Editörler : E.Kayı Han
12 Ocak 2025 02:58

İcra disiplin soruşturması

2 yıldır memur olarak çalışmaktayım. Şahıs ile altın (ziynet) senet aracılığıyla borçlandım senet 1 milyon tl ve icraya verildim icram kesinleşti bakanlığa yazı düşüp hakkımda disiplin soruyturması açıldı daha sonrasında muhakkik atandı daha savunma veremedim ve 2 ayrı bankaya borcum var kredi ve esnek borcu cezamı gerektirecek disiplin cezası da kınama cezası benim sorum şu olacak ben disiplin soruşturması sonucunda kınama cezası alırsam bankalarda beni icraya verecek ve tekrardan soruşturma açılacak mı yoksa icradan dolayı zaten almışım olduğum bir disiplin cezasından dolayı ceza verilmesine yer olmadığı gibi bir karar mı verilecek? ( banka sorcum şahıs borcumdan düşük miktarda yaklaşık olarak yarısı kadar)

bahar yılmaz33
Aday Memur
12 Ocak 2025 18:46

kurum amirine göre değişiyormuş, bende yeni icralık memurlar kervanına katıldım, 10-12 dosya 1 i kesiliyor benim kurum amirim her üç icraya 1 soruşturma dedi

12 Ocak 2025 20:08

Nerede yazıyormuş o ?3 e 1 millet götünden element uyduruyor

bahar yılmaz33, 1 yıl önce

kurum amirine göre değişiyormuş, bende yeni icralık memurlar kervanına katıldım, 10-12 dosya 1 i kesiliyor benim kurum amirim her üç icraya 1 soruşturma dedi

Yusuf276
Aday Memur
12 Ocak 2025 22:30

Hocam peki cezası ne oluyor?

Yusuf276
Aday Memur
12 Ocak 2025 22:32

Hocam rica etsem özelden mesaj atabilir misiniz dm niz kapalı

bahar yılmaz33
Aday Memur
13 Ocak 2025 08:00

dm kullanmıyorum buradan yazın lütfen

bahar yılmaz33
Aday Memur
13 Ocak 2025 08:01

bana öyle söylendi bilmiyorum ayrıca tarzınız hiç hoş değil ben öğrendiğimi yazdım

Asgariucretlimemur2, 1 yıl önce

Nerede yazıyormuş o ?3 e 1 millet götünden element uyduruyor

bahar yılmaz33
Aday Memur
13 Ocak 2025 08:11

kınama

Yusuf276, 1 yıl önce

Hocam peki cezası ne oluyor?

Yusuf276
Aday Memur
13 Ocak 2025 08:37

Zaten bir tane disiplin cezası almış olacağım 1 ay sonra banka icrası kesinleşecek daha sonra 2 tane daha böyle durumda tekrardan mı disiplin soruşturması açılıyor ve cezası yine mi kınama olacak?

Yusuf276, 1 yıl önce

Hocam rica etsem özelden mesaj atabilir misiniz dm niz kapalı

bahar yılmaz33
Aday Memur
13 Ocak 2025 11:31

hocam daha önce hiç cezanız yoksa kınama alsanız da uyarmaya çevrilir bir sonrakinde kınama, ama forumdan öğrendiğime göre bu cezaları mahkemeye taşıdığımızda iptal oluyormuş, daha fazla tekrarında ne olur bende öğrenmek istiyorum

Yusuf276, 1 yıl önce

Zaten bir tane disiplin cezası almış olacağım 1 ay sonra banka icrası kesinleşecek daha sonra 2 tane daha böyle durumda tekrardan mı disiplin soruşturması açılıyor ve cezası yine mi kınama olacak?

13 Ocak 2025 12:02

Öğrendiğiniz lulaktan duyma açarsanız 657 disiplin yönetmeliğini okursunuz....

Memuruz memursunuz ama sıfır araştırma ondan sonra semer vuran çok olur.

bana öyle söylendi bilmiyorum ayrıca tarzınız hiç hoş değil ben öğrendiğimi yazdım

bertug007
Aday Memur
18 Ocak 2025 17:41

bana da icra nedeniyle soruşturma açtılar ilk dosya hatta haftaya hafta savunmamı isteyecekler muhakkik söyledi. benim korkum 2 tane icra daha gelcek bankalardan o zaman da soruşturma açarlarsa ne olacak her seferinde bir üst ceza mı

Yusuf276
Aday Memur
18 Ocak 2025 19:52

Bende zaten bunu merak ediyorum bu konuda ne olacak bende aynı durumdayım hocam

bertug007, 1 yıl önce
bana da icra nedeniyle soruşturma açtılar ilk dosya hatta haftaya hafta savunmamı isteyecekler muhakkik söyledi. benim korkum 2 tane icra daha gelcek bankalardan o zaman da soruşturma açarlarsa ne olacak her seferinde bir üst ceza mı

bahar yılmaz33
Aday Memur
19 Ocak 2025 19:25

bilen yok mu ya da yaşayan bu durumu?

bertug007, 1 yıl önce

Yusuf276
Aday Memur
19 Ocak 2025 19:27

Şuan da yok galiba varsa da forumu gören yok

bilen yok mu ya da yaşayan bu durumu?

bahar yılmaz33
Aday Memur
19 Ocak 2025 19:29

hocam sizin savunmanız alındı mı? başka nelerle karşılaştınız?

Yusuf276, 1 yıl önce

Şuan da yok galiba varsa da forumu gören yok

Yusuf276
Aday Memur
19 Ocak 2025 19:31

Muhakkik atandı ama savunmam alınmadı beklemedeyim iki banka icraya vermiş bir banka hebaplarıma bloke koymuş süreç şuanda bu hocam

hocam sizin savunmanız alındı mı? başka nelerle karşılaştınız?

bahar yılmaz33
Aday Memur
19 Ocak 2025 19:41

kaç dosyanız olacak toplamda? benim biraz fazla çok tedirginim

Yusuf276, 1 yıl önce

Muhakkik atandı ama savunmam alınmadı beklemedeyim iki banka icraya vermiş bir banka hebaplarıma bloke koymuş süreç şuanda bu hocam

Yusuf276
Aday Memur
19 Ocak 2025 19:44

Toplamda 5 dosyam olacak 1 ini yapılandıraram kapatmaya çalışıyorum toplam 5 hocam onlarında meblağ olarak yüksek olduğu için bir şey yapamıyorum

kaç dosyanız olacak toplamda? benim biraz fazla çok tedirginim

bahar yılmaz33
Aday Memur
19 Ocak 2025 19:47

teşekkürler hocam Allah yardımcımız olsun

Yusuf276, 1 yıl önce

Toplamda 5 dosyam olacak 1 ini yapılandıraram kapatmaya çalışıyorum toplam 5 hocam onlarında meblağ olarak yüksek olduğu için bir şey yapamıyorum

bertug007
Aday Memur
20 Ocak 2025 18:15

bana borcumu kasten ödenemeyerek yasal yollara başvurulması ve memur hal hareketlerine yakışmayan davranışlarda bulunmak sebebiyle soruşturma açılmış bu hafta savunmamı isteyecek muhakkik, anladığım kadarıyla ceza isteyecek. benim anlamadığım borcumu kasten ödemediğimi nasıl ispatlayacaklar peşin hüküm verilmiş bile kasten ödemediğim gerekçesiyle soruşturma açmışlar, bi fikriniz var mı savunmada neler yazmalıyım.
Toplam 30 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi