Editörler : Pangaea
08 Ocak 2025 19:36

Asker öğretmenlik, başöğretmenlik kariyer haketme tarihinden düşülüyormu ?

merhaba arkadaşlar. işe başlama tarihinden bakıyorum 20 yıl 9 ay olmuş.

ama başöğretmenlik çıktı alıp sertifikayı idareye verdiğim halde uzman görünüyor hala başöğretmenlik inceleniyor diyor. ki arkadaşlarımın başöğretmen olarak güncellendi pazartesi. bi cezamız falan da yok. asker öğretmenlik sayılmıyor mu başöğretmenliğin süresinden düşülüyormu ? bununla ilgili bir bilginiz varmı ? bilgisi olan meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

08 Ocak 2025 19:44

Hocam bende askeri öğretmen idim acemi birliği sayılmıyor diğer 11 ay sayılıyor bende gecen sene bu nedenle 18 gün ile uzmanlığı kaçırdım. Anlayacağın 11 ay sayılıyor

happykits
Genel Müdür
08 Ocak 2025 19:51

KBM01003 - Kariyer ve Kariyere Esas Özlük Bilgilerim

kısmındayım.

31/08/2005 DİYARBAKIR LİCE 0 11 0 Aylıksız İzin Askerlik(Yurtiçi)

31/07/2005 ISPARTA MERKEZ 0 1 0 Aylıksız İzin Askerlik(Yurtiçi)

bende ikisi de Aylıksız izin diye geçmişler mebbis de.

happykits
Genel Müdür
08 Ocak 2025 19:54

11 ay görünen kısımda Aylıksız İzin Askerlik yazmaıgına emin misiniz ?

Sakaryalı540, 2 hafta önce

Hocam bende askeri öğretmen idim acemi birliği sayılmıyor diğer 11 ay sayılıyor bende gecen sene bu nedenle 18 gün ile uzmanlığı kaçırdım. Anlayacağın 11 ay sayılıyor

08 Ocak 2025 19:56

Bende de aynı şeyler yazıyor acemi yaptığın kısım sayılmıyor diğer kısım sayılıyor sen MEB bağlı değilsin o esnada askerlik yaparken TSK ya bağlısın aylıksız yazması normal her ne kadar 11 ay aylıksız yazsa da MEB o kısmı sayıyor. Benim belge de inceleniyor yazmıştı üç beş gün sonra onay geldi. Sabret sana da onay mesajı gelecek hocam. Bu maaşa yetişmezse de gelecek maaşa yetişir

happykits, 2 hafta önce

KBM01003 - Kariyer ve Kariyere Esas Özlük Bilgilerim

kısmındayım.

31/08/2005 DİYARBAKIR LİCE 0 11 0 Aylıksız İzin Askerlik(Yurtiçi)

31/07/2005 ISPARTA MERKEZ 0 1 0 Aylıksız İzin Askerlik(Yurtiçi)

bende ikisi de Aylıksız izin diye geçmişler mebbis de.

happykits
Genel Müdür
08 Ocak 2025 20:05

maaşlık kısmı 4300₺ fark. herşeye %100 zam gelmişken bi anlamı yok. sadece yanlış bi durum olur emekliliği falan yanlış hesaplıyor olabilirlermi diye bir şüphe oluştu. sağolun.

08 Ocak 2025 20:07

Öğretmenlik Kariyer Basamakları ilerleme Kılavuzu 5. Maddesinde başöğretmen/uzman öğretmen olarak sayılacak süre hesabında

*Ucretli /Vekil Ogretmenlik

*Sendikal görevleri nedeniyle aylıksız izinli sayılanların bu kapsamdaki izin süreleri,

*28 Şubat mağduru öğretmenlerin açıkta geçirilen süreleri gibi tüm sureler ince ince dusunulup hesaplanirken

Uzun/kisa donem askerlik suresi,

Ogretmenlik oncesi memurluk suresinin sayilmamasi ogretmen camiasinda uzuntuyle karsilanmistir. Bu konuda sendikamin halen somut bir adim atmamis olmasi sendikamdan istifa karari dusundugum şu gunlerde yapilmis somut basvurunun tarafima bildirilmesini istiyorum.

Bu konuda donuslerinizi ivedi olarak bekledigimi bilgilerinize arz ederim.

08 Ocak 2025 20:10

Sendikaniza mail atin. Aglamayana meme yok

happykits
Genel Müdür
08 Ocak 2025 20:12

Bende Başöğretmenlik Kariyere Esas Süre 7199(Gün) diyor (asker öğretmenlik düşülmüş gibi görünüyor). Başvurmak için gerken süre 7300 diyor. o zaman neden başvurabildim madem süre dolmuyordu ? neden sertifika alıp idareye verebildik ? çok garip ve mantıksız.

08 Ocak 2025 20:47

Jocaö nasıl başvurdunuz bende haziran 2025 yazıyor

happykits, 2 hafta önce

Bende Başöğretmenlik Kariyere Esas Süre 7199(Gün) diyor (asker öğretmenlik düşülmüş gibi görünüyor). Başvurmak için gerken süre 7300 diyor. o zaman neden başvurabildim madem süre dolmuyordu ? neden sertifika alıp idareye verebildik ? çok garip ve mantıksız.

08 Ocak 2025 20:52

Sizinki 30 nisan itibariyle dolmuş süre. O yüzden siz mayısta alacaksınız ünvanınuzı

08 Ocak 2025 23:07

Dava açılmış.

Türk Eğitim Sen olarak Danıştay 12. Dairesinin 2025/261 Esas sayılı dosyası ile açtığımız davada, 21.12.2024 tarih ve 32759 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları Yönetmeliğinin ?Öğretmenlik veya Uzman Öğretmenlikte Geçmiş Sayılan Süreler? başlıklı 12. Maddesinin;

1)-e bendinde 657 sayılı Kanunun 108. Maddesinde öngörülen izinlerin tamamının (Yasanın 105. Maddesi ile refakat ve hastalık sebebiyle verilen 18 ay aylıksız izin, 104 üncü madde uyarınca verilen izin sonrasında 24 ay aylıksız izin, eşi doğum yapan memura 24 ay aylıksız izin, evlat edinme sebebiyle verilen 24 ay aylıksız izin, yurtdışında görevlendirilen memurların eşlerine görev veya öğrenim süresince verilen aylıksız izin, sebebe dayanmaksızın verilen 1 yıl aylıksız izin, askerlik sebebiyle askerlik süresince verilen aylıksız izin sürelerinin) yer almaması yönündeki eksik düzenlenmenin,

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi