Editörler : E.Kayı Han
03 Aralık 2024 14:39

Adliye personelinin suçüstü nöbetlerinde görevlendirmesinde eşitlik sağlanmalı (Ana sayfa haberi)
https://www.memurlar.net/haber/1119911/
03 Aralık 2024 14:44

özverili çalışmalarınızdan dolayı tebrik ederim.

03 Aralık 2024 23:14

Komisyonlara güzel bir taş atılmış, umarım biz özeleştiri yapılır ya da HSK ve PGM tarafından bir adım atılır. Bu birimleri bakanlıktan haber konusunda genelge gönderilse çok iyi olur.

dca23
Şef
04 Aralık 2024 08:43

Genelde adliyelerde sekreterler, özel kalem memurları, komisyon personelleri, AGO çalışanlarına nöbet yazılmıyor, adliyede bütün iş yükü sırtında taşıyan mahkeme ve soruşturma katiplerine yazılıyor. yani çalışana sen az daha çalış ne olacak deniyor. Kısaca Türkiye işte.

katip1988
Şube Müdürü
05 Aralık 2024 23:39

en önemlisi atlanmış. nöbet parasını ilk sıraya yazmalısınız. hastane icapci personel örneğinden yola çıkarak

farelikoyunnincası
Aday Memur
06 Aralık 2024 11:26

Sonuna kadar arkasındayım. Tüm personeller nöbet tutmalı.

Çalıştığım adliyede soruşturma ve kovuşturma işi yapan katipler dışında hiç kimse (idari işler, komisyon, arabuluculuk, mağdur hizmetleri bık bıkı, vs.)

Ayrıca savcılık içinde dahi nöbet ayrımı var. Torpilli katipleri BM nöbeti gibi uyduruk bir nöbet tutuyor, aptal katipler ise suçüstü yerine yakalama nöbeti diye çıkarılan bir nöbet tutuyor. Onu da iç yakalama dış yakalama diye bi element uydurup bize ittirmeye çalışıyorlar.

Çalıştığım yer 1. sınıf 350.000+ nüfuslu bir ilçe ve tatil bölgesi. Yazın nüfuslar milyonları aşıyor ve suç üstü nöbeti 1 hafta sürüyor. Ne gece kalıyor ne gündüz. Gözaltıları geçtim haftalık onlarca ölü muayeneye ve olay yerine gidiyoruz.

Nöbet parası yok, nöbet izni yok, ölü muayene için 3 kuruş bir ücret var da 6 ay sonra belki yatıyor.

Velhasıl tüm müdürlükler rotasyona tabii olmalı, kimse babasının çiftliğine çevirmemeli koca koca kurumları. Özellikle savcılık ve komisyon müdürü ile komisyon katiplerinin daha sık rotasyona tabi tutulması lazım.

İsmi Lazım Deil
Şube Müdürü
09 Aralık 2024 09:20

Sizin adliye rezaletmiş. 350 bin nüfuslu yerde BM nöbeti nedir. Mesai saati dışında BM işi olmaz. 350 bin nüfuslu yerde haftada 10 larca ölü muayene de çok fazla.

farelikoyunnincası, 1 ay önce

Sonuna kadar arkasındayım. Tüm personeller nöbet tutmalı.

Çalıştığım adliyede soruşturma ve kovuşturma işi yapan katipler dışında hiç kimse (idari işler, komisyon, arabuluculuk, mağdur hizmetleri bık bıkı, vs.)

Ayrıca savcılık içinde dahi nöbet ayrımı var. Torpilli katipleri BM nöbeti gibi uyduruk bir nöbet tutuyor, aptal katipler ise suçüstü yerine yakalama nöbeti diye çıkarılan bir nöbet tutuyor. Onu da iç yakalama dış yakalama diye bi element uydurup bize ittirmeye çalışıyorlar.

Çalıştığım yer 1. sınıf 350.000+ nüfuslu bir ilçe ve tatil bölgesi. Yazın nüfuslar milyonları aşıyor ve suç üstü nöbeti 1 hafta sürüyor. Ne gece kalıyor ne gündüz. Gözaltıları geçtim haftalık onlarca ölü muayeneye ve olay yerine gidiyoruz.

Nöbet parası yok, nöbet izni yok, ölü muayene için 3 kuruş bir ücret var da 6 ay sonra belki yatıyor.

Velhasıl tüm müdürlükler rotasyona tabii olmalı, kimse babasının çiftliğine çevirmemeli koca koca kurumları. Özellikle savcılık ve komisyon müdürü ile komisyon katiplerinin daha sık rotasyona tabi tutulması lazım.

farelikoyunnincası
Aday Memur
09 Aralık 2024 10:17

Bunu onlara sorsan hünsislerden günsislerden başlarını kaldıramıyorlar hocam.

Tüm geceyi olay yeri ve morgta geçirip sabah 9-10 gibi işe geldiğimi biliyorum. Tabi bu durumun asli sebeplerinden bir tanesi de pimpirikli cs'ler ve bir çok il ve ilçeden büyük mahallelerin muhafazasını yapmaya çalışan jandarma.

Evet evet jandarma. İlçenin büyük kısmının kolluk görevini jandarma üstleniyor. :)

Velhasıl, Adaletli bir eşitlik ile yönetim adına müdürlere rotasyon şart. (Nasip olursa bende müdür olursam, bana da rotasyon şart.)

İsmi Lazım Deil, 1 ay önce

Sizin adliye rezaletmiş. 350 bin nüfuslu yerde BM nöbeti nedir. Mesai saati dışında BM işi olmaz. 350 bin nüfuslu yerde haftada 10 larca ölü muayene de çok fazla.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
09 Aralık 2024 11:56

bir sonraki yazı bu konu üzerine olacak.
farelikoyunnincası, 1 ay önce

Bunu onlara sorsan hünsislerden günsislerden başlarını kaldıramıyorlar hocam.

Tüm geceyi olay yeri ve morgta geçirip sabah 9-10 gibi işe geldiğimi biliyorum. Tabi bu durumun asli sebeplerinden bir tanesi de pimpirikli cs'ler ve bir çok il ve ilçeden büyük mahallelerin muhafazasını yapmaya çalışan jandarma.

Evet evet jandarma. İlçenin büyük kısmının kolluk görevini jandarma üstleniyor. :)

Velhasıl, Adaletli bir eşitlik ile yönetim adına müdürlere rotasyon şart. (Nasip olursa bende müdür olursam, bana da rotasyon şart.)

nonlocality
Aday Memur
09 Aralık 2024 12:20

Abi bir ara da adalet hizmetleri sınıfı ile ilgili haber yapabilmeniz mümkün mü acaba

ÇOTANAK, 1 ay önce
bir sonraki yazı bu konu üzerine olacak.
Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi