Editörler : Lanet
12 Ocak 2025 20:53

Atandım Şirket Sahibiyim Yardım!

Bu konuda bir tecrübe sahibinin yardımına ihtiyacım var.

Merkezi atamalarda Tedaş?a atandım. 399?a tabiyim. Müdürü olarak gözüktüğüm tek ortaklı tasfiye! halinde bir limited şirketim var. Tasfiye süreci 7-8 aya kadar çıkabiliyor. Tedaş içinde belge gönderme sürecindeyiz. Memur olmamda sıkıntı olur mu? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

yuriy
Aday Memur
12 Ocak 2025 22:36

İşe başlar başlamaz SGK kaydınız yapılır bu yüzden aynı anda iki sigorta girişiniz olamaz.

enstkgz
Aday Memur
12 Ocak 2025 22:49

Öyle bir durum yok. Olur.

yuriy, 1 ay önce

İşe başlar başlamaz SGK kaydınız yapılır bu yüzden aynı anda iki sigorta girişiniz olamaz.

kitkanun
Şube Müdürü
13 Ocak 2025 06:26

Devlet memurlarının anonim ve limited şirketlere ortak olması yasal bir engel teşkil etmemektedir. Bu durum, memurların bu tür şirketlerde hissedar olma hakkını da içerir. Devlet memurları, memur olmayan bir başka kişiyle birlikte şirketin kurucu ortağı bile olabilirler. Bu durumda, şirket hissedarlığına ilişkin bir hukuki engel bulunmamaktadır. Ancak, bu şirketlerde yönetim kurulu üyesi veya müdür olarak görev yapamazsınız. Yani, devlet memurları, hissedar olduğu şirketlerin yönetiminde aktif bir rol alamazlar.

enstkgz
Aday Memur
15 Ocak 2025 19:12

Bunu biliyorum. Ama çelişen bir prosedür var. Benim elimden şirketi hemen kapatmak gibi bir imkan gelmiyor. Bu memurluğa engel bir durum mu yoksa disiplin cezası mı alınıyor memur olduktan sonra. Bu durunu nasıl aşacağımı bilemiyorum

kitkanun, 1 ay önce

Devlet memurlarının anonim ve limited şirketlere ortak olması yasal bir engel teşkil etmemektedir. Bu durum, memurların bu tür şirketlerde hissedar olma hakkını da içerir. Devlet memurları, memur olmayan bir başka kişiyle birlikte şirketin kurucu ortağı bile olabilirler. Bu durumda, şirket hissedarlığına ilişkin bir hukuki engel bulunmamaktadır. Ancak, bu şirketlerde yönetim kurulu üyesi veya müdür olarak görev yapamazsınız. Yani, devlet memurları, hissedar olduğu şirketlerin yönetiminde aktif bir rol alamazlar.

naletgitsin
Aday Memur
16 Ocak 2025 06:07

Sirketin var ve kpssye girip memur oldun oyle mi lol

enstkgz
Aday Memur
24 Ocak 2025 20:45

Şirketi sen de açabilirsin şirket sahibi olunca otomatik hesabına para yattığını mı sanıyosun

naletgitsin, 1 ay önce

Sirketin var ve kpssye girip memur oldun oyle mi lol

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi