Editörler : Pangaea
12 Aralık 2024 14:30

İlk atamada sağlık sorunu nedeniyle başka ile geçilir mi?

Arkadaşlar doğuya atandım yaşadığım şehre 1700 km uzaklıkta bir şehir. Babam kronik kalp hastası 1 hafta önce yine kriz geçirdi hastane raporları vs var 11 senedir hasta. Bakabilecek tek çocuğu benim. Atandığım yere götüremiyorum hastane imkanları kısıtlı burada istanbula bursaya izmire yakınız bir şey olduğunda oralara gidiyoruz. Sağlık mazeretiyle atamamı ailemin yanına çekebilir miyim? Bilgisi olan varsa lütfen yazsın yeni atandığım için hiçbir şey bilmiyorum bu konuda çıkmaza düştüm.

12 Aralık 2024 14:43

3 yıldan önce zor

12 Aralık 2024 22:03

eksi atan kardeşim, varsa bilgin yaz, kafan eksiden başka bir şeye basmıyormu. Doğrusu şu de mübarek

ogretmenbey786
Aday Memur
13 Aralık 2024 08:12

Allah kolaylık versin hayat zor

fen-25
Şef
13 Aralık 2024 17:05

bir kişi de cevap vermemiş.

3 yıl çalışmadan özür grubuna basvuramazsınız.

hatta norm fazlası olsanız bile aynı okulda kalırsınız ki bizde dersi az olan hocayı ilce norm fazlası yapmadı çünkü sözleşmeliii.

eskiden öğretmenler kadrolu olarak atanıyır ve 1 yılda eş durumu/saglık özrü yapabiliyordu.

o hak artık yok. 3 yıl şartı var.

allah yardımcınız olsun.

erentef2012
Aday Memur
14 Aralık 2024 09:41

Kimsenin yardımı olmadan bakılamaz raporu almanız lazım. Onu da yazacak hastahane bulmanız zor diye düşünüyorum. Kalp hastalığı için bırakın ağır kanser hastası 4.evreye bile vermiyor doktorlar. Alan alıyordur ama tam olarak üsulu nedir neye göre almışlardır uğraşmanız lazım. Bakanlık niye tercih yaptınız hastalık bundan önce de vardı lafını da kullanmasa da oraya yazdığınız dilekçelerin cevabından anlıyorsunuz. Kadrolu olsanız biraz işimiz kolay olabilir belki derim.

Sulkah
Aday Memur
17 Aralık 2024 21:47

Ben kızımdan dolayı tayin istedim. İl sağlık müdürlüğüne gidip rahatsızlığının tedavisi bulunduğum ilde mümkün değildir kağıdı aldım. Sizde de aynı durum geçerlidir. Babanız için Kimsenin yardımı olmadan bakılamaz raporu almanız lazım. Ve rahatsızlığının o ilde tedavi edilemez olması gerekiyor.

aslı97
Aday Memur
30 Ocak 2025 13:12

Ne kadar kolay konuşuyorsun ya umarım aynı dertle sınanmazsın. İnsanın ailesinden birinin sağlığıyla sınanması kadar beteri yok. Ben yurdumun her yerinde görev yaparım lakin hayat şartları bazen sıkıntıya düşürüyor. Yazmasaydın demek de kolay bu yıl yazacak çok da seçeneğimiz yoktu. Ben mızmızlanmıyorum bulunduğum yerde görevimi hakkıyla yapıyorum çok şükür ama bir yandan da düşünmek zorunda olduğum insanlar var. Bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim ama senin gibi dlyrklar yazmazsa sevinirim

2ven
Kapalı
30 Ocak 2025 14:39

gidemeyecekseniz neden yazıp başkasının hakkını yiyorsunuz? devletin orada çalışacak kişiye ihtiyacı var ki orayı açıyor. sen ise hem oraya atanmak hem de batıya geçmek istiyorsun.

2ven
Kapalı
30 Ocak 2025 14:40

babanızın hastalığıyla bu konunun ne alakası var? sadece işiniz gelen şehirleri yazıp bıraksaydınız. tercih dışı atamayı işaretlemeseydiniz.

aslı97, 3 ay önce

Ne kadar kolay konuşuyorsun ya umarım aynı dertle sınanmazsın. İnsanın ailesinden birinin sağlığıyla sınanması kadar beteri yok. Ben yurdumun her yerinde görev yaparım lakin hayat şartları bazen sıkıntıya düşürüyor. Yazmasaydın demek de kolay bu yıl yazacak çok da seçeneğimiz yoktu. Ben mızmızlanmıyorum bulunduğum yerde görevimi hakkıyla yapıyorum çok şükür ama bir yandan da düşünmek zorunda olduğum insanlar var. Bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim ama senin gibi dlyrklar yazmazsa sevinirim

aslı97
Aday Memur
30 Ocak 2025 14:58

Gidemeyeceğim diye bir şey yok elbette ki geldim başladım da başkasının hakına da girmedim yapabileceğim bir şey yoksa elbette ki kalacağım mesleğimi kolay kazanmadım derece yaparak geldim öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki bana havadan bir hak verilmiş de ben de buna burun kıvırıyormuşum gibi. Sadece bir çözüm var mı diye kafama takılan bir hususu sormak istedim. Bu tahammülsüzlük nedendir insanlarda merak ediyorum. Her şeye cevap vermek durumunda değilsiniz. Rica ederim boş polemik yaratmayın.

2ven, 3 ay önce

gidemeyecekseniz neden yazıp başkasının hakkını yiyorsunuz? devletin orada çalışacak kişiye ihtiyacı var ki orayı açıyor. sen ise hem oraya atanmak hem de batıya geçmek istiyorsun.

aslı97
Aday Memur
30 Ocak 2025 15:01

41 ile atanmadım yalnızca uzak şehirler açıldı yazmak durumunda kaldım yapacak bir şey yoksa da hakkımdan vazgeçmeyeceğim tabii ki.

2ven, 3 ay önce

babanızın hastalığıyla bu konunun ne alakası var? sadece işiniz gelen şehirleri yazıp bıraksaydınız. tercih dışı atamayı işaretlemeseydiniz.

2ven
Kapalı
30 Ocak 2025 15:14

bu bir hak değil ki

aslı97, 3 ay önce

41 ile atanmadım yalnızca uzak şehirler açıldı yazmak durumunda kaldım yapacak bir şey yoksa da hakkımdan vazgeçmeyeceğim tabii ki.

30 Ocak 2025 21:55

Bilmeden yorum yapmayın. Sözleşmeli öğretmenin mazeret tayini zamana bakılmaksızın gerçekleştirilir.

Konuyu açan arkadaşım eğer ?X kişinin Y isimli kişi olmadan hayatını idame ettirmesi mümkün değildir? yazılı heyet raporu alırsan ZAMANA BAĞLI OLMAKSIZIN ADAY DAHİ OLSAN sağlık mazeretine başvurabilirsin.

Sağlık hakkının elinden alınması insan haklarına aykırıdır, yorum atan ilk 2 arkadaş bir şey bilmeden insanları yanlış yönlendirmişler, yapmayın öbür tarafta hesabını veremezsiniz!

fen-25, 4 ay önce

bir kişi de cevap vermemiş.

3 yıl çalışmadan özür grubuna basvuramazsınız.

hatta norm fazlası olsanız bile aynı okulda kalırsınız ki bizde dersi az olan hocayı ilce norm fazlası yapmadı çünkü sözleşmeliii.

eskiden öğretmenler kadrolu olarak atanıyır ve 1 yılda eş durumu/saglık özrü yapabiliyordu.

o hak artık yok. 3 yıl şartı var.

allah yardımcınız olsun.

fen-25
Şef
03 Şubat 2025 11:07

tamam hocam sinirlenmeyin.basvurma hakkı varsa başvursun.

elinden hak mı aldık.idaresine sorar ya da kılavuzu okur zaten öğretmen olan biri.bizim sözümüzle hareket etmez diye düşünüyorum.

biz yorum yaptık,yanlıssa özür dileriz.

bu kadar sert çıkmaya gerek yoktu.saygılar

kimininduası, 3 ay önce

Bilmeden yorum yapmayın. Sözleşmeli öğretmenin mazeret tayini zamana bakılmaksızın gerçekleştirilir.

Konuyu açan arkadaşım eğer ?X kişinin Y isimli kişi olmadan hayatını idame ettirmesi mümkün değildir? yazılı heyet raporu alırsan ZAMANA BAĞLI OLMAKSIZIN ADAY DAHİ OLSAN sağlık mazeretine başvurabilirsin.

Sağlık hakkının elinden alınması insan haklarına aykırıdır, yorum atan ilk 2 arkadaş bir şey bilmeden insanları yanlış yönlendirmişler, yapmayın öbür tarafta hesabını veremezsiniz!

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi