Editörler : crops35
11 Ocak 2025 11:20

Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

Merhabalar. 9 yıldır Polis Memuru olarak görev yapıyorum. İktisat mezunuyum. Puanım 84 civarı. Çevre Şehircilik alımına başvuru yapacağım. Kadroludan sözleşmeliye geçerken haklarım da devredilir mi yoksa tekrar kadroya dönünce mi devredilir? Atandığınız kurum şu tarihler arası gelip başlama yapmak zorundasın diye bir tarihi belirtiyor mu çünkü istifa onayı Emniyette 10 günü bulabiliyor. Şimdiden cevap veren vermeyen herkese teşekkür ederim. Herkes için hayırlısı olsun. Kadrolu çalışırken gelip başkasının hakkına giriyor diye düşünen arkadaşlar varsa haklı olabilirler fakat fiziksel ve psikolojik olarak çok yıpratıcı artık dayanılacak gibi değil yoksa kimse kurulu düzenini bozmak istemez.

the back of furkan
Şube Müdürü
11 Ocak 2025 16:39

1 sene daha beklesen askerlikten muafiyet geliyor. ama yaptıysan sen bilirsin.

puan güzel bu alım olmazsa diğer merkezi alımlarda kesin olur. ÇŞB alımı 4b gih kadrosu. yani sözleşmeli düz memuriyet. sözleşmeli personelin derece kıdemi yoktur. her sene sözleşmesi yenilenir. kamuya olan hizmetler 4a'ya geçince saydırılır ama izinler açılır.

bundan sonra da merkezi atamaya da başvurup atanabilirsin. çünkü merkezi alım 4a yani kadrolu. kurum genelde 10-15 gün süre verir. istifaya cevap gelir o sürede.

S.Ahmet.
Aday Memur
11 Ocak 2025 17:41

Cevap için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bir sene beklesem askerlik de düşecek ama bekleyecek psikolojim kalmadı ücretini öder bedelli ile hallederim diye düşünüyorum. Maddi bir beklentim yok sadece saatim belli olsun gerisi benim için önemli değil. Merkezi atamada sadece 399 yani kit leri tercih edebiliyorum şu an kadrolu olduğum için ama siz 4a yı da tercih edebilirsiniz demişsiniz o konuyu net bilmiyorum

the back of furkan
Şube Müdürü
11 Ocak 2025 19:38

4a yani kadrolu gih

şimdi 4a emniyet hizmeti reis sizin kadro. tam bilmiyorum ama 4a gih'e geçmede bir sıkıntı yok diye biliyorum.

ben de 399'da çalışıyorum bir tane büyük bi abi var o da polislikten istifa. beklemiş 10 sene sonra basmış istifayı gelmiş.

bence bekle bu saatten sonra bedelli vs uğraşma. ha bu alıma da başvur ve merkezi atama hakkın yanmayacak zaten. tam ne kadar var 10 yılın bitmesine?

S.Ahmet., 4 hafta önce

Cevap için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bir sene beklesem askerlik de düşecek ama bekleyecek psikolojim kalmadı ücretini öder bedelli ile hallederim diye düşünüyorum. Maddi bir beklentim yok sadece saatim belli olsun gerisi benim için önemli değil. Merkezi atamada sadece 399 yani kit leri tercih edebiliyorum şu an kadrolu olduğum için ama siz 4a yı da tercih edebilirsiniz demişsiniz o konuyu net bilmiyorum

S.Ahmet.
Aday Memur
11 Ocak 2025 20:27

Hocam 19 Eylül 2025 te dolacak 10 yıl. Ben bu yıl tayinciyim temmuz gibi bulunduğum ilden taşınacağım eğer askerlik için beklersem aralık ayındaki merkezi atamada atanırsam tekrar ev taşımak zorunda kalacağım . Eşim öğretmen onun eş durumu işi de şubata kalır. Anlayacağın durumlar karışık. Bedelliyi göze aldım hocam

the back of furkan
Şube Müdürü
11 Ocak 2025 22:13

ha tamam o zaman üstad senin için nasıl mantıklı olacaksa öyle yap.

ama dediğimi unutma. 2025/3'e tercih verip atanıp sonrasında merkezi atamalara da tercih verip atanabilirsin. kitlerde hiç sıkıntı olmaz.

S.Ahmet., 4 hafta önce

Hocam 19 Eylül 2025 te dolacak 10 yıl. Ben bu yıl tayinciyim temmuz gibi bulunduğum ilden taşınacağım eğer askerlik için beklersem aralık ayındaki merkezi atamada atanırsam tekrar ev taşımak zorunda kalacağım . Eşim öğretmen onun eş durumu işi de şubata kalır. Anlayacağın durumlar karışık. Bedelliyi göze aldım hocam

S.Ahmet.
Aday Memur
12 Ocak 2025 00:53

Teşekkür ederim hocam

12 Ocak 2025 09:05

rica

dedigimiyapin
Aday Memur
12 Ocak 2025 16:12

399 dan 657ye geçişte haklar devroluyor mu

S.Ahmet.
Aday Memur
12 Ocak 2025 23:26

Senelik izin konusu dilekçe ile hemen aktarılırken diğer haklar kadroya geçince aktarılıyor diye biliyorum hocam. Mesela ben şu an 3/2 siyim derece kademe olarak ama sözleşmeli atanırsam bu haklarım 3 sene sonra kadroya geçince gelecek diye biliyorum

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi