Editörler : Pangaea
12 Ocak 2025 12:44

20 yıllık öğretmenler rehberlik branşına geçebilmeli

belirli bir yıldan sonra öğretmenler rehberlik branşına eğitim alarak geçebilmeli.

Şuan ki öğretmenlerimizden 50 55 yaş üzerini alın beni de alabilirsiniz gidin bir bakın gençler parmağında oynatıyor. Adamda zaten kafa kalmıyor. Kafa rahatlığı istiyor. Ama bu öğretmenlerimizde de tecrübe var. Bu öğretmenlerimiz MEB AKADEMİ de eğitim aldıktan sonra rehberlik branşına geçerlerse hem 5 gün okula gelirler hem bilgileriyle idareye öğrencilere öğretmenlere rehberlik ederler.

zaten adamlar yıllarca rehberlik dersi işlemiş rehber öğretmen mi olamayacak ?

gereken teorik eğitimi ver isteyenler belirli bir hizmet yılından sonra rehberlik branşına geçsin.

30 yaşındaki matematik öğretmeni ile 60 yaşındaki bir mi ? ikisininde iyi yanlarından faidelenmek isteniliyorsa bu dediğim yapılmalıdır.

isteyen devam etsin branşına

Braweheart01
Genel Müdür
12 Ocak 2025 13:55

yetmez 25 yıllık öğretmen de bedenci olabilmeli 30 yıllıklar da resim öğretmeni olabilsin :)))

buraközeleğitim
Müsteşar
13 Ocak 2025 21:42

Doktora ile başöğretmenligi iliskilendiremeyenler alın size pırıl pırıl bir fikir.

Bence 20 yılı dolduran memur artık istersen orgeneral veya uzman doktor da olabilmeli. Sonuçta sınıf yönetiyor 20 senedir boru mu ? Aynı zamanda çocukların ruhlarını tedavi ediyor bir nevi doktorluk nedir yani?

Sizin çılgın fikirleriniz akıl, mantık ve bilim açısından ne yazik ki sağlam temellere oturmuyor. İşinize gelen şeylere insanları ikna edip yandaş toplamaya çalışmayın. İşte üniversite sınavı işte üniversite oku bitir alan değişikliği bekle tercihini yap geç. Bırakın şu milletin alanını gasp etmenin meşru yollarını aramayı kardeşim işinize bakın!

Cancansel
Aday Memur
13 Ocak 2025 22:42

İşta eğitimi kurtaracak çözüm önerisi. Maşallah maşallah kafa parıl parıl.
13 Ocak 2025 23:25

sosyoloji okusaydin bunun olmaması gerektiğini anlardın.

NidaOgr
Aday Memur
14 Ocak 2025 12:09

Ülkemizin eğitim sistemini, sizin yaşınızın ilerleme durumuna göre değiştiremeyiz.

baykuş123
Şef
14 Ocak 2025 14:22

Bence Cumhurbaşkanı olsun bilgi ve deneyimmlerinden ülke faydalansın.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
14 Ocak 2025 18:24

Bence bir çok rehberlik öğretmeninden daha fazla faydalı olurlar kurumlarına.Deneyimle öğrenilen bilgi kitaptan öğrenilenin her daim üstündedir bizim ülkemizde.Zira rehberlik öğretmenlerinin aldığı eğitimlerde ülkemizde araştırılmamış Avrupa amerikada araştırılmış ve sonuca varılmış bilgiler on planda tutuluyor.Bu bilgilerin ülkemize uyarlanarak yayınlar yapılması için yeni araştırmaların yapılması gerekiyor.Rehberlik öğretmeni öğrenciyle en az etkileşimde olan kişi okullarda.Deneyimli öğretmenin öğrencilere yaklaşım yöntemlerine daha çok hakim olduğundan kendi toplumumuzun on planda tutulduğu çözümler üreteceğini düşünüyorum.

silivripdr
Daire Başkanı
15 Ocak 2025 09:19

mantıklı karar.... ben de yeni bir kamopanya başlatıyorum.

20 yılını dolduran rehber öğretmenlere porsche araba verilsin :)

muallim_34
Genel Müdür
15 Ocak 2025 09:39

Başlığı açan arkadasın önerisine katılıyorum..

Rehberlik gözlem tecrübe gerektiren bir alan...

Teorik bilgiler yeterli olmuyor bazen..

Tanınmış üniversiteleri bitirmiş rehberlikciler tanıdım..

Rehberliği masa başında iş yapmaktan ibaret zannediyorlar..

Bazen öğrenci velisi ile görüşme yapıyoruz.Rehberlikcinin söyledikleri tavsiyelerini ben de söylüyorum.

Önemli olan gözlemi yapıp çözüm üretmek.

Bence de akademide egitim verilip 25 yılını dolduran rehberlik branşına geçebilmeli.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
15 Ocak 2025 10:32

Eğitim fakültesinde ilgili dersler bir seviyeye kadar alınsa da öğretmenlerin bir kısmı rehberlik hocalarının üstünde iş yapsa da bazı direkt olur denilecek bir durum değil.

Burada durum bir yaştan sonra sağlık vb. durumların fiziki olarak öğretmeni zorlaması, bazı branşlarda bulunan kişilerin al topu oyna, çıkar kağıdı boya, otur odada çözüm üretmeden laklak et olumsuz örneklerinin oluşturduğu durum (ki sui misal emsal teşkil etmez). Bazı branşlarda kötü örnek mecburen direkt öğrenci ile yüz yüze olunduğu ve daima teftiş durumu olduğu için daha az görülür, o ayrı.

Her ne ise en fazla belli eğitim sonrası geçiş hakkı vb. teklifi düşünülebilir denilse de daha iyisi rehberliği aktif hale getirmek, öğretmeni angaryadan kurtarmak, yaşa göre girilecek ders miktarının azalması, disiplin durumları vb. hususlar olabilir.

spock
Daire Başkanı
15 Ocak 2025 19:40

hocam yirmi yıl öğretmenlik yaptınız ve hala "şuan ki" diye mi yazıyorsunuz? öğretmenler sandığımızdan da kötü durumda galiba.

baykuş123
Şef
15 Ocak 2025 20:26

Yine rehber öğretmen acısı nüksetmiş bazılarında. Ah uh sesler gelmeye başlamış.Simdi bunlar rehberliği yatış olarak görüyor kendileride yatmak için akıllarınca mantığa burume yapıyor.En komiği ise biri varmista adını bilinmeyen okuldan mezun olmuş.He babus tüm öğretmenler en zeki en derece yapmış hatta kişilerden oluşuyor hatta tıp geliyordu ama öğretmenlik seçtiniz hepiniz değil mi :) Seri eksi verin lütfen:)

baykuş123
Şef
15 Ocak 2025 20:41

Arkadas tanınmış üniversite yazmış ben yanlış okumuşum.Buna da cevap var . Tanınmış üniversite bitirmiş kişilerin sınıfına girdiğimde 4 işlemden bı haber öğrenciler vardı.Lise sırasına gelmiş okuduğunu kalemle takip eden mı dersin ,kekeleyen mı dersin var da var .Bunlarin öğrencilere katacağı hiçbir şey yok.Bir de deneyim tecrübe gözlemmis ahaha

baykuş123, 3 hafta önce

Yine rehber öğretmen acısı nüksetmiş bazılarında. Ah uh sesler gelmeye başlamış.Simdi bunlar rehberliği yatış olarak görüyor kendileride yatmak için akıllarınca mantığa burume yapıyor.En komiği ise biri varmista adını bilinmeyen okuldan mezun olmuş.He babus tüm öğretmenler en zeki en derece yapmış hatta kişilerden oluşuyor hatta tıp geliyordu ama öğretmenlik seçtiniz hepiniz değil mi :) Seri eksi verin lütfen:)

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi