Editörler : Pangaea

gkhnnn161616
Aday Memur
15 Ocak 2025 14:23

ben gümrükte çalışıyordum girdiğimiz yıllardada hep mal beyanı önemli dikkat edin derlerdi ben maaşın beş katı olayını kalem bazında 5 katı anladım.mesela dolar biriktiriyon o 5 katı birikimin var onun 5 katı geçerse meğer ikisinin toplamı 5 katını geçerse bir ay içinde bildirmen gerekiyormuş. genel mal beyanı döneminde şubatta mal beyanı vermiştim. nisanda savunmam istendi 3 kere savunma verdim bankada maaşımdan birikimimden olan para 3 kere savunma verdim sonunda 1 yıl kademe ilerlemesi cezası aldım.sonra ne mi oldu:

memuriyete girdiğim yıllar ben ki tutumlu biri cezayı yedikten sonra birikim yapmamaya başladım

Braweheart01
Genel Müdür
15 Ocak 2025 14:28

ben öğretmen olduğum günden beri ek iş yapıyorum hatta yaptığım ek işi asıl işi olanlardan daha iyi yapıyorum ne yaptığımı soracak olursanız web tasarımı yapıyorum şimdi diyeceksiniz ki ek iş yapmak yasak ama benim sitesini yaptığım firmaların hepsinin faturasını asıl muhattap firma kesiyor devlete vergisini ilgili firma veriyor şu ana kadar 4 defa soruşturma geçirdim ek iş yapmak konusunda hiç ceza almadım beni şikayet eden rakibim web tasarımcının şikayet konusu işi yapan firma belli ev faturasını gösterince şikayet edilen kişinin işi faturasız yaptığı anlaşıldı sonrası o şikayet edenlere dava açtım ikisi ile anlaşma yoluna girdik bana yüklü bir ödeme yaptıkları taktirde şikayetimi geri çekeceğim.

Albatraus, 1 hafta önce

Tek öğretmen maaşıyla kira verip geçinebilmek daha ilginç değil mi? Ben ek işler yaptığım halde ancak geçiniyorum.

Toplam 22 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi