Editörler : E.Kayı Han
13 Ocak 2025 08:57

2023 te gelen kadroya geçmedim . Geçmek istediğime dair dilekçe gönderdim red geldi

arkadaşlar 2023 te gelen kadroya zamanında bulunduğum cezaevi çok kötü olması nedeniyle istifa edip yurt dışına gitme gibi bir niyetim vardı bu sebeple geçmedim... daha sonra tayin yazdım başka bir yere naklim çıktı şu anda bulunduğum cezaevi şartları iyi kadroya geçmek istedim ancak geçmek istemediğime dair dilekçemin olması ve 1 ay içinde geçmek istediğime dair dilekçemin olmaması nedeniyle red edilmiş.... bu durumda olan vardım dava vs. açan oldu mu ne aşamada ...

Eduuu
Aday Memur
13 Ocak 2025 13:43

Ben kadro gelecek dendiğinde bakanlığa yazmıştım. Komisyonla konuşmuştum. Komisyon şimdi kadroya geçmezsem 3 sene sözleşmeli olarak bekleyip kadroya geçebileceğimi söylemişti.

memuraday-y
Şube Müdürü
13 Ocak 2025 23:09

Kesin bilgi mi ?

Eduuu, 4 hafta önce

Ben kadro gelecek dendiğinde bakanlığa yazmıştım. Komisyonla konuşmuştum. Komisyon şimdi kadroya geçmezsem 3 sene sözleşmeli olarak bekleyip kadroya geçebileceğimi söylemişti.

Eduuu
Aday Memur
15 Ocak 2025 11:08

Komisyonun bu söylemi üzerine kadroya geçtim bende geçen sene. Eş tayini durumum vardı kadroya geçmenin bir sıkıntı teşkil edip etmeyeceğini merak edip onun için sormuştum. Bana aynen bu şekilde cevap verdiler. 3 yıl bekleyip kadro alacak personel gibi bekler onlarla beraber kadro alabilirsin dediler. O dönem bende bu cevap üzerine geçtim kadroya bilgim bu kadar benimde.

memuraday-y, 4 hafta önce

Kesin bilgi mi ?

ahmetcoskun0201
Aday Memur
18 Ocak 2025 16:16

arkadaşlar bende kanun ilk çıktığında kadroya geçmemiştim ancak aralık ayında 3 yıllık olduğum için bakanlığa dilekçe gönderdim bakanlıktan gelen cevapta kanun çıktıktan sonra başvuru süresi olan 1 ay içinde başvuru yapmadığım için kadroya geçiş talebim red edildi

ahmetcoskun0201
Aday Memur
18 Ocak 2025 16:20

öncelikle 2023 yılında çıkan bu kanun o dönem kadroya geçmeyen herkesin kazanılmış bir hakkıdır ayrıca kanunda süresiz sözleşmelilik sonlandırılmış yerine 3+1 sistemi getirilmiştir gerek sayın cumhurbaşkanı gerek dönemin bakanı vedat bilgin defalarca kadroya geçmek istemeyenlerin hakkı saklı kalacaktır dediler ancak idare başvuru süresinde başvuru yapmadığımızdan ötürü red etti

ben bu konuyu kamu denetçiliği kurumuna taşıdım, kamu denetçiliği kurumunun adil ve şefaf yaklaşacağına inanıyorum, ret kararı gelirse kesinlikle ama kesinlikle bu konuyu danıştaya taşıyarak kazanılmış hakkım olan kadroyu almak için hukuki davalarımı açacağım.

sunky
Memur
18 Ocak 2025 17:50

Eşimde aynı durumdan muzdarip. Kadroya geçmek istemedi. 3 yılını doldurduktan sonra dilekçe verdi fakat kurum reddetti. Bize tek çözümünün dava açmak olduğu söylendi. Dava açabilirsiniz. Aksi taktirde kadroya geçme sansınız görünmüyor. 3+1 yasası değişip 1+1 e falan düşürülürse o zaman herkese tekrar kadro sansı verilebilir ki bununda yakın zamanda olması muhtemel değil. 10 yıl sonra belki.

Yukarıdaki yorumda ahmet arkadasımızla istişare halindeyiz KDK'nın kararlarını uygulama zorunlulugu yok. KDK'dan cıkacak karar sonrasında yine kadroya gecirilecek anlamına gelmiyor. Lakin mahkeme öncesi bir delil olarak sunulabilir. Elinde sonunda bu işin çözümü dava ile olacaktır.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi