Editörler : E.Kayı Han
18 Aralık 2024 20:53

İcra nedeniyle meslekten atılırmıyım?

Herkese merhaba ben muvazzaf bir personelim.Sorunum şudur ki; Yakın bir arkadaşıma borç verdim ve borcunu geri vermedi.Beni çok zora soktu.Parayı kurtarmak için borç aldım ve borsaya, kriptoya attım.Hem borsada hem de kriptoda battım.Artık borçları ödeyemez duruma geldim.Gelecek ay 2 milyona yakın icra gelecek.Aşırı borçlanmadan dolayı atılır mıyım? Bununla ilgili sorun yaşayan oldu mu daha önce?

kekw
Aday Memur
19 Aralık 2024 20:52

Arkadaşınıza verdiğiniz borcu kapatmak için 2 milyon borç mu yaptınız yani.

koko8706
Aday Memur
21 Aralık 2024 14:16

2 3 dosyada ilk savunmanı alır

uyarı verirler...

devamında dosyalar çoğalınca aşırı borçlanmadan dolayı atarlar.

ahmetwinn
Aday Memur
21 Aralık 2024 14:18

Son dönemde atılan biliyor musunuz hiç?

Suleymanbey
Memur
24 Aralık 2024 20:22

Aşırı borçlanma disiplin kanunu 20 hükmünde yer almaktadır. Belli bir miktar belirsiz olup tamamen idarenin takdirindedir. Öncelikle mal varlığı var ise veya elinizde bir nebze taşınır mal vs var ise borcu kaptmaya çalışın. Bu durum aşırı borçlanmaya engel olabilir. Eğer hiç biri yok ise icra gelecektir. Birden fazla icra var ise ilk icra dosyasını gönderen dosyaya maaşın 1/4 kesinti olur. Aşırı borçlanma bir nebze borç yaparak ödememe yi alışkanlık haline getirenlerdir. Bu olumsuz dönem icrisinde doğu görevine giderek ek tazminat ile borcu daha hızlı kaptma yoluna gidebilirsiniz. Maaş tan icra dosyasına kesilen tutar dışında aldığınız tazminat ile de ara ödemeler yapmanız hakkınız da idari yaptırım önüne geçebilir. Bunlar tamamen tavsiye birlik nasil bir tedbir alır veya işlem yapar birlik amir sorumluluğunda

ahmetwinn
Aday Memur
24 Aralık 2024 20:41

Teşekkür ederim Süleyman Bey; Bana en fazla 3 icra gelecek ve bunların toplam tutarı 1.2 milyon civarında bekar olduğum için şark bölgesine de tekrardan gittiğim taktirde 1.5 yıl gibi bir sürede ivedilikle kapatacağım.Sadece korkum şu ki, amirlerim 3 icra geldi diye direkt beni YDK'ya sevk ederse benim için sorun olur.Meslek hayatında hiç cezası olmayan ve 50'dem fazla takdiri olan bir personelim.Umarım öyle bir durum olmaz

Suleymanbey
Memur
24 Aralık 2024 22:04

Ahmet bey dm den yazabilirmisiniz

ahmetwinn
Aday Memur
25 Aralık 2024 03:13

DM üzerinden mesaj attım Süleyman Bey

ahmetwinn
Aday Memur
25 Aralık 2024 07:30

Süleyman Bey; DM üzerinden mesaj atılmıyor

İkonik6778
Aday Memur
30 Aralık 2024 11:06

Ahmet bey demeden yazabilirsiniz
24 Mayıs 2025 23:17

hocam durum ne oldu acaba icralar gelince kurumda sorun oldumu
25 Mayıs 2025 12:11

şahis borcu olmadığı sürece kurumda sorun olmaz
mstctyk, 2 ay önce
hocam durum ne oldu acaba icralar gelince kurumda sorun oldumu
25 Mayıs 2025 15:07

Hiçbir şey olmaz.

Vasiliy32
Kapalı
28 Mayıs 2025 20:33

icradan dolayı çok fazla dava yemen uyarı kınama vs alman lazım umarım toplarlarsın

ahmetwinn
Aday Memur
28 Mayıs 2025 20:35

icralar geldi.2 soruşturma geçirdim.İlkinde uyarı ikinci de kınama verildi.Her 3 ay içerisinde ödememem durumunda tekrar soruşturma açılacak ve ceza verilecek.1 yıl kadar sonra da YDK'ya sevk edilirim.Ama ödersem ve azaltırsam hiçbir şey olmayacağını söylediler.Ben de ödemeye başladım
09 Haziran 2025 01:38

anladım hocam allah kolaylık versin tahmini rakam neydi ve hangi rakamlara indirmeniz halinde sorun olmaz dediler

ahmetwinn
Aday Memur
09 Haziran 2025 02:20

1.4 milyon toplam icra borcu. 1 yılın sonunda yarıya indirmem yeterli olur.En azından ödüyorum intibasını oluşturmam lazım

Kavunnn
Aday Memur
14 Haziran 2025 16:20

icra takibinden uyarma kınama vs gibi cezalar alırsın rdm dosyası açılır intihara meyilli olabilirsin diye çok daha ileri giderlerse silahını alırlar amaaaa alacaklılar kışlaya dayanirsa komutana kadar borcumu ödesin falan filan diye taciz ederlerse ve sevilmeyen personelsen kumar vs oynadığında biliyorsa çekerler fişini
Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi