Editörler : gül-feşan
08 Ocak 2025 18:46

Kınama cezasına sözleşme feshi

Daha önce ceza almamasına rağmen geçirdiği sorusturma sonucunda direkt kinama cezasi verilmiş biri var. Kendisinin cezası kesinleşti buna itiraz yoluna gidildi. Kurum 1 ay önceden bildirmedi ayın 7 sinde kınama cezası olduğu için ve amirin verdiği görevleri yapmadığı gerekçesi ile sözleşmesi feshedildi. Tabiki bu yalan hafta basindan beridir yazismalari var ebys üzerinden yani işini yapan, reddetmeyen malesef üst yonetimden birilerinin kafsyi taktiği biri. Ben bunu hukuksuz buldum. İdare mahkemesiyel geri dönme şansı var mı?

lastcheva
Memur
11 Ocak 2025 09:51

Konuya cevap gelmedi ama hafta ici idari yargiya basvuracaklar. Sozlesmeli personelinin sozlesmesi yenilenmemesi çok zor vs gibi şeylere inanmayin ve rahat olmayin. Sonra mahkemede hakkinizi aramakla ugrasirsiniz.

sungur033
Aday Memur
12 Ocak 2025 00:17

4/B liyken aslında işden atılmak çok kolay özel sektördeki gibi nedenlerle aynı yetersiz olmak,verilen işi yapmamak yada girdiğin görevde sana ihdiyaç kalmaması gibi nedenlerle atabilirler ama hiç bi yönetici hem ekmeğiyle oynamamak hemde kötü olmamak için bu yola anca işin içinden çıkamadıklarında başvururlar o yüzden sözleşme süresi geçene kadar kimseye dayılanmamak yerini bilmek en önemlisi işi yapamadığın zaman yada pasif olduğu zaman bile kimse sana devletde sesini çıkarmaz amirlerinize asgari düzeyde saygıyı gösterin yeter

taylor123
Aday Memur
13 Ocak 2025 02:19

Resmi Gazete'de yayımlanan Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar İle 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair 7433 Sayılı kanun ile sözleşmeli personelin disiplin cezaları yasal dayanağa kavuştu. ?Sözleşmeli personelin görevden uzaklaştırılması ile disipline aykırı fiil ve hâllerin gerçekleşmesi durumunda bu personele verilmesi gereken disiplin cezaları, disiplin cezası vermeye yetkili merciler ve disiplin kurulları ile disipline dair diğer hususlar hakkında Devlet memurlarının tabi olduğu hükümler uygulanır. Ancak, kademe ilerlemesinin durdurulması ve üstü ceza verilmesini gerektiren fiil ve hâllerde disiplin kurulunun kararı alınarak sözleşmeli personelin görevine atamaya yetkili amirin onayı ile son verilir.

Bu konu netleşti artık durum bundan ibaret. Arkadaşınızda idare mahkemesiyle döner .

17 Ocak 2025 01:00

4B değil bence 5393 olmalı , belediyenin sözleşmelisi.

sungur033, 1 ay önce
4/B liyken aslında işden atılmak çok kolay özel sektördeki gibi nedenlerle aynı yetersiz olmak,verilen işi yapmamak yada girdiğin görevde sana ihdiyaç kalmaması gibi nedenlerle atabilirler ama hiç bi yönetici hem ekmeğiyle oynamamak hemde kötü olmamak için bu yola anca işin içinden çıkamadıklarında başvururlar o yüzden sözleşme süresi geçene kadar kimseye dayılanmamak yerini bilmek en önemlisi işi yapamadığın zaman yada pasif olduğu zaman bile kimse sana devletde sesini çıkarmaz amirlerinize asgari düzeyde saygıyı gösterin yeter
17 Ocak 2025 01:15

4/B'de kolay kolay personel atamazlar, başka bir şey olduğunu düşünüyorum.

lastcheva
Memur
17 Ocak 2025 15:01

4/b'li kendisi. Evet başka bir şey var özelden yazamadim size.

elk muhendis, 1 ay önce

4/B'de kolay kolay personel atamazlar, başka bir şey olduğunu düşünüyorum.

20 Ocak 2025 16:11

Hocam geri dönme şansınız yüksel olarak değerlendiriyorum. Kınama cezası alınması sözleşmenin feshi/yenilenmemesi için yeterli bir gerekçe değildir. ( Soruşturma raporunda tavsiye edilse dahi )

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi