Editörler : Pangaea

Cancansel
Aday Memur
16 Ocak 2025 15:39

Savlarının saçmalığı karşısında irite olmakla meşgulüm. Kelimenin içerisinde iki tane terim kullanarak bir tane yazarın sözünü alıntılayarak entel görünmeye çalışan zır cahilsin.
seuzan, 4 gün önce

savdan çok savı ortaya koyana sallamak cehaletin işaret fişeği gibidir, şaşmaz.

16 Ocak 2025 16:57

Doğru.

Mavigökyüzü28
Genel Müdür
16 Ocak 2025 23:34

Siz gerçekten öğretmen misiniz. Eğer öyleyse ya iyi bir algıcısınız, ya da mesleği ile pek alakası olmayan, gününü dostlar alışverişte görsün misali gün geçirenlerdesiniz. bölme işlemini bir de hesap makinesi ile yapmanızı tavsiye ederim. 318 dolar mı, 3180 dolar mı ediyor. Buradan tekrar yazın, bir de özür dileyin
hakanyagci, 5 gün önce

Hocam valla sırf size cevap vermek için üye oldum buraya..1998 ekimde göreve başladım ekders ile birlikte 89.000.000 ( 89 milyon ) maaş aldım..98 ekimdeki dolar kuruna baktım merkez bankasının 279.240 TL imiş..böldüm 3.187 dolarmış..çarptım günümüz dolar kuruyla 35.000 ile 111.550 TL yapıyor..el insaf yalan yanlış bilgiler vermeyin insanları yanlış bilgilerle kandırmayın , kul hakkı yemeyin..

seuzan
Şef
17 Ocak 2025 09:52

savlarla duygusal bağ kurmayın hocam onların yanlışlıklarını ya da doğruluklarını denetleyin ama dürüstçe.

Cancansel, 3 gün önce
Savlarının saçmalığı karşısında irite olmakla meşgulüm. Kelimenin içerisinde iki tane terim kullanarak bir tane yazarın sözünü alıntılayarak entel görünmeye çalışan zır cahilsin.

Cancansel
Aday Memur
17 Ocak 2025 10:18

Siz dürüstlüğünüzü sorgulayın bence. Körü körüne bağlılık görüyorum sizde.
seuzan, 2 gün önce

savlarla duygusal bağ kurmayın hocam onların yanlışlıklarını ya da doğruluklarını denetleyin ama dürüstçe.

seuzan
Şef
17 Ocak 2025 10:35

Yine söylüyorum hocam yargıların doğruluğu yanlışlığı kişilerden bağımsızdır ki buna nesnellik diyoruz. Benim kişiliğimin bu tartışmada bir önemi yok. Ben diyorum ki durum abarttığını gibi değil. Bu yargımı kendi öznel yaşantıma dayandırmıyorum. Diyorum ki bu hükümet iktidarı devraldığında GYSH 200 milyar dolayındaydı şimdi 1.2 trilyon dolar seviyesinde. Trafiğe kayıtlı araç sayısı 7.2 milyondu şimdi 31 milyon seviyesinde. Asgari ücret 100 dolar civarındaydı şimdi 630 dolar seviyesinde. Öğretmen maaşım 300 dolardı şimdi 2000 dolar seviyesinde. Yurt dışına tatile gidebiliyorum. Bunlar nesnel veriler. Bunlara itirazınız var ise dinliyorum. Yoksa kötü avukat taktiğini boş verin.

Cancansel, 2 gün önce
Siz dürüstlüğünüzü sorgulayın bence. Körü körüne bağlılık görüyorum sizde.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
17 Ocak 2025 11:57

Karılaştırılan dönem çöküntü dönemi ki orada birçok hesap... her neyse nasılsa bir bahane bulunacak... yükselenin tekrar çökmesi ile övünülmez. Mahfi Eğilmez'in sunduğu veriler fikir edinmeye yol açar. Özellikle ustalık dönemi diye adlandırılan başlangıcı sayılan 12 Haziran 2011 seçimleri ile günümüzün karşılaştırılması daha doğru. Haydi kalfalık dönemi etkisi, hazırlık vb. 2011-2015 seçimleri arası dense 2013'ten hesap yapılabilir. O tarihle 2024 (2025 verileri gelince onunla) karşılaştırılabilir. Hesaplarda denge sağlanması için gramajdan tutun asgari ücretli sayısına kadar her şey hesaplanmalı. EYT vb. etkiler denilecek olsa eskiden herkes o yaşta emekli oluyordu derim ama o dönemi hesap dışı bırakıyorum. Tıpkı Gölcük ve Düzce depremleri, 28 şubat belirsizlikleri gibi... Kafe hesabı yapanlar ise %5-10 kişinin o düzeyde olup %90'ın ise sıkıntıda olmasını göz ardı ediyor.Asgari ücreti veren işveren, emekli maaşını veren (ödenen primlerin karşılığı olarak) devlet o da ayrı...

Vergi affına uğrayanların kimliği, geçiş hakkında dolar bazlı artışa rağmen geçiş miktarındaki artışlar...

Birkaç sene önce vergi affına uğrayan beş firmanın affedilen miktarı tüm Türkiye'de yaşayanlara bebeğine varıncaya kadar 3 sene asgari ücret verecek düzeydeydi. İnsan ortağı olsa o kadar af yapmaz. Yol vs. geçiyorum.

"Huzûrunuzda titriyor - şu milletin hayatıdır; Şu milletin ki muztarip, şu milletin ki muhtazır!..."

Diyoruz ki gelir dağılımında ciddi adaletsizlik var ve sözü Necip Fazıl'a bırakıyoruz.

Allahın on pulunu bekleye dursun on kul;Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul.Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa;"

m.r_f
Memur
17 Ocak 2025 12:47

I like this.

atahoca, 2 gün önce

Karılaştırılan dönem çöküntü dönemi ki orada birçok hesap... her neyse nasılsa bir bahane bulunacak... yükselenin tekrar çökmesi ile övünülmez. Mahfi Eğilmez'in sunduğu veriler fikir edinmeye yol açar. Özellikle ustalık dönemi diye adlandırılan başlangıcı sayılan 12 Haziran 2011 seçimleri ile günümüzün karşılaştırılması daha doğru. Haydi kalfalık dönemi etkisi, hazırlık vb. 2011-2015 seçimleri arası dense 2013'ten hesap yapılabilir. O tarihle 2024 (2025 verileri gelince onunla) karşılaştırılabilir. Hesaplarda denge sağlanması için gramajdan tutun asgari ücretli sayısına kadar her şey hesaplanmalı. EYT vb. etkiler denilecek olsa eskiden herkes o yaşta emekli oluyordu derim ama o dönemi hesap dışı bırakıyorum. Tıpkı Gölcük ve Düzce depremleri, 28 şubat belirsizlikleri gibi... Kafe hesabı yapanlar ise %5-10 kişinin o düzeyde olup %90'ın ise sıkıntıda olmasını göz ardı ediyor.Asgari ücreti veren işveren, emekli maaşını veren (ödenen primlerin karşılığı olarak) devlet o da ayrı...

Vergi affına uğrayanların kimliği, geçiş hakkında dolar bazlı artışa rağmen geçiş miktarındaki artışlar...

Birkaç sene önce vergi affına uğrayan beş firmanın affedilen miktarı tüm Türkiye'de yaşayanlara bebeğine varıncaya kadar 3 sene asgari ücret verecek düzeydeydi. İnsan ortağı olsa o kadar af yapmaz. Yol vs. geçiyorum.

"Huzûrunuzda titriyor - şu milletin hayatıdır; Şu milletin ki muztarip, şu milletin ki muhtazır!..."

Diyoruz ki gelir dağılımında ciddi adaletsizlik var ve sözü Necip Fazıl'a bırakıyoruz.

Allahın on pulunu bekleye dursun on kul;Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul.Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa;"

Cancansel
Aday Memur
17 Ocak 2025 15:12

hocam karşınızda entelektüel biri yok. sadece iki tane terim ve bir iki yazardan cümle alıntılayan biri var elinize yazık bu kadar uzun yazmışsınız.
atahoca, 2 gün önce

Braweheart01
Genel Müdür
19 Ocak 2025 01:41

Hocam siz ösym sınavında paragraf sorusu hazırlasanız öğrenciler çöker. Çözebilenler de süper zeki olur bence. ... yazdıklarınızdan bişey anlamadım bu konuda maalesef çözemeyecek çoğunluğun içindeyim. sadece Necip Fazıl'ı ben de severim ona gönderme yaptığınız bölümde haklısınız. diğerlerinden bir anafikir çıkaramadım maalesef

atahoca, 2 gün önce

Toplam 90 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi