Editörler : Pangaea
07 Ocak 2025 10:40

Ek mal bildirimi yapmadım

İki sene önce bir arsa satın almıştık eşimin uzerine ben mal bildirimi yapmadım ben memurum eşim değil.

Şimdi bildirsem sorun olur mu

2ven
Şef
07 Ocak 2025 10:52

sorun olmaz

Alex10alec
Şube Müdürü
07 Ocak 2025 11:37

Seni meslekten ihraç ederler şaka şaka hiçbir şey olmaz millet dünyayı götürüyor birşey olmuyor aldığın arda ile hiçbirşey olmaz

Elifcc
Aday Memur
07 Ocak 2025 12:31

hocam eğer kendi adınıza alırsanız aldıktan sonraki bir ay içerisinde bildirmeniz gerekir. eşinizin üzerineyse hiçbir sorun yok. hayırlı uğurlu olsun

VHKİ-MEB
Memur
07 Ocak 2025 14:57

Hocam 5 senede bir değil mi? (5'in katı olan yıllarda)

Elifcc, 2 hafta önce
hocam eğer kendi adınıza alırsanız aldıktan sonraki bir ay içerisinde bildirmeniz gerekir. eşinizin üzerineyse hiçbir sorun yok. hayırlı uğurlu olsun

Albatraus
Aday Memur
08 Ocak 2025 00:14

Ben geçen yıl tarla aldım hiçte bildirmedim. Hiçbir şey olacağı yok. Zor geçiniyoruz zaten.

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
08 Ocak 2025 07:11

bi şey olmaz hocam

civil_eng06
Şube Müdürü
08 Ocak 2025 10:32

Allah göstermesin mali bir suça karışırsanız o zaman bakarlar mal bildirimine. Baktılar ki yok o zaman sorun olur işte. Onun haricinde sorun olmuyor.

egeliinci
Genel Müdür
08 Ocak 2025 10:43

Tarla alabilip geçinememek çok ilginç , :)

Albatraus, 2 hafta önce

Ben geçen yıl tarla aldım hiçte bildirmedim. Hiçbir şey olacağı yok. Zor geçiniyoruz zaten.

batman123
Aday Memur
08 Ocak 2025 14:20

tarla almış daha laf ediyor Allah doyursun gözünüzu
Albatraus, 2 hafta önce

lesim
Aday Memur
08 Ocak 2025 15:13

eşiniz ya da siz bir şey aldığınızda 1 ay içerisinde bildirmeniz gerekiyor ama çoğu kişi bildirmiyor. Bir şey olduğu da yok . idareler bile bu mal bildirimi olayı çok önemsemiyor. ama adınız malı bir suça karışırsa o zaman bu mal bildirimi gündeme geliyor . böyle bir durumda da en ağır kademe ilerleme cezası veriliyor .

vengberz
Şube Müdürü
08 Ocak 2025 15:39

Para işinde olanların mal bildirimleri önemseniyor fakat öğretmenlik gibi parayla işi olmayan memuriyetlerde basit bir formalite gibi görülüyor.

Yılların öğretmeni olarak ek mal bildiriminin bir ay içinde yapılması gerektiğini geçen haftaya kadar bilmiyordum. 5 yılda bir form doldurup kapalı olarak teslim etmekten ibaretti bütün bildirimlerim.

Sanıyordum ki gerektiğinde bu zarflar açılıp yıllar içinde yapılan bildirimler karşılaştırılarak memurun mal varlığının kaynağı sorulur.

Meğer mal edindikçe ek bildirimde bulunmak gerekirmiş ve bir ay içinde bildirimde bulunmamanın cezası kademe durdurma gibi ağır da bir cezaymış.

Bugüne kadar olan oldu, Allah affetsin, bir kastım yoktu. Bugüne kadar sahip olduklarımı toplu olarak bildirir, bundan sonra da malım olursa zamanında bildiririm artık.

happykits
Genel Müdür
08 Ocak 2025 20:15

25 yıl çalışma hayatı. 21 i milli eğitim. mal bildirimine yazdıgım . 1 ceptel bi bisiklet : D

orko06
Aday Memur
11 Ocak 2025 23:33

ek mal bildirimi maasinizin 5 katını geçiyorsa yapılır. Örnegin maasiniz 60000 ise 300000'i geçince bildirilir. Bildirilmez ise bir şikayet veya soruşturma olmaz ise bir şey yaşanmaz. Ama şikayet vs olursa kademe ilerlemesi durdurma cezası vardır. Dikkat etmekte fayda var.

Albatraus
Aday Memur
12 Ocak 2025 04:17

Sanane tarlanın borcunu sen mi ödüyorsun? Geçinebilmek için yaptığım ek işlerden haberin var mı?

batman123, 2 hafta önce
tarla almış daha laf ediyor Allah doyursun gözünüzu

Albatraus
Aday Memur
12 Ocak 2025 04:20

Tek öğretmen maaşıyla kira verip geçinebilmek daha ilginç değil mi? Ben ek işler yaptığım halde ancak geçiniyorum.

egeliinci, 2 hafta önce

Tarla alabilip geçinememek çok ilginç , :)

seuzan
Şef
13 Ocak 2025 11:43

Eski zamanlardan kalmış çok gereksiz bir uygulama. mal bildirimini doldurmak için açtım e devleti oradan yazdım. devlet eğer kredi kartıyla alışveriş yapıyorsak evimize aldığımız portakalı bile isterse bulur. Her şey e devlette var zaten.

lesim, 2 hafta önce
eşiniz ya da siz bir şey aldığınızda 1 ay içerisinde bildirmeniz gerekiyor ama çoğu kişi bildirmiyor. Bir şey olduğu da yok . idareler bile bu mal bildirimi olayı çok önemsemiyor. ama adınız malı bir suça karışırsa o zaman bu mal bildirimi gündeme geliyor . böyle bir durumda da en ağır kademe ilerleme cezası veriliyor .

atakanyurt
Aday Memur
14 Ocak 2025 10:48

Arkadaşlar lütfen mal bildirimlerini gereksiz vs görmeyin zamanında yapın. Yarın bir icra takibi başlatılır vs birşey olur kurum soruşturma başlatır en azından ödemedim değil mal bildirimimde de görüleceği üzere ödeyemedim dersiniz. Birikim yapıp krediye bulaşmadan mal edinirseniz yarın rüşvet aldı vs denilir soruşturma açılır yine kendinizi sıyıramazsınız herşeyden öte ne kadar tartışssak da kanun zorunlu kılıyor.

14 Ocak 2025 11:35

Taksim meydanında sallandıracaksın böylelerini bak bakalım bir daha yapabilyormu?

14 Ocak 2025 11:40

Taksim meydanında sallandıracaksın böylelerini bak bakalım bir daha yapabilyormu?

gkhnnn161616
Aday Memur
15 Ocak 2025 14:17

ek mal bildirimi önemli kademe ilerlemesinin durdurulması cezası var

Toplam 22 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi