Editörler : Lanet
07 Ocak 2025 10:16

Kira Zammı ve ev sahibinin 14 günlük enflasyon farkı talebi

Herkese merhaba arkadaşlar.

Ben kirada oturuyorum ve kira ödemem her ayın 15'inde. Bu ay yani ocak ayında Tüfe oranında kiraya zam yaptı ev sahibi. Buraya kadar sorun yok.

Ancak benden 1-15 ocak arasındaki farkı da talep ediyor ev sahibi. (memur maaşlarındaki enflasyon farkı gibi). Konuyu çok araştırdım ama emsal bir karar yada konu bulamadım. Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Nick2791
Aday Memur
20 Ocak 2025 10:52

Ev sahibin yeni elementler uydurmasın bi yerlerden

kursad2332
Aday Memur
23 Ocak 2025 14:13

allah öyle insanların malından çıkartsın inşallah garibanın hakkını. canından değil malından çıkartsınki daha güzel dert olsun öylelerine
Nick2791, 3 ay önce
Ev sahibin yeni elementler uydurmasın bi yerlerden

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
18 Şubat 2025 06:06

Emsal karar arasanız da bulamazsınız, çünkü her ev sahibinin farklı cinslikleri var. Konuya gelecek olursak;

Taşınmaz malikinin sizden fark talep etmesi gibi bir şey teammüllerde bulunmuyor. Taşınmazı kiralarken tahliye taahhütnamesi imzaladınız mı ?

mazıke
Şef
22 Mart 2025 09:45

hocam köpeğe kemiği at geç uğraşma

hsynkrt33
Aday Memur
22 Mart 2025 12:20

sözleşmeniz yok mu ?

hukukuçu.07
Aday Memur
24 Mart 2025 20:58

ilk defa böyle birşey duyuyorum. Kira artış döneminin başında zaten zamlı vereceksiniz,fark ne alaka, böyle bir uygulama da yok bunun hukuki dayanağı da yok?

2ven
Kapalı
26 Mart 2025 13:21

ev sahibin ya tutarsa diye yem atmış. böyle bir farkın sözleşmede ve kanunlarda bulunmadığını, eğer çok istiyorsa dava açabileceğini söyleyin.

ExpertE
Genel Müdür
27 Mart 2025 00:14

Sonra o köpeği ehlileştiremezsiniz hakkını bilen kiracı ev sahibine kan kusturur kan, ama bizde bi saçma talebe kaçıncı kira yılında olduguna sözleşmeye mevzuata bakmaksızın evet diyen kiracılar oldukça ensesine vuran çok olur

mazıke, 4 hafta önce
hocam köpeğe kemiği at geç uğraşma

bakacak46
Memur
27 Mart 2025 08:52

rabbim öyle insanlara fırsat vermesin

Ispatu61
Aday Memur
27 Mart 2025 21:15

arkadaslar evimi kiraya verdim .kombideki yogusma giderinin tikanmasindan dolayi kombiden su sizmasindn dolayi laminantlar ve duvar su aldigindan dolayi zarar gordu bu zarari kimin karsilamasi gerekiyor

EL CHAPO
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2025 21:24

kiracinin kusuru bulunmadigindan ..

bakim onarim giderleri ev sahibine ait ..

onarimi yapan kisiden fis yada fatura alirsan .. odedigin bedeli yillik kira beyannamesi verirken kira gelirinden dusebilirsin .

Ispatu61, 3 hafta önce
arkadaslar evimi kiraya verdim .kombideki yogusma giderinin tikanmasindan dolayi kombiden su sizmasindn dolayi laminantlar ve duvar su aldigindan dolayi zarar gordu bu zarari kimin karsilamasi gerekiyor

Ispatu61
Aday Memur
29 Mart 2025 00:05

kiraci kusuru yok ama.bana gec bilgi verdigi icin evin icinde zarar olusmasindan sorumlu olmuyor mu

88my
Genel Müdür
31 Mart 2025 10:55

bunu ödersen yakında oturduğun yıllar için senden evin değer kaybını da isteyebilir

01 Nisan 2025 21:32

ev sahibi tabiki, evdeki cihazın eskimesinden kaynaklı zarar meydana gelmiş.
Ispatu61, 3 hafta önce

Ispatu61
Aday Memur
03 Nisan 2025 18:14

cihazi ben mi.kullandim.ayrica bana gec bilgi verdiginden dolayi su akmasindan dolayi zarara gormesinddn kiraci sorumlu degil.mi

eskidenberiburdayim
Şube Müdürü
08 Nisan 2025 17:05

ne ev sahipleri var ya Allah korusun böylelerinden

08 Nisan 2025 17:26

yeni moda
Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi