

derse girmiyorsun nöbet tutmuyorsun rehberlik dersi etkinliklerini yapmıyorsun ULAN ÖĞRENCİ HAKKINDA NE BİLGİN VAR SENİN ?

BAKIN SINIF REHBER ÖĞRETMENİNİN GÖREVLERİNİ YAZIYORUM

a) Okulun rehberlik ve psikolojik danışma programı

çerçevesinde sınıfın yıllık çalışmalarını plânlar ve bu plânlamanın bir

örneğini rehberlik ve psikolojik danışma servisine verir.

b) Rehberlik için ayrılan sürede sınıfa girer. Sınıf

rehberlik çalışmaları kapsamında eğitsel ve meslekî rehberlik

etkinliklerini, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri servisinin

organizasyonu ve rehberliğinde yürütür.

c) Sınıfındaki öğrencilerin öğrenci gelişim dosyalarının

tutulmasında, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri servisiyle iş

birliği yapar.

d) Sınıfa yeni gelen Öğrencilerin gelişim dosyalarını

rehberlik ve psikolojik danışma servisi ile iş birliği içinde inceler,

değerlendirir.

e) Çalışmalarda öğrenci hakkında topladığı bilgilerden özel

ve kişisel olanların gizliliğini korur.

f) Sınıfıyla ilgili çalışmalarını, ihtiyaç ve önerilerini

belirten bir raporu ders yılı sonunda ilk hafta içinde rehberlik ve

psikolojik danışma hizmetleri servisine iletir.

g) Öğrencilerin ilgi, yetenek ve akademik başarıları

doğrultusunda eğitsel kollara yöneltilmeleri konusunda psikolojik

danışmanla iş birliği yapar.

h) Okul müdürünün vereceği, hizmetle ilgili diğer görevleri

yapar.

Reksai786
Aday Memur
10 Aralık 2024 14:03

öğretmen öğretmeni korumaz derler ulan rehberlikçi ziya selçuk bu rehberlikçileri okula artist kral yaptı daha ne yapsın

Reksai786, 1 ay önce

sanırım ziya selçuğa kadar rehberlikçiler daha az yatıyordu şuan full yatışa geçmişler. ben şahsen ciddi söylüyorum yatışa geçmek için rehberliğe geçmek istiyorum. baş öğretmen olmaktan çok rehberlikçi olmak istiyorum full yatış full ek ders. git istediğin öğretmene istediğin idareciye istediğin hizmetliye sor rehberlikçi ne yapıyor diye ? RAM HARİÇ REHBERLİKÇİLER YATIYOR YATIYOR YATIYOR. kimsenin umurunda değil.

İdareciye idareci olan rehberlikçilerden nefret ediyorum. Veli toplantısı yapıldığında benim görevim değil ben konuşma yapmam diyen rehberlikçi kadar hiç bir şeye hiç bir faydası olmayan kişi görmedim.

Ya nöbetçi eksiği var nöbet tutmaz.

kelebek sınav yaparız raporlu öğretmenin yerine girmez.

veli toplantısı olur açılış konuşması yapmaz.

sınıf rehber öğretmenleri rehberlik dersine hangi etkinliği nasıl yapacak onu anlatmayı bırak yıllık planı dahi vermez.

Odasında kahve makinesi bilgisayar şeker. Canı sıkıldığında okulda USLU EFENDİ öğrencilerle konuşur.

Yetim öğrencimiz var alkol içen var makyaj yapan var göbeğini açan var küfür eden var psikolojik manevi ruhsal sorunu olan var ailesinden yakınını kaybetmişler var bunların hiç birine ne yaptı bu öğretmenler ? isimlerini dahi bilmiyorlar ?

derse girseler bakarlar bu çocuk çok sessiz olmuş neden acaba bir şey mi oldu bu çocukla dalga geçiyorlar neden acaba ?

derse girmiyorsun nöbet tutmuyorsun rehberlik dersi etkinliklerini yapmıyorsun ULAN ÖĞRENCİ HAKKINDA NE BİLGİN VAR SENİN ?

BAKIN SINIF REHBER ÖĞRETMENİNİN GÖREVLERİNİ YAZIYORUM

a) Okulun rehberlik ve psikolojik danışma programı

çerçevesinde sınıfın yıllık çalışmalarını plânlar ve bu plânlamanın bir

örneğini rehberlik ve psikolojik danışma servisine verir.

b) Rehberlik için ayrılan sürede sınıfa girer. Sınıf

rehberlik çalışmaları kapsamında eğitsel ve meslekî rehberlik

etkinliklerini, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri servisinin

organizasyonu ve rehberliğinde yürütür.

c) Sınıfındaki öğrencilerin öğrenci gelişim dosyalarının

tutulmasında, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri servisiyle iş

birliği yapar.

d) Sınıfa yeni gelen Öğrencilerin gelişim dosyalarını

rehberlik ve psikolojik danışma servisi ile iş birliği içinde inceler,

değerlendirir.

e) Çalışmalarda öğrenci hakkında topladığı bilgilerden özel

ve kişisel olanların gizliliğini korur.

f) Sınıfıyla ilgili çalışmalarını, ihtiyaç ve önerilerini

belirten bir raporu ders yılı sonunda ilk hafta içinde rehberlik ve

psikolojik danışma hizmetleri servisine iletir.

g) Öğrencilerin ilgi, yetenek ve akademik başarıları

doğrultusunda eğitsel kollara yöneltilmeleri konusunda psikolojik

danışmanla iş birliği yapar.

h) Okul müdürünün vereceği, hizmetle ilgili diğer görevleri

yapar.

mutsuztayinci.
Aday Memur
11 Aralık 2024 04:18

Bugün telefonda acil şekilde özel eğitim sınıfına alınması gereken bir öğrenci velisi bekliyordu, kendisinden binbir özür dileyerek yetki verilmediği için bep öğrenci listesini göremiyorum bana indirip atmasını istedim söylediği şey müsait değilim şu an. Ne kadar kaba, nezaketsiz. Ne zaman bir öğrenciye bep raporu doldurulacak, pdr servisine işim düşecek olsa bunalıyorum yemin ediyorum bu kadar yoz yobaz iş bilmez iki insan anlaşılmaz iki insan nasıl bir araya gelmiş? Bep raporunda da lütfedip yazdıkları tek cümle sınıf öğretmeninin görüşü doğrultusunda rapor çıkarılmalıdır. Bunu yazmak için de kendi aralarında sen yaz ben yazayım münakaşası yaşıyorlar. Baya sorun yaşayan bir öğrenciyi yönlendirmek adına bugün öğrenci yönlendirme formu almak için aşağı inmek zorunda kaldım okuldan çıkmamıza 20 dakika vardı hazretleri ışıkları kapatmış okuldan gitmiş. Geç geldiğini de bahçe nöbetçisi olduğum için bugün görmüştüm. Bu egoyu bu inisiyatifi kim veriyor size ? Siz düzgünce işinizi yapın diye size nöbet verilmiyor. Ne iş yapıyorsunuz ne işe yarıyorsunuz ? Kusura bakmayın bu branşın yüzde yetmiş sekseni ne öğretmen ne memur ne dedikleri gibi psikolojik danışman. Hiçbir şey değilsiniz kardeşim arpacısınız. Kısa ve öz bu. Sırf meslek onuruma, insan haysiyetime yakıştıramadığım için gidip idareye söylemedim bugüne kadar. Neden meslektaşımı şikayet edeyim diye düşünüyorum sürekli. Ama hak ediyorsunuz ya. Yetkili kim varsa ilçe memler, il memler, okul idareleri, bakanlık görevlileri? sürekli belli branşları sıkıştırıp üzerine gelmektense sistemdeki boşluklara sığınıp vicdansızca kudurmuş şekilde maaş yiyen ve şımarmış semirmiş şu grubu biraz denetleyin biraz çalıştırın Allah aşkına. Bu çocuklar edepsiz şeyler yapıyor, birbirine tükürüyor, hırsızlık yapıyor, çerçöp internetin köle olmuş durumdalar, birbirlerini taciz ediyorlar, kız erkek ağızlarında kepaze küfürler?neler neler. Pdr branşından olup çalışan bir kişi gördüm bugüne kadar harika işler yapıyordu. Neler yapıyor insan çalışmak isteyince. Bir kere bir koridora çıkın kardeşim çocuklarla selamlaşın, ilgilendiğiniz sınıfları tanıyın. Hiçbir zıkkım yapmıyorsanız bizim tekerimize çomak sokmayın. Bir bep raporu istedik adam iki parmak tıklaması yapacak. Allah?tan da korkunuz kuldan da utanmanız kalmamış zerre. Çoğunuzun yediği haram içtiği haram. Hazretleri geç geliyor, arabasını okul bahçesine park ediyor. Erkenden de dükkanı kapatıp gidiyor.

mutsuztayinci.
Aday Memur
11 Aralık 2024 04:27

Şunu da ekleyeyim yarın direkt rehberlik servislerinin sıkı denetlenmesi, mevzuat, yönetmelik vb çerçevesinde okullarda aktif-faal kılınması, iş ve işlemlerini düzenli yürütmesi, okullarda aktif olarak sahada olması konusunda Cimer üzerinden bir talepte Mebim üzerinden de bir talepte bulunacağım. Gidip okul idaresine beraber çalıştığım meslektaşımı şikayet etmem haddim görmüyorum eksiğini müdür bey görsün söylesin. Ama vatandaş olarak bu mercilerden her şekilde hakkımı arayabilirim. Bu konudan rahatsız olan bütün meslektaşlarımı da aynı şekilde hakkını aramaya davet ediyorum. Okuldan karanlıkta çıktığımız konusunda talep bildirmiştik öğretmen arkadaşlarla. Üç hafta sonra bazı illerde ders saatlerinin kısaltılmasına yönelik kararlar çıktı. Taleplerimiz dikkate alınıyor hocalarım.

ersoygkhn
Aday Memur
11 Aralık 2024 17:51

Sen gibilerde açıp kitaptan okutur, kitabı yazdırır. Elinde telefon memurlar nette açılan tartışmalara cevap yetiştirmeye çalışır.

Lecturer55, 2 ay önce

Rehber öğretmenin görev ve sorumlulukları bellidir bilmeden atıp tutmayın. Rehber öğrrtmen nöbet tutmaz, derse girmez, saat 9 da gelir 3 te vınn. İşlerini sınıf rehber öğretmenin üzerine yıkar, odasında pineklerken netfilxten dizisini izler, öğretmenler odasında lak lak yapar, sabah kahvaltısını okulda tv eşliğinde yapar, öğrencilere copy paste ders çalışma programı verir, idareci gibi ek ders alır ve bilimum günlere katılır gün içinde birkaç defa çok yoğunum izlenimi verir ama bir galt yapmaz ;)

adaletyoksayokum
Aday Memur
11 Aralık 2024 18:17

Hep birlikte Adalet yoksa yokuz demeliyiz amasız fakatsiz diyeceğiz. Yazılarınızdaki başarı gözden kaçıcı değil tebrik ederim.

mutsuztayinci., 1 ay önce

Şunu da ekleyeyim yarın direkt rehberlik servislerinin sıkı denetlenmesi, mevzuat, yönetmelik vb çerçevesinde okullarda aktif-faal kılınması, iş ve işlemlerini düzenli yürütmesi, okullarda aktif olarak sahada olması konusunda Cimer üzerinden bir talepte Mebim üzerinden de bir talepte bulunacağım. Gidip okul idaresine beraber çalıştığım meslektaşımı şikayet etmem haddim görmüyorum eksiğini müdür bey görsün söylesin. Ama vatandaş olarak bu mercilerden her şekilde hakkımı arayabilirim. Bu konudan rahatsız olan bütün meslektaşlarımı da aynı şekilde hakkını aramaya davet ediyorum. Okuldan karanlıkta çıktığımız konusunda talep bildirmiştik öğretmen arkadaşlarla. Üç hafta sonra bazı illerde ders saatlerinin kısaltılmasına yönelik kararlar çıktı. Taleplerimiz dikkate alınıyor hocalarım.

ogretmenbey786
Aday Memur
11 Aralık 2024 18:37

Rehberlikçiler hakkında öğretmenlerin neler düşündüğünü öğrenmek isterseniz sınıf öğretmenlerinin olduğu forumlar var orda 10 yıllık 20 yıllık daha tecrübelisi daha yenisi öğretmenler var. onların ve benim ortak noktalarımızdan bir tanesi iş yapan çalışan rehber öğretmen diye bir şey olup olmadığı konusunda şüphelerimizin olması. buraya sadece bir ekran görüntüsü koyuyorum ama yüzlerce tecrübeli öğretmenin yüzlerce tespitini bulmak işten bile değil.

rehberlikçiler gerçekten bir şey yapmıyor .

https://hizliresim.com/a8fp203

ersoygkhn, 1 ay önce

Sen gibilerde açıp kitaptan okutur, kitabı yazdırır. Elinde telefon memurlar nette açılan tartışmalara cevap yetiştirmeye çalışır.

adaletyoksayokum
Aday Memur
11 Aralık 2024 18:37

Şu yazıdakı başarı ve begeniye de zerre şaşırmadım.

Biz cocugu adam olsun, vatana millete hayrı dokunacak bir fert ve vatandaş olsun diye uğraştıkça, bunun icin de yeri sırasında davranışlarından dolayı rehberliğe havale ettikçe, anam babam cocuk oradan oyle bir kisveyle öyle bir hışımla dönüyor ki sanırsın Kandıralının Paşa Torunu...

Neyse sınıfa dönüyor amma lakin Sahte bir özürün ardından Tırnagı çıkmayan sabînin tırnagı çıkıveriyor, egosu tavan yapıyor, aslan postuna bürünüyor pençelerini çıkarıyor, yetinmiyor alenen benim haklarım da var demeye başıyor, kişi hak ve hürriyeti diyor, hümanizm diyor, pozitivizm bilmem vesair diyor ki akla hayale sığmaz.

Rehabilite şöyle dursun adeta zehirlenip geliyor hasılı

Hele ki bu gerçekleri buralardan duydukça birileri çıldırıyor, daha da bileniyorlar. Kişisel husumet sanıyorlar. Olmaz kardeşim olmaz. bu böyle gitmez !

İllaki bir yerde kırılacak bu durum er geç kırılacak.

?Rehber öğretmenlerin faydalı olabilmeleri için öğrenciyi sınıf ortamında gözlemleyebilmeleri gerekir, yok odalarında oturup #ç#a#y#ı#n#ı k#a#h#v#e#s#i#n#i yudumlarsa sadece sorunlu öğrencilerle muhatap olurlar, fakat yaşadığı sorunları içine atan küskün/sessiz/sakin/içe kapanık öğrencilerden haberleri olmayacak ve dolayısıyla onlara yardımcı olamayacaklar.

"Rehberlik ve psikolojik destek, sadece sorunlu öğrencilere değil tüm öğrencilere tanınabilen bir Hak olmalı..."

Şimdilerde forum yasaklı olsa da, Geçmiş yıllarda duayen bir hocamızın akademik yazısı var "Pdr Çözüm Önerisi" Bu işin ila-nihayet başka bir çözüm noktası kalmamıştır kanımca yoktur.

erdembay1, 1 ay önce

Kişisel fikrim,

Sorun rehberlik öğretmeni değil, sorun: PDR ve rehberlik servisi sistemi. Okularda bankamatik memuru yerine, angarya niteliği yerine herkesin kendi branş ve uzmanlığını ilkelden sahiplendiği bir sistem arzu edilmektedir. Dünya yansa yıkılsa ben odamdan çıkmayayım, sınıfa ve sahaya karışmayayım, rehberlik dersi yapmayayım, nöbet tutmayayım, danışma icin öğrenciyi tanımama da gerek yok, evrak rehberliği kafi mantalitesi baltayı taşa çalmıştır.

Gebeskaplumbagaa
Aday Memur
11 Aralık 2024 18:55

serseriden kastınız öğrenciler mi ? hala serseri iseler biraz kendinizi sorgulayın
ogretmenbey786, 2 ay önce

nöbet olmazsa okuldaki serseriler efendi çocuklara dadanır

birKEDİgördümSANKİ
Müsteşar Yardımcısı
11 Aralık 2024 23:21

Hadi nöbet tutmuyorlar, bari nöbet sırasında yaşanan disiplin sorunlarının çözümünde gölge etmeseler.

Nöbetimde kavga eden iki ergeni bağır çağır ayırdım, rehberlikci hanfendi uzaktan baktı bu sırada, kavganın üstünden 2 dk geçmeden de kavga çıkaran problemli çocuğun koluna girip, arkadaşi gibi yürüyerek radarimdan çıktılar..

huzur bozan davranışların bedelini davranışın sahibi ödemeyecekse ben niye boşuna yırtınıyorum aman nöbetimde zeval gelmesin birine diye?

tuncay59
Şef
12 Aralık 2024 09:45

Rehber öğretmenler olmasa okulun bir kaybı olmaz.Sınıf rehber öğretmenleri var zaten.. Her gün çay kahve sohbet sonra gelsin full ücret..

Lecturer55
Aday Memur
13 Aralık 2024 12:12

Zoruna mı gitti cankuş

ersoygkhn, 1 ay önce

Toplam 60 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi