Editörler : Pangaea
04 Ocak 2025 19:18

Ek ders ücreti: 110 lira.

Ek ders 110 lira olmuş..

Bu koşullarda 30 saat ders alıp derse giren enayidir...vergi dilimine erken girip bir de kazancını da vergi olarak verecek.

ogretmenbey786
Aday Memur
04 Ocak 2025 19:48

yaklaşık 10 bin lira ek ders oluyor fazlası da olur da baş öğretmen tazminatı alıyor başöğretmen ek ders almadan öbürü 30 saat giriyor alamıyor bunu bana açıkla

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
04 Ocak 2025 21:10

30 saat derse giren başöğretmenin aylığı 75.000 lirayı buluyor. hiç fena değil.

firatli_genclik
Genel Müdür
04 Ocak 2025 21:21

Mesele 30 saat dersin hakkını verebilmek...

şaşkın tarihçi, 2 hafta önce

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
05 Ocak 2025 07:09

orası öyle. ama sanki yanlış yazmışım gibi neden eksi vermişler ki. yalan mı 30 saat derse giren bir öğretmen okul açık olduğu sürece toplam 75.000 lira civarı para alacak. ha dersiniz ki bunu alanlar sayıca az. anlarım
firatli_genclik, 2 hafta önce

Mesele 30 saat dersin hakkını verebilmek...

Kagiş
Müsteşar
05 Ocak 2025 09:00

Benzine yine zam gelecekmiş!! Boşversenize! Uzman olsam ne olur, baş olsam ne olur. Hele ki büyük şehirlerde yaşayan arkadaşlar sizin işiniz hepten bitik!! Hadi şimdi iyi pazarlar. Haa yarın pazartesi aman diyeyim pazartesi sendromuna dikkat!!

05 Ocak 2025 10:24

katılıyorum hocam maalesef bazı mankafalar hala ünvanlara karşı yapılan iyileştirmenin farkında değil
05 Ocak 2025 10:25

neden eksilediklerini söyleyim hocam bizim öğretmen camiası aman maaşa iyi deme daha da çok iste hep iste kafasında o yüzden sokaktakiler bize küfrediyorya
orası öyle. ama sanki yanlış yazmışım gibi neden eksi vermişler ki. yalan mı 30 saat derse giren bir öğretmen okul açık olduğu sürece toplam 75.000 lira civarı para alacak. ha dersiniz ki bunu alanlar sayıca az. anlarım

gıdaaa
Aday Memur
05 Ocak 2025 14:29

Eğer tek kişi çalışıp Uzman veya başöğretmen unvanın yoksa tabikide full ek ders alsak da yetmez hocam, heleki maaşının 1/3 ünü kiraya veriyorsan... Sadece kazandığınla şuanki durumunu normal yaşayıp, hiçbir yatırım yapamadan yaşlılığına gelmek olur. Evet şuan kazanılan yeter belki ama geleceğini düşünmezsen...

okuryazar3
Müsteşar
05 Ocak 2025 14:42

158 bin asgari geçim indirimi şubatta zamlı maaş 1 ay, martta yüzdelik vergi dilimindeyim kendime münhasır unvan" bOşöğretmen" olmak hakikaten iyi, diğer meslektaşlarımın da kısa sürede bu farkın bordrolarına yansıması dileğiyle.

05 Ocak 2025 15:37

Senin gibisini sokakta görünce küfretmekle yetinmeyip yüzüne de tükürüyorlardır. :))

bilinçlivatandas, 2 hafta önce
neden eksilediklerini söyleyim hocam bizim öğretmen camiası aman maaşa iyi deme daha da çok iste hep iste kafasında o yüzden sokaktakiler bize küfrediyorya
05 Ocak 2025 16:35

Maaşım Ocak ta 61.700 olacak

16 saat derse giriyorum yani oldukça rahatım..

30 saat girsem ekstra her ay 8001 kazanacağım

10 ayda 80.010 eder

Yani nerdeyse 2 kat fazla çalışacağım alacağım ücret ortada.

Ayrıca fazladan ekderse girerek vergi dilimine daha erken girip ödüyecegim fazla vergi hesabınida yaparsak neredeyse bedavaya çalışmış olacağız.

05 Ocak 2025 16:53

Ek derse girmenin hiç bir mantığı kalmadı.

MS0640
Aday Memur
05 Ocak 2025 17:02

Ekders 140 TL 110 değil

fotoburak
Aday Memur
05 Ocak 2025 17:10

Değerli arkadaşlar birisi beni bilgilendirsin. Evliyim eşim çalışmıyor benim maaşım sanki hiç vergi dilimine girmedi gibi acaba eşi çalışmayan kişilerde sistem farklı mı işliyor.. not:4 yaşında 1 çocuğum var

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
05 Ocak 2025 17:49

orası öyle hocam. ben de 15 saat derse giriyorum. iki günüm boş. sabah akşam beş gün okulda olup 30 saat derse giren benden 6-7 bin fazla alıyor ancak. kesinlikle böylesini tercih ederim. ek ders seyyanen zam ve uzmanlıktan sonra çok cüzzi kaldı maaşa göre.
fatihli eğitimli, 2 hafta önce

Maaşım Ocak ta 61.700 olacak

16 saat derse giriyorum yani oldukça rahatım..

30 saat girsem ekstra her ay 8001 kazanacağım

10 ayda 80.010 eder

Yani nerdeyse 2 kat fazla çalışacağım alacağım ücret ortada.

Ayrıca fazladan ekderse girerek vergi dilimine daha erken girip ödüyecegim fazla vergi hesabınida yaparsak neredeyse bedavaya çalışmış olacağız.

MS0640
Aday Memur
05 Ocak 2025 19:09

Hayır öyle bir şey yok

fotoburak, 2 hafta önce

Değerli arkadaşlar birisi beni bilgilendirsin. Evliyim eşim çalışmıyor benim maaşım sanki hiç vergi dilimine girmedi gibi acaba eşi çalışmayan kişilerde sistem farklı mı işliyor.. not:4 yaşında 1 çocuğum var

ogretmenbey786
Aday Memur
05 Ocak 2025 19:13

kiralar bu kadar yüksek olmasa çok rahat geçinilir. En azından ben şuanki maaşımla kira yükü olmasa çok rahat geçinirim inşallah Allah bana bir ev nasip ederse çok daha güzel olabilir

Kagiş, 2 hafta önce

Benzine yine zam gelecekmiş!! Boşversenize! Uzman olsam ne olur, baş olsam ne olur. Hele ki büyük şehirlerde yaşayan arkadaşlar sizin işiniz hepten bitik!! Hadi şimdi iyi pazarlar. Haa yarın pazartesi aman diyeyim pazartesi sendromuna dikkat!!

05 Ocak 2025 19:16

Aman dikkat et o salatalık bi tarafına girmesin yoksa bilincini kaybedersin :)

Cancansel
Aday Memur
05 Ocak 2025 19:50

Mesele burada işte aynı işe farklı ücret tarifesi. Meslekte 9. yılım ve dediklerinizi bana uymuyor. Tek günahım geç doğmak Uzman ya da Başöğretmeni diğerlerinden ayıran 80 saat video izlemesi. Emin olun tüm öğretmenler o videoları izleyebilir. Yani Uzmanlık vs maaş adaletini sağlamadığı gibi öğretmenler aradında uçurum oluşturuyor.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
05 Ocak 2025 20:09

Buna niye eksi vermişler anlamadım.

Bir arkadaş da kirayı yazmış. İstanbul'da deprem vb. korku ile yeni binada ev kiralamak isteyen 40-60'ı gözden çıkaracak.

Emekli öğretmen maaşı ise bu zamlarla 30.000 civarı oluyor. Sosyal adalet ve denge bu kadar bozulamaz.

Ev kiralarına %58.51, emekliye memura zam yaparken aylık tefe tüfe %1.01-%1.03... Maaş zammı %11.54... Asgaride %30 vb. aldatmasın nasılsa işveren veriyor.

Ek ders meselesinde en çok ücretli öğretmenlere üzülüyorum. Arkadaşlar da mümkünse 21 saat üstünde ders almayıp hem verimi artırıp hem de sağlıklarını muhafaza etsinler.

Kagiş, 2 hafta önce

Toplam 22 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi