Editörler : Pangaea
08 Ocak 2025 20:34

İlkokulda din kültürü 15 saatten az ders

Kadrolu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeniyim. İlk atandığım okulda 4 sene çalıştım. Daha sonra il içi yaparak bir ilkokula atandım fakat atandığım okulda sadece 10 saat ders alabiliyorum. Bana daha fazla ders verilemiyor. Milli eğitimde ders sayımın az olduğunu ve bunu başka okullarla tamamlayacaklarını söylediler. Yani beni ilçe içinde başka okullara gönderebilirler. Köy okulu ve ortaokul vs.. Ve okulumda sonraki yıllarda da bana daha fazla ders vermeyecekler. Benim durumum 3 sene boyunca hep böyle mi olacak? Okul okul gezecek miyim? Ne kadromun bulunduğu okulu ne de gideceğim okulu psikolojik olarak benimseyemiyorum. Bu öğretmenlik açısından verimimi de oldukça etkiliyor.

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
08 Ocak 2025 20:53

Sen ne olsun isterdin

viran474
Aday Memur
08 Ocak 2025 21:18

Senin bu başlığa cevap vermemeni. Lütfen siz bişey demeyin.

SorunCevaplayıN, 4 ay önce

Sen ne olsun isterdin

08 Ocak 2025 21:20

evet, maaş karşılığı için gezeceksin hocam,

viran474
Aday Memur
08 Ocak 2025 21:23

15 saati doldurmak zorunda mıyım?

bahçesaray, 4 ay önce
evet, maaş karşılığı için gezeceksin hocam,
08 Ocak 2025 21:26

21 saate kadar verirler hocam, kanun yönetmelik açık. O psikolojine söyle ,alışsın bu işlere....
08 Ocak 2025 22:51

maaş karşılığı 15 saat hocam elbette doldurmak zorunda verilen maaş 15 ders saatinin karşılığı veriliyor hatta 21 e kadar da verebilirler keşke planlamalar daha iyi olsa da okul okul gezinmek zorunda kalınmasa
viran474, 4 ay önce

15 saati doldurmak zorunda mıyım?

fatih ç.
Genel Müdür
09 Ocak 2025 01:43

Herkes, doldurmak zorundasın, diyor ama itiraz edince öyle olmuyor. Benzer durumda arkadaşım vardı, dilekçe verdi ve başka okula gitmedi. 15 saati doldurmadığı hâlde. Eğer uzak bir yer çıkarsa, gitmesi çok zahmetli olacaksa, ders programını ayarlamazlarsa bunu deneyin.

Böyle yapan 2 kişi biliyorum. İrtibatım koptuğu için detayları öğremem artık ama konuşmuştuk bu konuyla ilgili.

09 Ocak 2025 07:50

Evlat olsa sevilmez şey olsa çekilmez dedikleri tip bu tip işte. Annesi küçükken bunu reddetmiş inlerine almamış hep hakaret duymuş küçükken ondan böyle oraya buraya saldırıyor. Yazık insan acıyor yine de :D

spock
Genel Müdür
09 Ocak 2025 10:05

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/21.5.20146459.pdf

Madde 18 2. Fıkra.

Eğitim Bölgesi diye bir şey var. Birbirine yakın mesafede aynı ya da benzer derslerin olduğu okullar eğitim bölgelerini oluşturuyor. Örneğin aralarında iki kilometre olan bir ortaokul bir lise olsa, ikisinde de onar saat ders olsa oraya 1 norm verirler.

Sene başında müdürler toplantısında ihtiyaç fazlası ve ihtiyaç sahibi okullar arasında personel görevlendirme takasları planlanır. Burada amaç kamu personelinden en fazla faydayı sağlamaktır.

Eğitim bölgesi işini her öğretmenin bilmesi ve takip etmesi gerekir. Daha bu yıl, iki kilometre ötedeki lisedeki seçmeli müzik dersi kapandığı için ben norm fazlası oldum mesela. Kadromun olduğu okulda 10 saat dersim vardı. Diğer okulda da 12 saat vardı.

Sizin durumunuzda okul müdürü size alan dışı dersler verebilir. Ama vermez de başka okullara gönderirse kimse müdüre "ne yapıyorsun demez?" buradaki planlamayı ilçe mem ve okul müdürü yapar. Eğitim-öğretime hangisi daha faydalı olacaksa o seçilir. En azından teoride böyle. Kötü niyetli insanlar varsa ben onu bilmem.

spock
Genel Müdür
09 Ocak 2025 10:08

O dilekçede muhtemelen sizin bilmediğiniz/size söylenmeyen bir ayrıntı vardır. Yoksa "ben gitmek istemiyorum" demek yeterli olmaz. Tüm memurlar verilen görevleri yapmak zorundadır. Bakınız 657.

Orada şifahen okul müdürünü ikna edip alan dışı dersler verilmiştir. Yoksa ilçede ihtiyaç olmasına rağmen bir öğretmeni 21 saat, hele 15 saat altı derste bırakan müdüre "hayırdır?" derler muhakkak.

Ya da öğretmenin ve müdürün bağlantıları varsa yukarıdan görmezden gelinir. Yine de bu, ortada bir kamu zararının oluştuğu gerçeğini değiştirmez. Vatanını seven hiç kimsenin böyle bir iş yapmak istemeyeceğini düşünüyorum. Belki de çok safım.

fatih ç., 4 ay önce

Herkes, doldurmak zorundasın, diyor ama itiraz edince öyle olmuyor. Benzer durumda arkadaşım vardı, dilekçe verdi ve başka okula gitmedi. 15 saati doldurmadığı hâlde. Eğer uzak bir yer çıkarsa, gitmesi çok zahmetli olacaksa, ders programını ayarlamazlarsa bunu deneyin.

Böyle yapan 2 kişi biliyorum. İrtibatım koptuğu için detayları öğremem artık ama konuşmuştuk bu konuyla ilgili.

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
09 Ocak 2025 11:32

Seninle ilgili tespitlerini sağa sola satmaya çalışma. Defalarca küfürden ceza yemiş biri olarak çok konuşuyorsun. Terbiyeli ol diyeceğim ama ailen sana bunu öğretmiş yani eğitime onlardan başlamak lazım.

bulaşşıkk, 4 ay önce

Evlat olsa sevilmez şey olsa çekilmez dedikleri tip bu tip işte. Annesi küçükken bunu reddetmiş inlerine almamış hep hakaret duymuş küçükken ondan böyle oraya buraya saldırıyor. Yazık insan acıyor yine de :D

viran474
Aday Memur
09 Ocak 2025 14:37

Değerli arkadaşlar benim derdim az derse girmek değil çok ders de olsa tek okulda çalışmak. Okul okul gezmek istemiyorum. Bazı arkadaşlar ( mesajları silinmiş) ben az derse girmek istiyorum diye anlayıp kinlerini buraya kusmuş.

09 Ocak 2025 15:07

İlkokul çocuğu ne anlar dinden falan ortaokulda versinler saati yükseltip herkesin sorunu çözülür

bersan_42
Şef
10 Ocak 2025 12:30

Bir soruya adam akıllı cevap vermek çok mu zor? Biliyorsan cevapla bilmiyorsan çekil kenara. Ne diye laf kalabalığı yapıyorsunuz?

Sayın öğretmenim, maaş karşılığını doldurmak zorundasınız. Eğer ilçe mem sizi görevlendirmek isterse yapar. Buna itiraz edemeyiz. Ancak bu görevlendirmenin sizi de çok sıkıntıya düşürmemek adına uygun bir kuruma yapılması muhtemel. saygılar...

viran474
Aday Memur
10 Ocak 2025 15:46

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Hala duyarlı insanlar olduğunu görmek çok güzel. ☺️

bersan_42, 4 ay önce

Bir soruya adam akıllı cevap vermek çok mu zor? Biliyorsan cevapla bilmiyorsan çekil kenara. Ne diye laf kalabalığı yapıyorsunuz?

Sayın öğretmenim, maaş karşılığını doldurmak zorundasınız. Eğer ilçe mem sizi görevlendirmek isterse yapar. Buna itiraz edemeyiz. Ancak bu görevlendirmenin sizi de çok sıkıntıya düşürmemek adına uygun bir kuruma yapılması muhtemel. saygılar...

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi