Editörler : crops35
08 Aralık 2024 12:55

MSB Memur Alımı Hk

Merhaba arkadaşlar,

Kendi alanımdan msb'nin açtığı memur ilanına başvurdum. Sınav/mülakat olarak ilerlenecek sanırım. Daha önce mülakata giren var mı? Mülakatlar nasıl geçiyor? Pek bir bilgi bulamadım deneyimli arkadaşların yanıtlarını bekliyorum

mühendisxabi
Aday Memur
09 Aralık 2024 10:22

Bende aynı şekilde merak ediyorum. Hiçmi giren işe başlayan yok, yoksa kim giriyor bu kadrolara

Flowelch
Aday Memur
09 Aralık 2024 12:05

sanırım girince öğrenebileceğiz. forumda dolandım ancak sürecin nasıl ilerlediğine dair bir bilgi edinemedim

mühendisxabi, 1 ay önce

Bende aynı şekilde merak ediyorum. Hiçmi giren işe başlayan yok, yoksa kim giriyor bu kadrolara

abus00
Aday Memur
09 Aralık 2024 12:46

MSB 2022 alımında süreç şöyleydi:

Aralığın son günlerinde başvuru bitti.

Şubat'ın 20 sinde mülakata çağırıldı (20sinden önce mülakatlar başladı)

Sonuçlar 08.09.2023 tarihinde açıklandı (süreç güvenlik soruşturmasını da içerdiği için en az 6 ay sonra açıklanır demişlerdi oradaki memurlar)

Not: Mülakat süreci bir nevi askeri disiplinle yürütüldü. Hatırladığım kadarıyla sorular inkılap tarihi, edebiyat( Mehmet Akif Ersoy' en son okuduğun kitap ve Safahat hakkında bilgi), Osmanlı tarihi, güncel siyasi olaylar gibi konulardan ve şimdiye kadar ne yaptın gibi sorulardan soruldu.

mühendisxabi
Aday Memur
09 Aralık 2024 18:40

Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Kabaca başvuru tarihinden 10 ay sonra olumlu veya olumsuz olarak dönüş alınıyor sanırım. Birde çalıştığınız ortam iyimi koşullar ve şartlar nasıldır.

abus00, 1 ay önce

Sonuçlar 08.09.2023 tarihinde açıklandı (süreç güvenlik soruşturmasını da içerdiği için en az 6 ay sonra açıklanır demişlerdi oradaki memurlar)

Not: Mülakat süreci bir nevi askeri disiplinle yürütüldü. Hatırladığım kadarıyla sorular inkılap tarihi, edebiyat( Mehmet Akif Ersoy' en son okuduğun kitap ve Safahat hakkında bilgi), Osmanlı tarihi, güncel siyasi olaylar gibi konulardan ve şimdiye kadar ne yaptın gibi sorulardan soruldu.

abus00
Aday Memur
09 Aralık 2024 21:37

10 aya yakın olduğu doğrudur. Ancak bu süre kesin değildir elbet. İlgili kurumda çalışmıyorum. Çalışma koşulları hakkında bilgim yok.

mühendisxabi, 1 ay önce

Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Kabaca başvuru tarihinden 10 ay sonra olumlu veya olumsuz olarak dönüş alınıyor sanırım. Birde çalıştığınız ortam iyimi koşullar ve şartlar nasıldır.

bt348001
Aday Memur
10 Aralık 2024 14:18

Hocam merhaba, TSK, Jandarma, Msb sağlık yönetmeliği aynı. Acaba sivil memur alımına basvuruldugunda boy kilo oranı önemli mi? Mesela benim boyum 188 kilom 114. Yönetmelikte ise 188 için Max 92 denmiş. Bu şekilde elenir miyim? Puanım yetse bile mülakata cagirmama durumu olur mu?

abus00, 1 ay önce

10 aya yakın olduğu doğrudur. Ancak bu süre kesin değildir elbet. İlgili kurumda çalışmıyorum. Çalışma koşulları hakkında bilgim yok.

abus00
Aday Memur
10 Aralık 2024 21:57

MSB sivil memur kadrosu alımında boy ve kilo kontrolü yapılmıyor.

bt348001, 1 ay önce

Hocam merhaba, TSK, Jandarma, Msb sağlık yönetmeliği aynı. Acaba sivil memur alımına basvuruldugunda boy kilo oranı önemli mi? Mesela benim boyum 188 kilom 114. Yönetmelikte ise 188 için Max 92 denmiş. Bu şekilde elenir miyim? Puanım yetse bile mülakata cagirmama durumu olur mu?

bt348001
Aday Memur
11 Aralık 2024 11:41

Cevap için teşekkürler hocam. Ek olarak bir soru daha sormak istiyorum. 4 sene önce final dönemi kronik uykusuzluk çektiğim bir dönem oldu mecburen psikiyatriye gittim ve 3 ay depresan kullandim. Bu durum sivil memur alımında sağlık kısmında sorun olur mu? Yoksa sivil memur alımında böyle şeylere dikkat etmiyorlar mı? Bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim. Başvurduğum kısım jandarma hukuk uzmanlığı.

abus00, 1 ay önce

MSB sivil memur kadrosu alımında boy ve kilo kontrolü yapılmıyor.

abus00
Aday Memur
11 Aralık 2024 16:47

Bu konu hakkında net bir bilgim yok. Kesin bilgi için mevzuatta yer alan ilgili bilgilerden araştırma yapmanızı öneririm.

bt348001, 1 ay önce

Cevap için teşekkürler hocam. Ek olarak bir soru daha sormak istiyorum. 4 sene önce final dönemi kronik uykusuzluk çektiğim bir dönem oldu mecburen psikiyatriye gittim ve 3 ay depresan kullandim. Bu durum sivil memur alımında sağlık kısmında sorun olur mu? Yoksa sivil memur alımında böyle şeylere dikkat etmiyorlar mı? Bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim. Başvurduğum kısım jandarma hukuk uzmanlığı.

Flowelch
Aday Memur
13 Aralık 2024 17:44

Hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim.

abus00, 1 ay önce

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi