Editörler : E.Kayı Han
«6789101112131415161718

Özer5336
Şef
20 Temmuz 2025 00:29

yazdığımı idrak edememiş anlamamışsın. okurken kafanı ver. ne diyorum polise yapılanın 2 katı jandarmaya verilsin istemeyeninde gözü çıksın demişim. bir daha mı yazıyım.
baha3454, 8 ay önce
kardeşim jandarma ile kendini kıyaslaman çok yanlış jandarma çoğu yerde 10 tane ayda 24 saatlik nöbet tutuyor çoğu karakol senin gitmediğin mahrum bölgede daha düne kadar jandarmanın 4 doğusu vardı. ayrıca jandarma 2 katını alsa keşke diyorsun ama kendi maaşını sürekli jandarma ile kıyaslıyorsun

Özer5336
Şef
20 Temmuz 2025 00:31

ayrıca maaş kınusunda kıyasladığım cümle nerde geçiyor
baha3454, 8 ay önce
kardeşim jandarma ile kendini kıyaslaman çok yanlış jandarma çoğu yerde 10 tane ayda 24 saatlik nöbet tutuyor çoğu karakol senin gitmediğin mahrum bölgede daha düne kadar jandarmanın 4 doğusu vardı. ayrıca jandarma 2 katını alsa keşke diyorsun ama kendi maaşını sürekli jandarma ile kıyaslıyorsun

hizanix
Aday Memur
22 Temmuz 2025 14:45

İnşallah olur da rütbeleri kullanmazlar
tarihçi_74, 8 ay önce
Ha keza sizin dediğinizi de anlıyorum. İleride Jandarma Genel Müdürlüğü olarak isim değişirse. Jandarma personelleri 926 Sayılı TSK personel Kanununa göre değilde tamamen polis gibi 657 kapsamında yada ayrıca bir yönetmelikle belirlenirken yani düz Jandarma memuru, Jandarma komiseri Jandarma amiri Jandarma Müdürü şeklinde bir sistem olusturulursa sizin dediğinize gelir işler. Ancak şuanki personele bunu dayanamazsın. Adam kazandığı hakkından niye feragat etsin. Ha dediğim gibi durum olursa adam keriz mi niye Jandarma memuru olup kırsalda mağduriyet ve mahrumiyet yaşasın. Emsali polis en kötü ilçede çalışırken, o niye evini barkini dağ başı köylere dış karakollara kursun..Yani bu yazdığım şeylerde o zaman böyle bir düzenleme olursa o zamanın sorunu ama şuanki durumda böyle bir şey sozkonusu dahi olamaz.Yine diyorum be biz şerefli Türk polisi olabiliriz, ne de siz Şerefli Türk Jandarmasi olabilirsiniz. Benzer işler olarak görsenizde, benzer olmayan yönlerimiz ve iç mekanizmalarımiz çok farklı. Bu konuyu ziyadesiyle uzattık.Saygılar.Hayırlı forumlar

tarihçi_74
Şube Müdürü
22 Temmuz 2025 14:54

Kardeşim polis misin bilmiyorum ama saygılı ol.Kimseye babasından miras kalmıyor.Turkiye Cumhuriyeti jandarmasının vermiş olduğu rutbeyi sen aşağılayamazsın..Buradaki yasal hakkımı saklıyorum.Bilgin olsun.Varsa bu rütbeye sığınıp saygısızlık eden devletin kurumları orda gider şikayetini yaparsın.Ne bu hazımsızlık. 100 bin mi istiyorsun 200 bin mi istiyorsunuz gidin alın destekleriz bizde.Ancak hayatta bazı değerler paranın önünde gelir.Vicdanı olmayan adamdan polis zaten olmaz.Saygınızı koruyun.
hizanix, 8 ay önce
İnşallah olur da rütbeleri kullanmazlar

hizanix
Aday Memur
22 Temmuz 2025 14:57

Kardeşim senin söylediğine destek verdim ne bu şiddet bu celal? Bakanlık ayrıldı mı? Evet. Eğitim şekli farklılaştı mi? Evet. Artık o rütbeleri kullanmanın anlamı yok. Subaylar jandarma Başkomiser jandarma Komiser yardımcısı jandarma komiser olsun astsubaylar polis uzmanlar bekçi olsun. Polis maaşlarıda jandarma ile eşitlensin. ( TSK personeliyim )
tarihçi_74, 8 ay önce
Kardeşim polis misin bilmiyorum ama saygılı ol.Kimseye babasından miras kalmıyor.Turkiye Cumhuriyeti jandarmasının vermiş olduğu rutbeyi sen aşağılayamazsın..Buradaki yasal hakkımı saklıyorum.Bilgin olsun.Varsa bu rütbeye sığınıp saygısızlık eden devletin kurumları orda gider şikayetini yaparsın.Ne bu hazımsızlık. 100 bin mi istiyorsun 200 bin mi istiyorsunuz gidin alın destekleriz bizde.Ancak hayatta bazı değerler paranın önünde gelir.Vicdanı olmayan adamdan polis zaten olmaz.Saygınızı koruyun.

tarihçi_74
Şube Müdürü
22 Temmuz 2025 15:05

Beyefendi bu dediğin için yeniden alımlarda bir planlama yapılması lazım.Yada yeniden yapılanma lazım. Ben askerim okul okumuşum.Askeri nizama göre tedrisattan geçmişim. Aldığım tüm kurslar Foça vs bunun üzerine. Yasal haklarım özlük haklarım 926 üzerinden şekillenmiş. Ben ve benim gibi binlerce personel niye kazanılmış hakkını kaybetsin.Ben niye polis memurunun yada amirinin özlük hakkını kabul edeyim.Anayasaya aykırı bu durum. Tamam versin bana savcı diplomasını ben savcılığa okeyim. Yada mühendisliğe. Kurumda kendimi geliştirmişim. Doktora yapmışım. Niye ben komiser olayım.Yada ben neden bekçi olayım. Abesle iştigal bu düşünce.
hizanix, 8 ay önce
Kardeşim senin söylediğine destek verdim ne bu şiddet bu celal? Bakanlık ayrıldı mı? Evet. Eğitim şekli farklılaştı mi? Evet. Artık o rütbeleri kullanmanın anlamı yok. Subaylar jandarma Başkomiser jandarma Komiser yardımcısı jandarma komiser olsun astsubaylar polis uzmanlar bekçi olsun. Polis maaşlarıda jandarma ile eşitlensin. ( TSK personeliyim )

hizanix
Aday Memur
22 Temmuz 2025 15:07

Haklısın ama abestle iştigal olan şey en başından TSK dan tamamen ayırmaları idi.
tarihçi_74, 8 ay önce
Beyefendi bu dediğin için yeniden alımlarda bir planlama yapılması lazım.Yada yeniden yapılanma lazım. Ben askerim okul okumuşum.Askeri nizama göre tedrisattan geçmişim. Aldığım tüm kurslar Foça vs bunun üzerine. Yasal haklarım özlük haklarım 926 üzerinden şekillenmiş. Ben ve benim gibi binlerce personel niye kazanılmış hakkını kaybetsin.Ben niye polis memurunun yada amirinin özlük hakkını kabul edeyim.Anayasaya aykırı bu durum. Tamam versin bana savcı diplomasını ben savcılığa okeyim. Yada mühendisliğe. Kurumda kendimi geliştirmişim. Doktora yapmışım. Niye ben komiser olayım.Yada ben neden bekçi olayım. Abesle iştigal bu düşünce.

tarihçi_74
Şube Müdürü
22 Temmuz 2025 15:10

Kurumların birebir içerisinde bilmeden polis Jandarma maaşı esitlensin demek doğru bir yaklaşım değil ayrıca. Evet poliste Jandarma da kolluk görevleri icra ediyor ancak, iki kurumun birbirinden çok farklı teşkilatlanmaya sahip. Yukarıda da yazdım. Bizim polislerle bekçileri emniyet amiriyle ast üst eşit vs ilişkimiz olamaz. Ayrıca her iki kurum personelinin de şuan alım gücü eskisine nazaran çok aşağıya düştü. Bur düzenleme yapılması şart. Bunu da büyüklerimiz bilir. Biz sadece burda forum yapıyoruz kendi fikirlerimizi paylaşıyoruz.
22 Temmuz 2025 16:55

"Büyüklerimiz" bilmek istemiyorsa ne yapacağız peki?
tarihçi_74, 8 ay önce
Kurumların birebir içerisinde bilmeden polis Jandarma maaşı esitlensin demek doğru bir yaklaşım değil ayrıca. Evet poliste Jandarma da kolluk görevleri icra ediyor ancak, iki kurumun birbirinden çok farklı teşkilatlanmaya sahip. Yukarıda da yazdım. Bizim polislerle bekçileri emniyet amiriyle ast üst eşit vs ilişkimiz olamaz. Ayrıca her iki kurum personelinin de şuan alım gücü eskisine nazaran çok aşağıya düştü. Bur düzenleme yapılması şart. Bunu da büyüklerimiz bilir. Biz sadece burda forum yapıyoruz kendi fikirlerimizi paylaşıyoruz.

tarihçi_74
Şube Müdürü
22 Temmuz 2025 17:02

İstifa edip tepkini gösterebilirsin..Yani bu soruyu sorarak nasıl bir cevap bekliyorsun.Zaten yapabileceklerimiz ortada..Görev tanımın belli ötesine geçeceğim derseniz sosyal medyada destek sağlayabilirsiniz.Gerisi yine " büyüklerimizin" elinde
Halkadami89, 8 ay önce
"Büyüklerimiz" bilmek istemiyorsa ne yapacağız peki?
22 Temmuz 2025 17:03

Siz, siz olunuz; tanımadığınız kişilere 2. tekil şahıs zamiri ile hitap etmeyiniz. Kültür göstergesidir.
tarihçi_74, 8 ay önce
İstifa edip tepkini gösterebilirsin..Yani bu soruyu sorarak nasıl bir cevap bekliyorsun.Zaten yapabileceklerimiz ortada..Görev tanımın belli ötesine geçeceğim derseniz sosyal medyada destek sağlayabilirsiniz.Gerisi yine " büyüklerimizin" elinde

tarihçi_74
Şube Müdürü
22 Temmuz 2025 17:06

:) Muhatabım sizsiniz? Siz derken sadece sen olan siz!Burada bunu okuyan şahıslara tavsiyede siz hitabını kullanarak akıl vermek istemedim. Siz soru sorarak akıl vermemi teveccüh gösterdiniz. Bende nezaket göstererek gerekeni yaptım.

masifel1
Aday Memur
22 Temmuz 2025 19:56

şu boş tartışmayı artık kapatın yada gidin başka başlık altında tartışın , burda gündem takip edecek insanlar var

pls.man
Aday Memur
22 Temmuz 2025 22:44

Ya jadarma polis kıyaslaması neden yapılıyor anlamıyorum sizleri, maaş konusunda fitne fesati bakan attı irraya jandarmayka kuyaslayacagina polis öğretmenden as aliyo desin birbirinize degil de diğer memurlarka kıyaslayın iki kurum devre ssyiliriz yada ben hep öyle goruyirum ki bugün otobanda aracım bozuldu ilucaga 1 saat vardı jsndarma ekipler geldi yardımcı oldu gibi siz de burda psrsbicin birbirinizi yiyin
Toplam 354 mesaj
«6789101112131415161718

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi