Editörler : cihan27E.Kayı Han

atakanyurt
Aday Memur
13 Aralık 2024 16:27

Saatlik izin amirin insiyatifindedir. Mazeret izinleri saatlik değil yıllık izinlerin bitmesi durumunda 8 saatden 10 gün olmak üzere ''GÜN GÜN'' kullanılabilir. Sormayacakta ne yapacak:)

Barricade
Şef
15 Aralık 2024 12:43

sorgu yaparken niyetini anlamak lazım az çok belli eder kıllıkmı yapıyor yoksa iyi niyetlemi soruyor bu az çok anlaşılır... diğer türlü okadarda değil detaya giremez veriyorsan verirsin adamın belliki bi derdi varki izin istiyor... bunu suistimal eden bazı kişilerde oluyor fakat amirde zaten o tarz kişileri az çok bilir ona göre davranır...vermiyorsan olmaz de irdelemeye gerek yok..burada bazı arkadaşlar soracak tabi amirin o senin gibi cevaplar yazmış açıklamak zorunda değilim arkadaş bankada işim var bitti bukadar...benim herzaman prensibim nekadar iyi niyetlide olsalar mesafe çok önemlidir ne bi adım ileri ne bi adım geri baba nasihatıdır eklemeden geçemeyeceğim ayıdan post amirden dost olmaz herzaman mesafeni ayarlayacaksın...

Asgariucretlimemur2
Şube Müdürü
16 Aralık 2024 00:45

Amirini seveyim

atakanyurt, 1 ay önce

Saatlik izin amirin insiyatifindedir. Mazeret izinleri saatlik değil yıllık izinlerin bitmesi durumunda 8 saatden 10 gün olmak üzere ''GÜN GÜN'' kullanılabilir. Sormayacakta ne yapacak:)

Thalesemre
Genel Müdür
17 Aralık 2024 17:00

Kamuda saatlik izin diye bişey duymadım

Qovboypolis01
Şube Müdürü
18 Aralık 2024 08:30

Saatlik izni de ilk defa duyuyorum

18 Aralık 2024 11:43

Saatlik izin diye birşey yok. Müdür orda insiyatif alıyor idare ediyor.

20 Aralık 2024 10:50

Müdürler bazen insiyatif kullanıp personeline izin verebiliyor.

Anuşirvann
Genel Müdür
23 Aralık 2024 23:05

Her müdür yapmıyor hocam.

tegmen-kayzer, 4 hafta önce

seyay
Müsteşar Yardımcısı
23 Aralık 2024 23:37

şahsen arkadaşa hak verdim çünkü bu derece bir şeyleri soran müdür veya yardımcısı yarın hastane işlerinde özel işlerinde aynı sorularla çalışanına mobing uygulayacaktır. mesela çalışanı eşini hastaneye götüreceğinde ne var eşinde neden kendi gitmiyor mu diyecek ?? Bunu sorması tamamen çalışana yapılan bir mobingtir. Evet buraya doğru yazdım bu şekilde yapılan uygulamalar mahkemelerde mobing e giriyor arkadaşlar. Müdür veya müdür yardımcıları ezebileceğini düşündüğü kişilere genelde böyle laf söylemeler laf sokmaları çok rahat yapıyorlar. Ama arkası sağlam olsun ya da karşılığını verecek kişilere tamam deyip geçiyorlar. Zaten saatlik izin kağıdı üzerinde izin sebebi gibi bir madde var ki orada kısaca yazıyorsun.

ikinci bir konu bir arkadaş saatlik izin konusunun olmadığını söylemiş doğrudur bu bulunduğunuz kurumun insiyatif olarak kullanmış olduğu bir durum. Buradaki insiyatif nedir peki ? Memur senelik izin süresi bittiğinde mazeret bildirmesi halinde yıllık olarak 10 gün izin hakkı bulunur. Kurum bunu memurun günlük çalışma süresi olan ( 8 saat ) ile çarptığında senelik olarak 80 saat saatlik izin şeklinde bir uygulamaya çevirir bu da yıllık olarak biriktirilip senelik izninden düşürülür ( Hatta bunu da çoğu kurum düşürmez ) Yani burada kişi saatlik izin de kullanabilir benim mazeretim var deyip günlük olarak da üzün kullanabilir. Tabi yine burada müdür yardımcısının aynı yıllık izin tarzında " şu an personel ihtiyacından dolayı veremiyorum " diyebilir mi diyebilir. Tabi bunu sadece sana yaparsa yine mobinge girer.

3. bir konu ise çoğu kişi müdür tabi soracak demişsiniz. en başta yazdığım gibi eğer bugün banka için soran müdür yarın hastanede özel bir durum için gideceğin durumda da sorar. Tabi senin yalan söylemen ya da sadece hastane diye söylemen sana kalmış. Yalan söyleyip durum farkına varılırsa soruşturma açma durumu olur ama bana sadece hastane diyemezsin diye bir durumdan soruşturma olmaz.

seyay
Müsteşar Yardımcısı
24 Aralık 2024 08:24

Katılıyorum. Türkiye'de devlet en büyük kurumsal yapıdır ama bakıyorsun özellikle küçük şehirlere, kurum sanki kendi evini bırak kendi malıymış gibi kullanıyor çalışanları da kendi maaşını verdiği çalışanları gibi görüyor. Eğer amirle çok samimi olup ben işimi yaptırıyorum keyfim yerinde diyorsan bir gün amirinin dediği ters bir şeyi yap ondan sonra görürsün nelerle uğraşacağını. Onun için en iyisi mesafeyi korumak .

Barricade, 1 ay önce

sorgu yaparken niyetini anlamak lazım az çok belli eder kıllıkmı yapıyor yoksa iyi niyetlemi soruyor bu az çok anlaşılır... diğer türlü okadarda değil detaya giremez veriyorsan verirsin adamın belliki bi derdi varki izin istiyor... bunu suistimal eden bazı kişilerde oluyor fakat amirde zaten o tarz kişileri az çok bilir ona göre davranır...vermiyorsan olmaz de irdelemeye gerek yok..burada bazı arkadaşlar soracak tabi amirin o senin gibi cevaplar yazmış açıklamak zorunda değilim arkadaş bankada işim var bitti bukadar...benim herzaman prensibim nekadar iyi niyetlide olsalar mesafe çok önemlidir ne bi adım ileri ne bi adım geri baba nasihatıdır eklemeden geçemeyeceğim ayıdan post amirden dost olmaz herzaman mesafeni ayarlayacaksın...

Anuşirvann
Genel Müdür
24 Aralık 2024 23:37

Küçük yerlerde genelde öyle oluyor hocam

seyay, 3 hafta önce

Katılıyorum. Türkiye'de devlet en büyük kurumsal yapıdır ama bakıyorsun özellikle küçük şehirlere, kurum sanki kendi evini bırak kendi malıymış gibi kullanıyor çalışanları da kendi maaşını verdiği çalışanları gibi görüyor. Eğer amirle çok samimi olup ben işimi yaptırıyorum keyfim yerinde diyorsan bir gün amirinin dediği ters bir şeyi yap ondan sonra görürsün nelerle uğraşacağını. Onun için en iyisi mesafeyi korumak .

seyay
Müsteşar Yardımcısı
25 Aralık 2024 12:34

büyükşehirde de küçükşehirde de yaşadım bu tip olayları küçükşehirlerde özellikle ilçelerde çok yapıyorlar

Anuşirvann, 3 hafta önce

Küçük yerlerde genelde öyle oluyor hocam

elektronik49
Şube Müdürü
25 Aralık 2024 17:44

Senin gibilerini Allah makam sahibi etmesin

İsmi Lazım Deil, 1 ay önce

Saatlik izin diye bir tanım yok. Al yıllık iznini nereye gidersen defol git.

VHKİ-MEB
Aday Memur
25 Aralık 2024 18:05

-Şuraya gidebilir miyim? +Orda ne işin var? -Şu işim var. ~Mutlu Son~

seyay
Müsteşar Yardımcısı
26 Aralık 2024 15:55

öyle olmadığı zamanlarda oluyor işte

VHKİ-MEB, 3 hafta önce
-Şuraya gidebilir miyim? +Orda ne işin var? -Şu işim var. ~Mutlu Son~

İsmi Lazım Deil
Şube Müdürü
27 Aralık 2024 13:47

Senin gibi makam koltuk sevdalısı adam değilim çok şükür.

elektronik49, 3 hafta önce

Senin gibilerini Allah makam sahibi etmesin

Asgariucretlimemur2
Şube Müdürü
30 Aralık 2024 12:23

Çok şerefsiz müdürler tanıdım

tegmen-kayzer, 4 hafta önce

Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi