Editörler : Pangaea
13 Ocak 2025 21:38

Öğrenci için tutulan tutanaklar hakkında

8. sınıfın sınıf rehberlik öğretmeniyim. Biraz davranış sorunları olan bir sınıf. Diğer öğretmenler kendi derslerinde sıkıntı yaşadıklarında tuttukları tutanağı bana getiriyorlar. Öğrenciler derslerine geç kalıyor tutanak bana geliyor. Nöbetçi öğretmen tuttuğu tutanağı bana getiriyor. Tutanakları müdür yardımcısına götürüyorlar müdür yardımcısı sınıf öğretmenine verin diyor.Ben kendim tutanak tuttuğumda gerekirse veliyi çağıyor rehberlik servisine sevk ediyorum gerekirse disiplin kuruluna gidiyor. Merak ettiğim gerçekten bu tutanaklarla benim mi ilgilenmem lazım işleyişi bilen var mı ?Biraz araştırdım birşey bulamadım

Braweheart01
Genel Müdür
13 Ocak 2025 22:15

tutanaklar ceza amaçlı tutulur veli çağrılır konuşulur ayrı bir mevzu fakat tutanaklarda ceza verici makam kimse o ya ceza verir ya vermez rehberlik servisi ceza verme makamı değildir tutanakların rehberlik servisi ile alakası yoktur

siyabend2373
Memur
14 Ocak 2025 00:27

Veli ile hem öğretmen hem de rehberlik servisi konuşur , rehberlik servisi işleyişe yardım ediyor zaten ceza falan verir diye birşey yazmadım

Braweheart01, 4 hafta önce

tutanaklar ceza amaçlı tutulur veli çağrılır konuşulur ayrı bir mevzu fakat tutanaklarda ceza verici makam kimse o ya ceza verir ya vermez rehberlik servisi ceza verme makamı değildir tutanakların rehberlik servisi ile alakası yoktur

Braweheart01
Genel Müdür
14 Ocak 2025 01:02

benim tuttuğum tutanaktan çocuğu adli ceza geldi çocuk cinsel organını diğer çocuklara gösterdi ve şiddet davranışları vardı ailesi birşey yapamayız engelleyemeyiz dedi diğer çocukların velileri şikayetçi oldu adli soruşturma oldu mahkemede konuştum çocuğa diğer ortamlarda birlikte etkinlik yapmama türü bir ceza verildi ilkokul 3. sınıf öğrencisi idi farklı bir okulun özel altsınıfında öğrenim görüyor şu anda kaç yıl bu ceza verildi bilmiyorum mesela o çocuk için ne kadar görüşülürse görüşülsün değişen birşey olmayacaktı bazı sorunlu öğrenciler için defalarca kez veliyle görüşmek sadece zaman kaybı

berkaydal
Şef
14 Ocak 2025 01:31

Çok komik. Okulda kimse iş bilmiyor. :)

Söyleyin bana getirsinler hocam tutanakları. :)

Senin işin yok tutanakla falan. Disiplin kurulu kurulur sen de üyesi olursan tutanaklar incelenir ve buna göre ceza verilir. İdari bir işlem bunlar. Sen idare misin? Sana gelen tutanaklar için gelen öğretmenlere ve idareye tutanakları idareye verin diyeceksin ve dilekçe yazmalarını isteyeceksin.

Geç kalan öğrenci için tutanak tutulmaz. Öğrenci ders başında alınan yoklamada yoksa yok yazılır. Geç gelirse idareye gönderilir geç kağıdı alması istenir. O da sadece ilk ders için.

Arkadaşlarınızla oturun konuşun biraz yönetmelik baksınlar. İlerde bir sorun olursa o tutulan tutanaklara neden işlem yapılmadığı sorulur.

majesteleri7
Daire Başkanı
14 Ocak 2025 01:32

Tutanağı öğretmen tutar,rehber öğretmenine verirse sınıfın o da idareye teslim eder.disiplin kurulu ve rehberlik devreye girer veli çağrılır.o da yetmezse milli eğitime bildirilir.adli vaka ise mahkemeye düşer iş.sınıf rehber öğretmeni tutanak tutulan öğrenci hakkında bilgi sahibi olur sadece.disiplin işlemleri uygulamada rolü ve yetkisi yoktur.

Velocıraptor
Genel Müdür
14 Ocak 2025 02:50

uygulama tam bir komedi. derhal son verilmeli keza hiçbir geçerliliği yok. Tutanak ceza için tutulmaz tespit için tutulur. içeriğinin cezaya konu olup olmadığını ayrıca ilgili kurul tarafından bakılır. Niye yapıldığını anladım ama muhtemelen işgüzar bir yönetici tarafından uydurulmuş bir uygulama sizinki. herhangi bir sebeple öğrenciye ciddi bir ceza verilse ilçe tarafından usulden bozulur zaten.

basogret
Aday Memur
14 Ocak 2025 10:55

sen çok yanlış anlamışsın hocam. REHBERLİK SERVİSİ TABİKİ BU KONUYLA DAHİ İLGİLENMİYOR aynen sizin dediğiniz gibi.

ama öğretmenimiz rehber öğretmeni değil sınıf rehber öğretmeni. yani rehberliği de yapan kişi.

yoksa rehberlik yapmakta disiplinde nöbette rehber öğretmeninin değil sınıf rehber öğretmeninin yaptığı bir iştir.

Braweheart01, 4 hafta önce

siyabend2373
Memur
14 Ocak 2025 13:24

Belli ki çoğu kişi işleyişi bilmiyor. Çocuk kural dışı bir şey yaptığında önce öğrenci sözleşmesi imzalatırım davranış tekrarlanırsa veliyi çağırıp hem ben hem rehberlik servisi veli ile görüşür daha sonra bu belge disiplin kuruluna gider . Nöbette tutulan tutanağın sırf sınıfın sınıf rehberden olduğum için bana gelmesi doğru mu?

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi