Editörler : Pangaea
15 Ocak 2025 22:12

İkisi de öğretmen eşlerin eş yardımı

Ben de eşim de öğretmeniz. Eşim doğum sebebiyle 5 aydır ücretsiz izinde ve izni devam edecek. Ücretsiz izindeyken eş yardımından faydalanabilir miyim?

berkaydal
Şef
15 Ocak 2025 23:07

Eş yardımı dediğiniz aile yardımı ise eşiniz izne çıktığı andan itibaren durum bildirim formu doldurup verecektiniz kimse söylemedi mi? Söylememiştir. Bana da söylememişlerdi. Aman birine yardım ederse ölürler.

bordrolarınızı kontrol edin. Yatmamışsa geriye yönelik olarak ödeme dilekçesi yazın. ödeniz yapılır. Yapılmayabilir de. emin değilim. siz dilekçenizi yazın yapmazlarsa yapmıyoruz derler zaten. Eşiniz göreve başlayınca yine o formları dolduracaksınız. sonra ödeme çıkmasın.

BA2305
Aday Memur
15 Ocak 2025 23:15

Evet aile yardımından bahsediyorum ve tabii ki söylemediler hocam. Hatta ben iki kere idareye sormama rağmen net bir şekilde olmaz cevabı almıştım. Şans eseri bu cevabın yanlış olabileceği ihtimalini öğrenince bilgi edinmek istedim. Teşekkür ederim cevabınız için.

berkaydal, 3 hafta önce

Eş yardımı dediğiniz aile yardımı ise eşiniz izne çıktığı andan itibaren durum bildirim formu doldurup verecektiniz kimse söylemedi mi? Söylememiştir. Bana da söylememişlerdi. Aman birine yardım ederse ölürler.

bordrolarınızı kontrol edin. Yatmamışsa geriye yönelik olarak ödeme dilekçesi yazın. ödeniz yapılır. Yapılmayabilir de. emin değilim. siz dilekçenizi yazın yapmazlarsa yapmıyoruz derler zaten. Eşiniz göreve başlayınca yine o formları dolduracaksınız. sonra ödeme çıkmasın.

berkaydal
Şef
15 Ocak 2025 23:18

hocam idareler iş bildikleri için değil iş bilmedikleri için idareci olurlar. Aklınızda olsun.

milli eğitimde ilk önce idareciler sonra mem'de çalışanlar. Bunlardan bilgi alınıp güvenilmez. genellikle sizi başından savmak için he hu ho hu deyip geçerler.

BA2305, 3 hafta önce

Evet aile yardımından bahsediyorum ve tabii ki söylemediler hocam. Hatta ben iki kere idareye sormama rağmen net bir şekilde olmaz cevabı almıştım. Şans eseri bu cevabın yanlış olabileceği ihtimalini öğrenince bilgi edinmek istedim. Teşekkür ederim cevabınız için.

b3rn4
Müsteşar
16 Ocak 2025 07:28

Ben ücretsiz izindeyken eşim almıştı

ysff.76
Aday Memur
16 Ocak 2025 10:16

Evet eşiniz ücretsiz izindeyken aile yardımından faydalanabilirsiniz. Bunun için e devlet üzerinden aile durum bildirim formunu doldurup sistem üzerinden göndermeniz gerekli. Daha sonra kurumunuza dilekçe verirseniz toplu sözleşme hükümlerine göre geriye dönük 3 ayı alabilirsiniz. Yani bugün dilekçe verdiğiniz takdirde ocak 2025, aralık 2024 ve kasım 2024 dönemlerine ait aile yardımınızı alabilirsiniz.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi