Editörler : Pangaea
10 Ocak 2025 08:16

Doktora yapanlara 20 yıl süre şartı aranmaksızın başöğretmenlik verilmeli
Bu konuda bir çalışma var mı?

vengberz
Şube Müdürü
10 Ocak 2025 09:11

Bu bakan varken olmaz.

buraközeleğitim
Müsteşar
10 Ocak 2025 09:33

Uzman öğretmenlikte 10 yıl beklemeniz gerekiyor diye başöğretmenlik vermediler. Şimdi geçen sene uzman olan adama sırf 20 yılı doldurdu diye başöğretmenlik verdiler.

Bu sistemi kim kurguluyorsa kafası gerçekten pırıl pırıl. Bu kariyer basamağı ise ve bunda yapılan doktora etkili olmayacaksa ne anlamı var? Yazıklar olsun şu sistemi kurgulayana.

vengberz
Şube Müdürü
10 Ocak 2025 16:12

Adı kariyer olsa da mevcut hâliyle kıdeme bağlı ücret artışından öte bir anlamı yok.

Zamanla içi doldurulur belki.

Kagiş
Müsteşar
10 Ocak 2025 17:45

Doçentliği alanlara direkt verirler başöğretmenliği! Ha gayret hocalarım!!))

ta345
Memur
10 Ocak 2025 18:10

Bence saçma, hatta çok saçma.

Ben tezli yüksek lisans yaptım atanır atanmaz uzman öğretmen olayım. ben doktorayaptım atanır atanmaz başöğretmen veya uzman öğretmen olayım. Bence saçma.

birkere birşeyi bilmek ile onu öğretmek bile çok farklı şeyler onu geçtim etrafta çok niteliksiz master yapmış doktora yapmış olanlar var.

ne yapacağız bunları?

majesteleri7
Daire Başkanı
10 Ocak 2025 18:14

Doktora değil profesör olsan mebde sökmez.önce karpuz büyütür gibi yılını dolduracaksın,sonra da öbadan video izleyeceksin pardon açıp başka odaya gideceksin ya da birine izleteceksin ancak öyle.doktora da neymiş peh herkes yapar onu

ta345
Memur
10 Ocak 2025 18:19

zor birşeyi yapmak yani zor bir görevi yerine getirmek her zaman çokça ulvi veya çokça kıymetli bir işin yerine getirildiğini göstermez ki. kaldı ki master ve doktora yapmak kişinin isteğine bağlıdır.

ben bunu biraz da şuna benzetiyorum.sınavlarda zor soruyla boğuşup çok soru yapmanın daha fazla puan getirdğini gözden çıkaran veya ihmal eden öğrencinin durumu gibi.

majesteleri7, 1 hafta önce

Doktora değil profesör olsan mebde sökmez.önce karpuz büyütür gibi yılını dolduracaksın,sonra da öbadan video izleyeceksin pardon açıp başka odaya gideceksin ya da birine izleteceksin ancak öyle.doktora da neymiş peh herkes yapar onu

majesteleri7
Daire Başkanı
10 Ocak 2025 18:53

O zaman biz daha fazla okuduk emek verdik maaşımız artmalı,kıymetimiz olmalı demeyin.asgari ücretli ilkokul mezunuyla da aynı olalım madem daha fazla okumanın kariyer yapmanın kıymeti harbiyesi yok.eğitimci insanlar bile doktora,profesörlük isteğe bağlıdır kıymetli bir şey yapıldığını göstermez diyosa vay halimize.basit geliyosa yapsınlar da bi görelim ben de yapamadım yapanlardan değilim.izne çıkan sendikacıya,sınıfa girmeyen şube müdürüne veriliyosa kusura bakma kardeşim ama doktora yapana da hepsinden önce verilecek.bu şu demektir bize üniversitede dersleri veren doçentler,profesörler mebde yılı dolmadığı için uzman başöğretmen olamaz ama sen olursun.akıl mantık alıyo mu bunu?

ta345, 1 hafta önce

zor birşeyi yapmak yani zor bir görevi yerine getirmek her zaman çokça ulvi veya çokça kıymetli bir işin yerine getirildiğini göstermez ki. kaldı ki master ve doktora yapmak kişinin isteğine bağlıdır.

ben bunu biraz da şuna benzetiyorum.sınavlarda zor soruyla boğuşup çok soru yapmanın daha fazla puan getirdğini gözden çıkaran veya ihmal eden öğrencinin durumu gibi.

youtubes
Şef
10 Ocak 2025 18:55

hakkını alamayan birilerinin başkalarının hak arayışını baltalamaya çalışması hak gaspıdır

Pelinin1
Şube Müdürü
10 Ocak 2025 18:58

Alanında tezli yüksek lisans yapmış, doktora yapmış öğretmene neden bir avantaj sağlanmadı?

Doktora yapan 10 yılda baş öğretmen olmalı, tezli yüksek lisansı olan 15 yılda baş öğretmen olmalı,

Bu yapılmıyorsa bile bari 16 yıl ve 18 yıl yapın, okuduğumuz süre düşülsün

Ayrıca madem ücretsiz izin süreden sayılmıyor o halde raporlar da süreden düşsün

Sahte rapor almadık diye bir de cezalandırılıyoruz, aylarca ücret alıp rapor alanın hizmet süresi devam ediyor, dürüstçe ücretsiz izin alanın süresi işlemiyor

ta345
Memur
10 Ocak 2025 19:14

anlam ve muhakeme kargaşası yaşıyor olabilirsiniz. Bir kere zor , kolay, kıymetli kıymetsiz bunlar tekbaşına çok da birşey ifade etmiyor bana göre.Çünkü bunlar qualitative yani nitel özellikler, irdelemek açıkça ortaya koymak istediğinizi quantitative olarak ifade etmeniz gerekli. Review ettiğim bilimsel makalelerde buna dikkat etmeye çalışıyorum.

neyse. şu önemli noktayı kaçırıyor insanlar: bir şeyin bir bilginin intellektüel olup olmadığı. işlevsellik önemli yani. Bu bağlamda tek başına diploma çok bir şey ifade etmemektedir.

Bana kalsa şunlar da detaylar arasında önemli konular: mesela iyi öğretmen kötü öğretmen deniyor ama bunun ölçüsü ne? yani nasıl belirleyeceksiniz, bu konu ilk gündeme geldiğinde bile ne yazıkki birçok öğretmen çoğunluk ne düşünüyorsa onu yapalım gibi düşündü veya birileri birşeyler beyan etti arkasından gelen fikirler de onu takip etti. Kimse irdelemedi.

Birisi eğitimin,okumanın öğrenmenin önemsiz birşey olduğunu söylemiş de olmadı. Sadece burada vurgulamak istediğim nokta kalite ve bunun bir ölçüsünün olması gerektiği.

majesteleri7, 1 hafta önce

O zaman biz daha fazla okuduk emek verdik maaşımız artmalı,kıymetimiz olmalı demeyin.asgari ücretli ilkokul mezunuyla da aynı olalım madem daha fazla okumanın kariyer yapmanın kıymeti harbiyesi yok.eğitimci insanlar bile doktora,profesörlük isteğe bağlıdır kıymetli bir şey yapıldığını göstermez diyosa vay halimize.basit geliyosa yapsınlar da bi görelim ben de yapamadım yapanlardan değilim.izne çıkan sendikacıya,sınıfa girmeyen şube müdürüne veriliyosa kusura bakma kardeşim ama doktora yapana da hepsinden önce verilecek.bu şu demektir bize üniversitede dersleri veren doçentler,profesörler mebde yılı dolmadığı için uzman başöğretmen olamaz ama sen olursun.akıl mantık alıyo mu bunu?

babanicolas
Memur
10 Ocak 2025 19:47

tmm başka isteğiniz var mı?? doktora yaptıysan git akademisyen ol

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
10 Ocak 2025 20:47

Belli koşullara bağlı olarak yapılan yüksek lisans için uzman doktora için baş öğretmenlik ünvani verilebilir bence.Koşul iyi bir üniversitede yüz yüze eğitim almış olmak.Eğitim alanında yüksek lisans veya doktora yapmış olmak.Uluslararası dergilerde atıf almış makale yayımlamış olmak.Yani aldığı eğitimle eğitime fayda sağlayıcı şekilde bir ürün ortaya koymuş olmak.

Zira uzman veya baş öğretmen olanlara getirilen deneyime bağlı yıl koşulunu karşılayacak daha geçerli bir karşılık bulmak güç.

Muhakkak kızacaklar ancak yeni nesil öğretmenlerin fedakarlıktan ne denli uzak olduklarını yıllar içinde görüp üzülüyoruz.Ellerinden geldiğince işten sorumluluktan kaçıyorlar.İşleri halletmek yine deneyimli öğretmenlere kalıyor.Tüm bunlar naçizane benim fikirlerim.Tartışmaya farklı boyutlar katmak için herkesin düşüncesini aktarması daha verimli olur.

yldzhmt
Şube Müdürü
10 Ocak 2025 21:02

Biraz hasetlik var gibi

babanicolas, 1 hafta önce
tmm başka isteğiniz var mı?? doktora yaptıysan git akademisyen ol

babanicolas
Memur
10 Ocak 2025 21:05

alakası yok ama kişi kendinden bilir işi demişler sizin için durum biraz öyle galiba
yldzhmt, 1 hafta önce

Biraz hasetlik var gibi

metal3
Aday Memur
10 Ocak 2025 21:12

o doktoranın nasıl yapıldığını iyi biliriz...
yldzhmt, 1 hafta önce

Biraz hasetlik var gibi

spock
Daire Başkanı
10 Ocak 2025 21:14

Bu işi ilk kez çıkarırken "öğretmenleri akademik kariyer yapmaya teşvik" edeceğiz diye atıp tutuyorlardı.

Her şeyleri gibi bu da palavra.

XRDi
Aday Memur
10 Ocak 2025 21:51

Nasıl yapılırmış o doktora anlatırmısın mesela hangi şartlar gerekli doktora yapmak için, Ales, dil, ders aşaması biticek sonra doktora yeterlilik sınavına girilecek, tez yazılıcak ki bunun için ilgili konu için derinlemesine araştırma yapılması gerekir, mezuniyet için makale yazılıcak ve tüm bunlar 4-6 yıl sürüyor ( mühendislik için konuşuyorum). Tüm bunları yaparken kendine ve ailene ayıracağın zamandan ödün veriyorsun. Siz hangisi doktorları anlatıyorsunuz bilmiyorum ama bu iş siz dediğiniz gibi kolay da değil herkesin yapacaği bir iş de değil.

metal3, 1 hafta önce
o doktoranın nasıl yapıldığını iyi biliriz...

XRDi
Aday Memur
10 Ocak 2025 21:54

Çok niteliksiz öğretmen var başöğretmen oldular sorun olmadı da bunu mu sorun ettiniz

ta345, 1 hafta önce

Bence saçma, hatta çok saçma.

Ben tezli yüksek lisans yaptım atanır atanmaz uzman öğretmen olayım. ben doktorayaptım atanır atanmaz başöğretmen veya uzman öğretmen olayım. Bence saçma.

birkere birşeyi bilmek ile onu öğretmek bile çok farklı şeyler onu geçtim etrafta çok niteliksiz master yapmış doktora yapmış olanlar var.

ne yapacağız bunları?

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
10 Ocak 2025 22:02

İşte bu üsten bakış açınız nedeniyle yeni öğretmene uzman veya baş öğretmen unvanı verilmemesi yerinde.

XRDi, 1 hafta önce

Nasıl yapılırmış o doktora anlatırmısın mesela hangi şartlar gerekli doktora yapmak için, Ales, dil, ders aşaması biticek sonra doktora yeterlilik sınavına girilecek, tez yazılıcak ki bunun için ilgili konu için derinlemesine araştırma yapılması gerekir, mezuniyet için makale yazılıcak ve tüm bunlar 4-6 yıl sürüyor ( mühendislik için konuşuyorum). Tüm bunları yaparken kendine ve ailene ayıracağın zamandan ödün veriyorsun. Siz hangisi doktorları anlatıyorsunuz bilmiyorum ama bu iş siz dediğiniz gibi kolay da değil herkesin yapacaği bir iş de değil.

Toplam 72 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi