Editörler : crops35
20 Aralık 2024 08:39

BOTAŞ personel alımı

Botaş hakkında düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

20 Aralık 2024 09:20

işçi statüsünde istihdam ediyor, maaşları iyi. Botaş'tan Tmo'ya geçmiş biriyle konuşmuştum, pişmandı. Bu kadar biliyorum.

20 Aralık 2024 12:06

TEİAŞ, EÜAŞ, TKİ , BOTAŞ 2025 Mart itibariyle özelleşmiş olacak diyorlar . Kurumun değerini arttırmak için son kez alım yapıyorlarmış. Çalışanlarına "gidin kendinize kurum bulun" demişler . Bunları bilerek başvuru yaparsanız iyi olur .

figo0
Memur
20 Aralık 2024 12:12

özelleşme değil özerkleşme. gelenleri havuza atıp kendi şehirlerine gönderecekler. ki bende gideceğim ve bence kendi şehrine gitmek isteyenler için çok güzel bir fırsat

Moonlighteem, 6 ay önce

TEİAŞ, EÜAŞ, TKİ , BOTAŞ 2025 Mart itibariyle özelleşmiş olacak diyorlar . Kurumun değerini arttırmak için son kez alım yapıyorlarmış. Çalışanlarına "gidin kendinize kurum bulun" demişler . Bunları bilerek başvuru yaparsanız iyi olur .

20 Aralık 2024 12:28

Kalanlar için 5 yıllık sözleşme imzalayıp iki kat maaş teklif edileceği söyleniyor bu doğru mu acaba ? Eğer öyleyse ben de TEİAŞ'ı tercih etmeyi düşünüyorum ama kararsızım

figo0, 6 ay önce

özelleşme değil özerkleşme. gelenleri havuza atıp kendi şehirlerine gönderecekler. ki bende gideceğim ve bence kendi şehrine gitmek isteyenler için çok güzel bir fırsat

figo0
Memur
20 Aralık 2024 16:09

kalanlar için 5 yıllık sözleşme ama iki katı maaşta emin değilim. lakin yüksek maaş olacağı kesin. kalanlar için devlet güvencesi kısmen devam edecektir. sonuçta yöneten yine devlet olacak. iş garantisi yok, örneğin özerkleşen eüaş santrali özelleşti mi kapı dışarı ederler. ama özerk haldeyken keyfi olarak çıkarmazlar, 5 yılın sonunda çalışmaya yine devam edersiniz. eüaş santralleri şehirden uzak ve her zaman personel lazımdır. personel küçülmesine gitmez. ama teiaş şehir merkezinde. birimleri birleştirip personel azalmasına gidebilir. örneğin muhasebe, ticaret birimlerini birleştirip işleri az sayıdaki idari personele yaptırabilir. (diye tahmin ediyorum)

tüm bu özerkleşme sürecinin 2 yılda tamamlanması bekleniyor. yani bu kitlere atanırsanız 2 yıl daha kaymağını yersiniz. 2 yıl sonunda kuru maaştan başka avantajı olmayan 657 kurumlarına geçersiniz.

kendi şehrinde olmayan kişiler için şu an eüaş, teiaş gibi kitler çok avantajlı. 4bli olup 4 yıl beklemektense bu kitlerde 2 yıl beklemek daha mantıklı hem de yüksek maaşla çalışıyorsunuz.

tabi bu yazdıklarım kesin değil ama olma olasılığı bu sefer çok yüksek görünüyor.

Moonlighteem, 6 ay önce

Kalanlar için 5 yıllık sözleşme imzalayıp iki kat maaş teklif edileceği söyleniyor bu doğru mu acaba ? Eğer öyleyse ben de TEİAŞ'ı tercih etmeyi düşünüyorum ama kararsızım

gafamrahat
Aday Memur
20 Aralık 2024 22:00

içerden bildiriyorum, o dediğiniz tercih hakkı herkese verilmez, bakım onarım kısmındaki hayati önem taşıyan arkadaşların ve/veya üst makamın böyle bir şansı olur. onlara dolgun maaşlar teklif edilip özel şirket üzerinden çalışmaları istenebilir.

yani kimse yeni atanmış kağıt kürek işi ile uğraşan personele sözleşme teklif etmez, havuza atılabilir veya atılmayabilir(şu an müdür altına kanuni bir koruma yok) risk her zaman mevcut

yazacak arkadaşlar bunların bilincinde olsun

Moonlighteem, 6 ay önce

Nasah74
Aday Memur
11 Ocak 2025 15:29

Hocam havuza atma meselesi nedir biraz daha açabilir misiniz? Ben de elektrik elektronik mühendisi olarak girmeyi düşünüyorum inşallah, tavsiye eder misiniz? İleride çıkarılma gibi bir durum olursa diğer devlet kurumlarına geçiş hakkımız olur mu?

figo0, 6 ay önce

dedigimiyapin
Aday Memur
12 Ocak 2025 16:35

memurlar doğalgaz borularından depolarından ne kadar uzakta merak ettiğim kurum ben kormarım.

kutay1989
Aday Memur
23 Ocak 2025 20:41

Anlamadım BOTAŞ özeleşecek olsa geçen yıl personel aldı bu senede alıyor özeleşecek kurum işçi ve mühendis alımı yapmaz neden kadro veriyor o zaman ayrıca özelşme değil özerkleşme olduğunu bakan söyledi...

Moonlighteem, 6 ay önce

Nasah74
Aday Memur
11 Haziran 2025 10:19

Merhaba, elektrik elektronik mühendisliği son sınıftayım, seneye kpss ye gireceğim. Bazı kurumları araştırıyorum, sorum biraz garip gelebilir: Elektrik elektronik mühendislerinin botaşta rolü ne oluyor? BOTAŞ sektör olarak direk elektrik elektronik gibi olmadığı için kestiremiyorum. Kendimi hangi alanlarda geliştirmeliyim? Yada hangi programları öğrenirsem bana fayda sağlar BOTAŞ veya BOTAŞ gibi kurumlarda?

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi