Editörler : Pangaea
03 Ocak 2025 20:47

İl İçi Sıra Tayin
il içi sıra tayinin mantığını ve nasıl işlediğini izah edebilir misiniz ?

fen-25
Şef
03 Ocak 2025 22:07

il iicinde okul istedik ama tayingelmedi.sıraya giriyoruz en yüksek puanlı kişi 1 oluyor.

diyelim o okuldan biri il dışına gitti.sıra çalışırsa biz oraya tayin oluruz.

yıllardır istediğim seydi.sanırım en son 2010 civarı yaptılar.

yusuf tekin nasıl yaptı bilmiyorum ama teşekkür ederim.

il ici tayin kitlenmişti ,belki care olur.

tabii kimse tayin olmazsa gene gidemeyiz ama umut işte.

KARATEPE84
Aday Memur
03 Ocak 2025 22:21

Norm fazlaları doldurdu

Mr.worldwide
Şube Müdürü
03 Ocak 2025 22:34

Hocam 1 defa tercih listesi hazırlayıp başvuruyoruz.

Diğer iki atamada tercih alınmadan o okullar boşalırsa ve bizden önde biri yoksa o tercihimize mi atanıyoruz ?

fen-25, 5 ay önce

il iicinde okul istedik ama tayingelmedi.sıraya giriyoruz en yüksek puanlı kişi 1 oluyor.

diyelim o okuldan biri il dışına gitti.sıra çalışırsa biz oraya tayin oluruz.

yıllardır istediğim seydi.sanırım en son 2010 civarı yaptılar.

yusuf tekin nasıl yaptı bilmiyorum ama teşekkür ederim.

il ici tayin kitlenmişti ,belki care olur.

tabii kimse tayin olmazsa gene gidemeyiz ama umut işte.

fen-25
Şef
04 Ocak 2025 12:00

ben öyle biliyorum hocam ama belki 2. il icinde bir kez daha tercih alırlar.dediğim gibi yıllardır olmuyordu. ben atandığımda 2010da bir hoca sıra tayinle geldim demişti.ondan sonra hiç olmadı...

bize sans verir ama norm fazlaları da doldurabilir okulları tabii.nasip kısmet artık ama en azından şansımız arttı...hayırlısı olsun

Mr.worldwide, 5 ay önce

Diğer iki atamada tercih alınmadan o okullar boşalırsa ve bizden önde biri yoksa o tercihimize mi atanıyoruz ?

asd674
Şef
04 Ocak 2025 12:46

okulda sırada öğretmen varsa il dışı norm fazlası kimse o okula atanamıyor

berkaydal
Şube Müdürü
04 Ocak 2025 13:13

Tercihler kapanmıyor kısaca. Yer boşaldıkça en yüksek puanlı oraya geçiyor. Diyelim A okulunu yazdınız il içinde. Kimse gitmedi. İller arasında A okulundan birisi yer değiştirdi ve onun yerine kimse gelmedi puanınız yüksekse sıra çalışınca size sıra gelecek.

Olumlu ama zaten her yer tıkabasa dolu olduğu için batıda hemen hemen hiç etki etmez. Yine daha çok özür grubuna yarar.

fen-25
Şef
04 Ocak 2025 13:31

hocam mazeretten sonra ağustosta il ici sıra tayin var.bu bekarlara da yarar.belki adam batıyı bırakıp memlekete gidecek, belli olmaz. en azından yılda 1 kez olan il ici bu sayede artmış.sansımız artmış bence.

yoksa evliler zaten her türlü gidiyor güzel okula...

norm fazlaları da bu durumda okul bulabilir belki.

berkaydal
Şube Müdürü
04 Ocak 2025 13:43

Olabilir. Sistem genel olarak il içinde kırsaldan merkezlere doğru gelişe öncelik vermiş gibi görünüyor. Görünüşe göre norm fazlası olup iyi okullara gitmek çok zor olacak. Merkezde norm fazlası olan için çok sıkıntılı.

fen-25, 5 ay önce

hocam mazeretten sonra ağustosta il ici sıra tayin var.bu bekarlara da yarar.belki adam batıyı bırakıp memlekete gidecek, belli olmaz. en azından yılda 1 kez olan il ici bu sayede artmış.sansımız artmış bence.

yoksa evliler zaten her türlü gidiyor güzel okula...

norm fazlaları da bu durumda okul bulabilir belki.

bahtoman
Memur
21 Nisan 2025 17:56

Bende tam onu merak ediyorum hocam, il içi ilk başvuru sürecinde 5-9 mayıs arasında başvurular alınıyor ama diğer yapılacak olan 2 ayrı sıra ataması için extra bir başvuru yapmak gerekiyor mu? atama takvimine bakarsak sıra atamaları için başvuru tarihi belirtilmemiş. sanırım tek başvuruyla tüm süreç işliyor. doğrumu acaba bilen birisi yazarsa sevinirim.

Mr.worldwide, 5 ay önce

b3rn4
Müsteşar
21 Nisan 2025 19:09

Evet tek tercih listesi alınıyor. Sıra çalışırken tekrar o tercih listesini vermişsiniz gibi düşünülüyor.

bahtoman, 1 ay önce

Bende tam onu merak ediyorum hocam, il içi ilk başvuru sürecinde 5-9 mayıs arasında başvurular alınıyor ama diğer yapılacak olan 2 ayrı sıra ataması için extra bir başvuru yapmak gerekiyor mu? atama takvimine bakarsak sıra atamaları için başvuru tarihi belirtilmemiş. sanırım tek başvuruyla tüm süreç işliyor. doğrumu acaba bilen birisi yazarsa sevinirim.

bahtoman
Memur
21 Nisan 2025 19:16

hmm teşekkürler

b3rn4, 1 ay önce

Evet tek tercih listesi alınıyor. Sıra çalışırken tekrar o tercih listesini vermişsiniz gibi düşünülüyor.

21 Nisan 2025 19:29

İl İçi Sıra Çalıştırma ? İl içi tayin istediniz ama herhangi bir tercihiniz çıkmadı. Tayin istediğiniz AINHO okullardan bir öğretmen özür grubu, yeniden yönetici atama vb tayin ile gitti ve boşluk(lar) oluştu. İl içi sıra çalıştırılması ile boşluk oluşan bu okullara atanma şansınız olacak. Sıra çalıştırılması için tekrardan başvuru alınmayacak. İlk başvuruda tercih ettiğiniz okullarda oluşan bu boşluk(lar) için sıralamaya girilecek.

spock
Genel Müdür
21 Nisan 2025 19:35

Özür grubu bitmedikçe hiçbir işe yaramaz. Her taraf norm fazlası, il emri, ilçe emri kaynıyor. Boşa ödenen maaşlar da cabası.

KARATEPE84
Aday Memur
21 Nisan 2025 20:25

3.aşamada işe yarayabilir

adakızı
Genel Müdür
23 Nisan 2025 09:25

Şu an nasıl uygulanacağını bilmiyorum ama eskiden şöyle işliyordu; tayin istediğiniz okula başvuranlar puanlarına göre sıralanıyordu. Tercih ettiğiniz okuldan bir öğretmen il içiyle gitti, il dışıyla gitti, özürden gitti, öldü, emekli oldu, sırada sizden önce olan kişi ya da kişiler başka okula gitti, sizin sıranız ilerliyordu. Ben ilk il içi tayinimde il içi, il dışı, özür, özür, özür (o zaman yaz dönemi özür tayini 3 kez yapılıyordu) sonucu 40 küsürüncü sırada olduğum okula tayin olmuştum. Yıl boyu sıra işletilirdi. Açık oluştukça yani. Tayin başvurusundan 1 sene sonra atanan arkadaşım var. Eğer aynı şekilde işletilirse az da olsa işe yarar diye düşünüyorum.

KARATEPE84
Aday Memur
23 Nisan 2025 15:57

Yaramalı

ingilizceci78
Aday Memur
23 Nisan 2025 22:26

geçen yaz yani 2024 yazında tayinlerde dediler iptal olmayacak insanlar başvurdu sonra gidemediler sonra isteyene iptal hakkı verdiler. yani bazıları yüzünden bazıları hem gidemedi hem o okullar boş kaldı. sonra tekrar tayin başvurusu aldılar 2. tayini açtılar dediler ki bu sefer vakit kalmadı aynen böyle dediler "vakit çok az olduğu için" KESİNLİKLE İPTAL OLMAYACAK dediler bunu da "kesinlikle" yazdılar klavuza sonra yine iptal hakkı verdiler.

iki üç tane öğretmen toplaşıyor bakana genel müdürlere çiçek yolluyor sosyal medyada gönderi paylaşıyor diye tüm sistem mal oluyor. arkadaş adam düzen kuruyor bozuyor okul öğretmensiz kalıyor kimse umursamıyor. hatta ben de geçen sene ilk tercihlerde yaptım benden yüksek puanlı birisi tayin olduğu için gidemedim. ama adam sonra iptal ettirmiş okul boş. ulan çocuk oyuncağı mı bu benim hayatımı da etkilemiş oldu senin bu yaptığın şey. Allah'a inanmasam bu beni çıldırtmaya yetecek bir durum aslında.

neyse konuyla alakası ne derseniz konuyla alakası şu.

ders artar norm açılır öğretmen tayin olur öğretmen emekli olur öğretmen görevlendirilir yurtdışına falan vesaire sonra sıra tayin olunca o gider istek varsa onun boşalttığı yere başkası gider onun boşalttığına başkası derken aslında gerçekten çarklar çalışabilir.

çünkü şu bir gerçek 1 milyon 100 bin öğretmenin yüzde 10 u tayin olsa bile çok fazla bir sirkülasyon oluyor.

demek istediğim daha testi kırılmadan yazayım 2024 yazında yapıldığı gibi iptal hakkı verirseniz artık zurnanın son deliği olur yani.

bu güzel uygulamayı iptal sistemiyle bozmayın lütfen.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi