Editörler : E.Kayı Han
14 Ocak 2025 15:46

Hangi icra dairesi hukuk işe sevk ettiyse karar icra dairesinin dosyasına düşüyor çıkınca bende bu şekilde oldu

bahar yılmaz33, 3 hafta önce

bende içerik görünmüyor sadece karara çıkmış yazıyor hukuk değişik iş dosyası

Asgariucretlimemur2
Şube Müdürü
14 Ocak 2025 16:01

Bana geldilerdi geldiler gittiler

policeofficer63, 3 hafta önce

Aynen arkadaşın dediği gibi avukat ne derse desin ödeyemiyor iseniz tayaddüt vermeye ceksiniz kanun çok açık eskiden suistimal edilebiliyordu avukatlarca eşyalar hakkında, mesela bugün mahkeme benim icra dosyam içinde onay kararı vermiş ama 3 iş günü içerisinde diye yapılması yoksa bu karar uygulanamaz demiş gelsinler bakalım merakla bekliyorum:)

bahar yılmaz33
Aday Memur
14 Ocak 2025 16:12

sizinde karar çıkınca 3 iş günü içinde mi geldiler?

Asgariucretlimemur2, 3 hafta önce

Bana geldilerdi geldiler gittiler

Asgariucretlimemur2
Şube Müdürü
14 Ocak 2025 20:59

Ekranda gördüm br gün sonra geldiler ben gece yarısı ikinci fırını ve derin dorucuyu çatıya çıkardım kural 2 ürün olmayacak

İnfaz4206
Daire Başkanı
15 Ocak 2025 17:53

kardeş maasi var adamin 4/1 ini alir gider... ne hapisi ödeme sozu vermezsen sorun yokk
emre461453, 4 hafta önce

10 tane haciz var diyorsun, bu şekilde devam edersen ödeme yapmazsan sonuç oraya gider. Odersen zaten sorun olmaz

freef
Daire Başkanı
16 Ocak 2025 00:03

Eve gelme ve iş yerindeki koltukları götürme icralarının tamamen kalkması lazımdır. Hem çok ayıp hem 21. yy.a yakışmıyor. 10 binlik buzdolabı bile olsa 2. el değeri 1000 Tl'ye düşüyor, buna kaldılarsa hiç kalmasınlar daha iyi. Geçen gün ekonomist Özgür Demirtaş bir tweet atmıştı. Asgari ücrete zam yapılmasın ya da yüzde 10 yapılsın diyen Müsiad'a ve esnafa seslenmişti: İşçinin üç kuruşluk asgari ücretini ödeyemiyorsan, kapat dükkanı. Memlekete, millete ne faydan var senin, demişti.

.

Bankalar bu işin peşine düşmezler zaten. 1 milyon kişinin 1 milyar dolarlık borcunu verirler Varlık Fonlarına. Hem de birkaç milyon dolara borcu satarlar. Bunların avukatı, simsarı, her şeyi olur. çökerler vatandaşın üstüne.

Eve geldin tamam.

2 üründen birini almak da ayıp. ne olacak 2. el fiyatı sanki. Adamın fazladan evi, arabası, şirketi, arsası varsa al. Yoksa neyini alacaksın. Vermeseydin sen de borç. kefil isteseydin, ipotek isteseydin. Neyini alacaksın. Sakladıysa zaten saklamıştır. Ya birinin üstüne yapmıştır ya başkasının evine çıkarmıştır ya da iflas göstermiştir. Evde altını hırsızlar zor buluyor ya da bulamıyor. Senin kravatlı memurun çekmeceye mi bakıp çıkaracak. Çoluk çocuğu strese soktuğuna, memurunu elin kapısına gönderip yüz göz ettiğine, polisini meşgul edip zulme alet ettiğine değer mi!

Riske girdin sürümden kazandın, kapat ağzını. Devlet, kolluk kuvvetlerini ve memurunu bu zulme alet etmemelidir.

Kişilerin kişilere borcu da kul hakkı, biliyorum ama adamın üstüne bir şey görünmüyorsa neyini alacaksın. ya da bir şeyi yoktur. Canını mı alacaksın. Borç verme Allah rızası için olmalı, hesabın ahirete kalmasını da göze alman lazımdır verirken. Yok bu işe faizi soktuysan sana neden acınsın ki.

Hele şu faiz ve enflasyon döngüsünde memur ne yapsın. Devlet yüzde 11 vermiş, icra yüzde 50 yapmış. Faizini ödeyemez. Böyle sistem olmaz.

16 Ocak 2025 00:07

Ana borç 85 bin icra ya düşünce sadece faizi şuan 55 bin

16 Ocak 2025 00:10

Artık çalışmadığım için maaştan da kesemiyor ohh olsun :) emekli bir bankacı tanıdıgım var x bankanın personel bölge müdürüydü o bile neyi var neyi yok kardeşine devretti emekli maaşına da dokunamıyorlar hayatta hiç birşey alamazlar Tahattüt vermediğim sürece diyor , hep bankalar mı öpecek birazda vatandaş öpsün 🗣

Asgariucretlimemur2
Şube Müdürü
16 Ocak 2025 00:27

İtiraz edeceksin

erdeklim
Aday Memur
17 Ocak 2025 22:18

evine haciz gelebilir fakat eli boş gider 2 tv varsa birini alır.lükse giren eşyaları alabilir fazla olmak şartıyla,açıkta ziynet eşyası bırakma çekmeceni çekip bakamaz,göz korkutmak için gelirler,

bahar yılmaz33
Aday Memur
19 Ocak 2025 19:26

maaştan kesilirken bir de üstüne ev haczi saçma değil mi?

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
19 Ocak 2025 21:31

ev icrasında bi şey alamayacaklarını onlar da biliyor ama eve gelmişler midir, ben yokken içeriye girerler mi diye düşüneceksiniz. sürekli gelirlerse komşu, akraba ne der, eşin, çocuğun tavır yapar mı diye depresyona gireceksiniz. avukatların asıl amacı psikolojik baskıya sokup ödemeyi hızlandırmak.

psyhcoo
Memur
21 Ocak 2025 16:51

arkadaşlae hangi bankalardan yolladılar ev haczini. Sarı bankadan gönderilen var mı?

bahar yılmaz33
Aday Memur
21 Ocak 2025 18:27

lacivert olandan gönderildi bana ama henüz kimse yok

psyhcoo, 2 hafta önce

arkadaşlae hangi bankalardan yolladılar ev haczini. Sarı bankadan gönderilen var mı?

01 Şubat 2025 22:44

Gelen giden varmi bana da ev haczi karari cikmis

bahar yılmaz33
Aday Memur
02 Şubat 2025 12:56

gelmediler bir bankadan daha çıkarmışlar karar size ne zaman çıkmış

Kamikaze2332, 6 gün önce

Gelen giden varmi bana da ev haczi karari cikmis

Toplam 36 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi