Editörler : Pangaea
08 Ocak 2025 17:33

Maaşları açık açık whatsapp grubunda yayınlamak

Bütün öğretmenlerin maaşlarının yazdığı kağıt öğretmenler odasına asılıp okul whatsapp grubunda paylaşılıyor. Hatta tc no bile gözükebiliyor. Baş , uzman, normal vb şu kadar maaş alıyor, bu kadar maaş alıyor vb Ben paylaşılmasını istemiyorum. Bu yapılan KVKK kapsamında suç teşkil etmiyor mu?

Patron El Patrona
Aday Memur
08 Ocak 2025 18:08

Paran varsa suç teşkil ediyor, paran yoksa suç teşkil etmiyor. Burjuva hukuku

Ahmet Kaleli
Şube Müdürü
08 Ocak 2025 18:11

Hocam google'a adını soyadını yazdığında hangi okulda çalıştığın kabak gibi ortaya çıkıyor, bence bu durum daha sıkıntılı, dediğiniz durum da güvenlik açısından açık veriyor

Braweheart01
Genel Müdür
08 Ocak 2025 18:26

yapılması gerekli bir eylem. iş yerinde bilgiler şaffaftır herkes mesai arkadaşının maaşını bilmelidir a kişişi 10 gün rapor aldı maaşı kesildi b kişisi de 10 gün kullandı kesilmemişse burada belli olur örneğin müdür 10 gün okula gelmedi ek dersi full aldı tüm okul bunu görmeli

Dekemi
Memur
08 Ocak 2025 19:36

KVKK kapsamında suç mu değil mi?

Braweheart01, 2 hafta önce

yapılması gerekli bir eylem. iş yerinde bilgiler şaffaftır herkes mesai arkadaşının maaşını bilmelidir a kişişi 10 gün rapor aldı maaşı kesildi b kişisi de 10 gün kullandı kesilmemişse burada belli olur örneğin müdür 10 gün okula gelmedi ek dersi full aldı tüm okul bunu görmeli

Braweheart01
Genel Müdür
08 Ocak 2025 19:42

tc kimlik numaraları ve özel bilgileri saklamak gerekir

Dekemi, 2 hafta önce

KVKK kapsamında suç mu değil mi?

08 Ocak 2025 19:45

Hacı senin dediğin diğer mal bu mal farklı karıştırma ortalığı

ta345
Memur
08 Ocak 2025 20:26

hocam sanki hukuk danışmanlığı almanız daha doğru.

okuryazar3
Müsteşar
08 Ocak 2025 20:58

KVKK nuna aykırıdır elbet. En

azından kimlik no hesap no vb karalanıp sadece isim ve maaş miktarı olarak yazılabilmeli..

Kanunlar sadece kağıt üzerinde doğru yazılır, uygulamada hiç bir şekilde doğru uygulanmaz. Kişiden kişiye göre bile değişir.

Basit misal bunun paylaşılmasını şikayet etsen sen daha çok sıkıntı çekersin:))

Kişisel verilerimize gelince tlf numaramızı bilmeyen yok MaşAllah!Sözde istenmeyen mesaj atanlar cezalandırılacaktı nerdee? Akşama kadar ne idüğü belirsiz aramalar, mesajlar..

Karadüzen devam!Kanunlar sadece dürüst vatndaşlar için çıkarılır,onlara uygulanır..

majesteleri7
Daire Başkanı
08 Ocak 2025 21:34

Aklıma eski okulda çalışırken corona zamanı nöbet defterine covid-19 raporlu yazılan öğretmenimizin hocam niye raporlu olduğumu yazmaları kanunsuz şikayet edeceğim diyen arkadaş geldi.neyse ki üstünü sildik de covid 19 un, gönlünü ettik :)

freef
Daire Başkanı
09 Ocak 2025 00:10

20 yılı geçtim, kıdem cezası nedeniyle uzman veya baş öğretmen olamadım. Kimseye bir şey demiyordum yeni okulumda. Whatsapp'ta çarşaf çarşaf listeler yayınlanıyor. Benim dışımda, bir iki de eş durumundan gelen yaşı genç öğretmen var unvansız kalan. Kime ne desem acaba?!.

09 Ocak 2025 00:17

Suçluluk kısmını bilmem ama kıyaslama yapmak açısından onayladığım bir paylaşımdır. Başöğretmen ne alıyor, uzman öğretmen olan diğer arkadaşlarımın benimle maaş farkı ya da meslekte yeni olan arkadaşım ne alıyor bilgisini edinebiliyorum.

crabnet355
Müsteşar
09 Ocak 2025 00:21

kvkk varsa tc nin sin iki-üç rakamını karalarsın olur biter.Bu bahaneye sığınıp yolsuzluk yapanlara gün doğmuş oluyor.Ek ders puantajını yayınlamıyorlar,İdare yalakaları da arada okula gelmiyor fakat tam ek ders alıyorlar..

TalhaEymenn
Memur
09 Ocak 2025 00:27

tc kimlik no su ve hesap no su kapatılarak yayinlanabilir ne sakıncası var ki bunun. Neden bu kadar sorun ettiniz bu durumu

fatih ç.
Genel Müdür
09 Ocak 2025 01:39

Bunu atmayınca da başkaları istiyor, yanlış hesaplanabilir. Önceki okulumda her ay illa ki bir kişinin yanlış hesaplanırdı ek dersi.

Bu sene de eşimin ek dersi 3 aydır fazladan yatıyor. Kontrol edip her seferinde söyledi idarecisine, yine yanlış hesaplanıyor. Ya rapor girilmiyor ya fazladan ders yazılıyor...

Kısscası, özel olarak gidip söyleyin sizi silip öyle göndersinler. Bunların paylaşılmaması daha büyük sıkıntı. Her ay yanlış hesaplıyorlar, insanlık hâli tabi olabilir ama kontrol edilmezse öyle gider yanlışlar.

metal3
Aday Memur
09 Ocak 2025 02:15

kardeş Twitter a Nasuh Bektaş yaz, bak bakalım güvenlik zaafiyetiyle ilgili telegram gruplarında senin TC no, cep no ana adı baba adı ve diğer teferruatlar hakkında bilgi al. Okulumda sakıncalı çalışma arkadaşım olmadığı için bilgilerimin okul WhatsApp grubunda idare tarafından paylaşımında herhangi bir beis görmüyorum nokta
09 Ocak 2025 10:49

Bence idam etmeli böylesini çok büyük bi suç en düşük ağırlaştırlımış müebbet vermeli

VHKİ-MEB
Memur
09 Ocak 2025 12:17

Kimin ne kazandığından kime ne? En fazla yazacağı ek ders SAYISI, uzman/baş öğretmenlik var/yok gibi parasal karşılığının tam olarak bilinemeyeceği şeyler yazmalı. Adama mal bildirimi vermişim, mal gibi "Bunlar senin mi?" diyor. Kurumdaki memur milletin maaşını görüyor. Yaşımız, medeni halimiz de yazsın o zaman. Sanki herkes vergi memuru ya da maliyede çalışıyor, hangi malın nesini bildireceğim? Bu aralar mal bildirimini memura vereceğim ama ben çalışma arkadaşım benim neyim var neyim yok bilsin istemiyorum. Beraber çay içtiğim adam kaç param olduğunu bilmemeli, dese ki bana borç ver, hadi yok desene.

Lecturer55
Aday Memur
09 Ocak 2025 13:00

Bunu paylaşan memur recm ile cezalandırılmalı

tuana-lavinya
Aday Memur
09 Ocak 2025 21:18

Bizim okulda da asılsa da görsek diye uğraşıyoruz

majesteleri7
Daire Başkanı
09 Ocak 2025 21:53

Orda kabahat mal bildiriminde değil ki.mal bildirim zarfı kapalı şekilde okula teslim edilir onlar da mebe teslim eder.açıp içini bakmak bu senin mi,paran şu kadarmış gibi eylemler suçtur.normali bu sanmayın sizin okulda sıkıntı var

VHKİ-MEB, 1 hafta önce

Kimin ne kazandığından kime ne? En fazla yazacağı ek ders SAYISI, uzman/baş öğretmenlik var/yok gibi parasal karşılığının tam olarak bilinemeyeceği şeyler yazmalı. Adama mal bildirimi vermişim, mal gibi "Bunlar senin mi?" diyor. Kurumdaki memur milletin maaşını görüyor. Yaşımız, medeni halimiz de yazsın o zaman. Sanki herkes vergi memuru ya da maliyede çalışıyor, hangi malın nesini bildireceğim? Bu aralar mal bildirimini memura vereceğim ama ben çalışma arkadaşım benim neyim var neyim yok bilsin istemiyorum. Beraber çay içtiğim adam kaç param olduğunu bilmemeli, dese ki bana borç ver, hadi yok desene.

Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi