Editörler : E.Kayı Han
09 Aralık 2024 02:03

Sağlık mazereti tayini

ben 3+1 ile son alımda zabıt karini olarak atandım 1 yılımı tamamladım dilekçe vericem kronik rahatsızlığımın tedavisi ve takibi atandığım ilde yokmuş belgelendirdim bunu görevlendirmem kendi memleketime olur mu acaba? atandığım yer memleketimle sınır il bu arada en yakın orada tedavim yapılabiliyo

Adanali2801
Aday Memur
09 Aralık 2024 06:50

Olur hocam dilekcede belirtin kendi memleketinizde tedavi için doktor varmı

Adanali2801
Aday Memur
09 Aralık 2024 06:51

Varsa memleketinizdeki hastaneden belge alin doktor vardır burda tedaviye devam edeceğim diye dileçe

Adanali2801
Aday Memur
09 Aralık 2024 06:52

Verin

Onur210
Aday Memur
09 Aralık 2024 13:06

Merhaba 1 yıl dolmadan olmuyor mu sağlık mazereti ne için beklediniz

yurdanurrr
Aday Memur
09 Aralık 2024 17:54

evet oradan takipli olduğumu da belirttim
Adanali2801, 1 ay önce

Olur hocam dilekcede belirtin kendi memleketinizde tedavi için doktor varmı

yurdanurrr
Aday Memur
09 Aralık 2024 17:55

1 seneni doldurman getekiyo dedi konisyonum
Onur210, 1 ay önce

Merhaba 1 yıl dolmadan olmuyor mu sağlık mazereti ne için beklediniz

Onur210
Aday Memur
10 Aralık 2024 13:34

Durum bildirir raporu mu aldınız

yurdanurrr
Aday Memur
11 Aralık 2024 02:56

evet aldım
Onur210, 1 ay önce

Durum bildirir raporu mu aldınız

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
11 Aralık 2024 05:54

Sağlık sorunudur, kimseye laf dememek gerektiğini düşünüyorum ama konuya bir de şu yönden bakıyorum. Siz, görev yaptığınız komisyona sınav başvurusu yaptığınızda kronik rahatsızlığınız yok muydu ? Şayet var idiyse, neden tedavi imkanınızın olmadığı komisyona başvuru yaptınız ?

Bulunduğunuz pozisyon, ihtiyaçtan dolayı ihdas edilen pozisyondur, sizin o adliyeden gitmeniz durumunda görev yaptığınız birimde personel eksilecek, o birime personel görevlendirilmesi yapılmadığı takdirde personel eksikliği iş yoğunluğunu arttıracak.

Esasında, büyükşehirler hariç personel alımı ilanlarının ikamete göre olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de yönetmelik değişikliği yapılması lazım. Yönetmeliğin de kanuna uygun olması lazım. Yani bunun için kapsamlı değişiklik yapılması lazım. Bu mevzuatta değişiklik yapılmadan olur mu ? Olur; ama bunun için adalet komisyonu başkan ve üyeleri inisiyatif alması lazım, ama bu konjonktürde o iş zor.

Bu yazacaklarımı üzerinize alınmayın. Bazı personeller, amca ve dayılarının olduğu komisyonları tercih ediyor, bir yıl sonra başka bir yere naklen veya geçici olarak atanıyor. Bu durumda olan o kişiyle beraber görev yapan personele oluyor. Komisyon öyle ha deyince her yere personel vermeyebiliyor.

yurdanurrr
Aday Memur
11 Aralık 2024 09:06

ben başvurduğumda nöroloji polikliniği var mı diye kontrol ettim nitekim vardı da devlet hastahanesinde ama asla ne randevu var ne de ilacımı yazabiliyormuş bu kadar detay da düşünemedim açıkcası :) yani devlet hastahanesi varsa tedavi ilaç yazılımı vs de yapılabilir diye düşünmüştüm
ÇOTANAK, 1 ay önce

Sağlık sorunudur, kimseye laf dememek gerektiğini düşünüyorum ama konuya bir de şu yönden bakıyorum. Siz, görev yaptığınız komisyona sınav başvurusu yaptığınızda kronik rahatsızlığınız yok muydu ? Şayet var idiyse, neden tedavi imkanınızın olmadığı komisyona başvuru yaptınız ?

Bulunduğunuz pozisyon, ihtiyaçtan dolayı ihdas edilen pozisyondur, sizin o adliyeden gitmeniz durumunda görev yaptığınız birimde personel eksilecek, o birime personel görevlendirilmesi yapılmadığı takdirde personel eksikliği iş yoğunluğunu arttıracak.

Esasında, büyükşehirler hariç personel alımı ilanlarının ikamete göre olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de yönetmelik değişikliği yapılması lazım. Yönetmeliğin de kanuna uygun olması lazım. Yani bunun için kapsamlı değişiklik yapılması lazım. Bu mevzuatta değişiklik yapılmadan olur mu ? Olur; ama bunun için adalet komisyonu başkan ve üyeleri inisiyatif alması lazım, ama bu konjonktürde o iş zor.

Bu yazacaklarımı üzerinize alınmayın. Bazı personeller, amca ve dayılarının olduğu komisyonları tercih ediyor, bir yıl sonra başka bir yere naklen veya geçici olarak atanıyor. Bu durumda olan o kişiyle beraber görev yapan personele oluyor. Komisyon öyle ha deyince her yere personel vermeyebiliyor.

yurdanurrr
Aday Memur
11 Aralık 2024 09:08

ve tüm bunlara ek olarak ben başvurduğumda sağlık bildiri formunda hastalığımı belirtmiştim komisyonum da beni almayabilirdi bu durumları düşünerek ama onlar da muhtemelen benim gibi burada devlet hastahanesi varlığından dolayı sorun olmayacağını düşünmüştür diye tahmin ediyorum
ÇOTANAK, 1 ay önce

Onur210
Aday Memur
11 Aralık 2024 11:57

Dilekçenizi sonucunu cevüplanınca paylaşır mısınız? Bizdde 1 yılın dolmasını bekliyoruz

yurdanurrr, 1 ay önce
ve tüm bunlara ek olarak ben başvurduğumda sağlık bildiri formunda hastalığımı belirtmiştim komisyonum da beni almayabilirdi bu durumları düşünerek ama onlar da muhtemelen benim gibi burada devlet hastahanesi varlığından dolayı sorun olmayacağını düşünmüştür diye tahmin ediyorum

yurdanurrr
Aday Memur
11 Aralık 2024 12:32

tabiki
Onur210, 1 ay önce

Dilekçenizi sonucunu cevüplanınca paylaşır mısınız? Bizdde 1 yılın dolmasını bekliyoruz

Onur210
Aday Memur
11 Aralık 2024 13:55

Teşekkürler

yurdanurrr, 1 ay önce
tabiki

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
11 Aralık 2024 15:40

adalet bakanlığı memur sınav atama ve nakil yönetmeliğinin 25. maddesini okuyunuz.
yurdanurrr, 1 ay önce

Remi38
Aday Memur
11 Aralık 2024 17:21

Durum bildirir raporunu nerden aldınız bende alacağım

yurdanurrr
Aday Memur
11 Aralık 2024 19:20

kendi tedavi ve takibimin yapıldığı eğitim araştırma hastanesinden
Remi38, 1 ay önce
Durum bildirir raporunu nerden aldınız bende alacağım

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
15 Aralık 2024 05:35

alacağınız raporunun, yönetmeliğin aradığı şartları taşımasına dikkat ediniz.
yurdanurrr, 1 ay önce
kendi tedavi ve takibimin yapıldığı eğitim araştırma hastanesinden

yurdanurrr
Aday Memur
15 Aralık 2024 14:28

aradığı şartları tam olarak bilmiyorum nereden bakabilirim?
ÇOTANAK, 1 ay önce
alacağınız raporunun, yönetmeliğin aradığı şartları taşımasına dikkat ediniz.
Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi