Editörler : gül-feşan
«10111213141516171819202122
03 Ocak 2026 20:55

Ovp'ye göre 2025 3. çeyrekte reformlar gerçekleştirilecek yakın zamanda ne olacağı belli olur

rasaymemur
Aday Memur
03 Ocak 2026 21:17

Hiç bişey değişmez

MUSSTTAFA, 2 hafta önce
Ovp'ye göre 2025 3. çeyrekte reformlar gerçekleştirilecek yakın zamanda ne olacağı belli olur

eemyikici
Aday Memur
08 Ocak 2026 13:03

Personel korunarak halka arzdan bahsediliyor. Bunun oluru var mı?

jeopol
Memur
09 Ocak 2026 13:17

Hadi hayırlı olsun. İlk adım teklif olarak verildi :)

Kuşçubaşı
Kapalı
09 Ocak 2026 13:22

Hani, nerede?

jeopol, 2 hafta önce

unknown1234
Aday Memur
09 Ocak 2026 13:26

??

jeopol, 2 hafta önce

semre33
Aday Memur
09 Ocak 2026 16:30

??? Ne gibi bir teklif verildi?

af-2009
Aday Memur
10 Ocak 2026 00:30

Türkiye varlık fonu ve burada sermayesinin yüzde 50 den fazlası devlette olan kurumlar için kanun teklifi verildi. Bu kanun teklifinden anladığım kadarıyla Kısaca bu kurumlar kamuya ait olacak ama kamu kurumları için geçerli olan mali ve idari kurallar artık bu kurumlarda uygulanmayacak.

1) Özel sektör mantığıyla çalışacaklar.

2) Kamu ihale mevzuatından muaf olacaklar.

3) Kamu personel rejiminden çıkılacak. Bu durumda yeni alımlarda 657 sayılı kanuna ve 399 sayılı KHK ya tabi personel alınmaz. Bundan sonra bu kurumlara memur alınmayacak. Özel sektör mantığıyla alım yapılır. Çalışan personel açısından ne olur oda kanun teklifi yasalaştıktan sonra belli olur. Nakil veya sözleşme teklifi yapılır diye düşünüyorum

10 Ocak 2026 13:20

Maddeyi bir daha okuyun,

Böylece TVF'nin veya kurmuş olduğu alt şirketlerin ve fonların bedelini ödeyerek satın almış olduğu şirketlerin, fonların ve bağlı ortaklıkların finansal piyasaların dinamik yapısına uygun şekilde, özel hukuk hükümlerine tabi olarak faaliyetlerini piyasa koşullarında ve ticari esaslara göre etkin biçimde sürdürebilmeleri ve özel sektörle rekabetine adil bir şekilde devam edebilmesi için kamu sermayeli şirketlere uygulanan mevzuat ve kısıtlamalardan ari tutulmaları amaçlanmıştır.

Muhtemelen yine anlamayıp ısrar edecekler ama ben genel bilgilendireyim: TVF kitleri için değil bu madde, kurduğu şirketlerin kitlerden farklı yönetileceğini vurguluyor.

kurumumuseviyorum
Aday Memur
10 Ocak 2026 14:10

bişey çıkmaz ondan
memurlukyolunda, 1 hafta önce

Maddeyi bir daha okuyun,

Böylece TVF'nin veya kurmuş olduğu alt şirketlerin ve fonların bedelini ödeyerek satın almış olduğu şirketlerin, fonların ve bağlı ortaklıkların finansal piyasaların dinamik yapısına uygun şekilde, özel hukuk hükümlerine tabi olarak faaliyetlerini piyasa koşullarında ve ticari esaslara göre etkin biçimde sürdürebilmeleri ve özel sektörle rekabetine adil bir şekilde devam edebilmesi için kamu sermayeli şirketlere uygulanan mevzuat ve kısıtlamalardan ari tutulmaları amaçlanmıştır.

Muhtemelen yine anlamayıp ısrar edecekler ama ben genel bilgilendireyim: TVF kitleri için değil bu madde, kurduğu şirketlerin kitlerden farklı yönetileceğini vurguluyor.

tranquillity16
Aday Memur
10 Ocak 2026 15:43

Yasa teklifi ne zaman verildi linkini paylaşabilirmisiniz.

af-2009, 1 hafta önce

Türkiye varlık fonu ve burada sermayesinin yüzde 50 den fazlası devlette olan kurumlar için kanun teklifi verildi. Bu kanun teklifinden anladığım kadarıyla Kısaca bu kurumlar kamuya ait olacak ama kamu kurumları için geçerli olan mali ve idari kurallar artık bu kurumlarda uygulanmayacak.

3) Kamu personel rejiminden çıkılacak. Bu durumda yeni alımlarda 657 sayılı kanuna ve 399 sayılı KHK ya tabi personel alınmaz. Bundan sonra bu kurumlara memur alınmayacak. Özel sektör mantığıyla alım yapılır. Çalışan personel açısından ne olur oda kanun teklifi yasalaştıktan sonra belli olur. Nakil veya sözleşme teklifi yapılır diye düşünüyorum

10 Ocak 2026 18:01

İlk seni yollayacaz ilk, muhtemelen işletmedesindir. Kurumu bölecez sonra ilk seni havuzla gönderecez

kurumumuseviyorum, 1 hafta önce
bişey çıkmaz ondan

kurumumuseviyorum
Aday Memur
10 Ocak 2026 19:23

inş.
memurlukyolunda, 1 hafta önce

İlk seni yollayacaz ilk, muhtemelen işletmedesindir. Kurumu bölecez sonra ilk seni havuzla gönderecez

Efendyy06
Aday Memur
10 Ocak 2026 19:56

Anayasa Mahkemesinin iptal kararı doğrultusunda Türkiye Varlık Fonu (TVF) ve Şirket ile birlikte ipt

Umay durak
Aday Memur
10 Ocak 2026 22:40

Ptt var mı bu kategoride

af-2009, 1 hafta önce

draf
Genel Müdür
11 Ocak 2026 01:02

Konu herkesi ilgilendirmiyor. PTT var

draf
Genel Müdür
11 Ocak 2026 01:04

Genel olarak kitleri kapsamıyor. https://www.tvf.com.tr/portfoyumuz

Umay durak
Aday Memur
11 Ocak 2026 01:14

Yani ptt de 399 var ıhs var o zaman 399 lular gidecek. Ihs li de işçi mi olacak

draf, 1 hafta önce

Konu herkesi ilgilendirmiyor. PTT var

king is turn back
Aday Memur
11 Ocak 2026 07:55

başlığı açtığımı bile unutmuşum :). henüz meclise gelmedi fakat reform paketi hazır kısa sürede gelmeli . Cumhurbaşkanlığı strateji bakanlığı ovp'de 2026 3. çeyrek dilimini işaret etmişti. bu süreç tekrar uzar mı sanmam çünkü 2026 uzatmanın uzatmasıydı.

11 Ocak 2026 11:37

Ttk,tki,etimaden gibi kamu kurumları ne olacak. Bu 3 kurum birlesecek diyen var . Lütfen bilgisi olan aydınlatabilir mi?

Toplam 423 mesaj
«10111213141516171819202122

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi