Editörler : crops35
16 Ocak 2025 14:27

Belediye başkanı sözleşmeli memur alımı yapabilir mi ?

yapar ise nasıl yapar detaylı anlatır mısınız

bravehard
Daire Başkanı
17 Ocak 2025 08:56

Belediye Başkanı direkt sözleşmeli personel alamaz. Artık sözleşmeli memurluklar, Kpss ile alınıyor. Ancak kadro açar, kpss puanına göre müracaat edersiniz.

bilgisayartekniker
Aday Memur
17 Ocak 2025 09:47

yıllık belli bir kontenjan sınavsız personel alma hakkı var başkanın

bravehard
Daire Başkanı
20 Ocak 2025 08:40

Kaynak nedir?

bilgisayartekniker, 3 hafta önce

hsnd
Başbakan Müsteşarı
20 Ocak 2025 09:58

Baştan sona okudum. Baştan sona okudunuz mu burada ne yazıyor?

https://www.memurlar.net/haber/1123976/belediyelerde-5393-sayili-kanunun-49-maddesine-gore-sinavsiz-personel-alimi-yapilabilir-mi.html

bilgisayartekniker
Aday Memur
20 Ocak 2025 13:51

okudum hocam 7433 sk ile bundan sonraki atamalar kpss ile yapılacak denmiş öncesindeki atamalar sınavsız yapılıyordu demek değilmi bu 5393/49

hsnd, 3 hafta önce

Baştan sona okudum. Baştan sona okudunuz mu burada ne yazıyor?

hsnd
Başbakan Müsteşarı
20 Ocak 2025 14:21

Öncesini bilemem ama şu an olmadığına dair bilgi veriyor paylaştığınız yazı.

okudum hocam 7433 sk ile bundan sonraki atamalar kpss ile yapılacak denmiş öncesindeki atamalar sınavsız yapılıyordu demek değilmi bu 5393/49

20 Ocak 2025 15:19

4 yıllık işletme mezunu olarak belediyede çalışıyorum. teknik personel olarak sözleşme alma ihtimalim maalesef yok. kpss puanıyla direkt memur olabilir miyim?

20 Ocak 2025 15:21

belediyede kalem müdürlüğü kadrosundan nasıl kadro alabilirim?

bravehard
Daire Başkanı
21 Ocak 2025 08:40

Hem link yayınlıyorsun hem okumuyorsun sanırım? O zaman ben yayınladığın link den bir paragrafı buraya kopyalayım da sana zahmet olmasın.

"5393 sayılı Kanunun yukarıda yer alan maddesinin ilgili fıkrasında 19 Ocak 2023 tarihli 7433 sayılı Kanunun 6'ncı maddesi ile yapılan değişiklikle, sözleşmeli personelin işe alınması sınavsız-ilansız olmaktan çıkartılmış ilk defa memur alınma usulüne tabi kılınmıştır. Bunun yürürlük tarihi 7433 sayılı Kanunun yürürlük tarihi olan 26 Ocak 2023 tarihidir. Bu tarih ve sonrasında belediyelerce sözleşmeli personel alımı sınavlı-ilanlı hale getirilmiştir."

https://www.memurlar.net/haber/1123976/belediyelerde-5393-sayili-kanunun-49-maddesine-gore-sinavsiz-personel-alimi-yapilabilir-mi.html

moongosee
Memur
21 Ocak 2025 19:26

norm kadro var kadro dolu değilse boş olan kadroların tamamına meclis onayı ıle 5393 sayılı belediye kanunu kapsamında kadro karsılıgı sözlesmeli alır.

bilgisayartekniker
Aday Memur
22 Ocak 2025 08:26

TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM YILLIK BELLİ BİR SAYI VERİLİYOR ONA GÖRE ALINIYOR YENİ KANUN 7433 BUNU DEĞİŞTİRMEDİ HERALDE DEĞİLMİ

moongosee, 3 hafta önce

norm kadro var kadro dolu değilse boş olan kadroların tamamına meclis onayı ıle 5393 sayılı belediye kanunu kapsamında kadro karsılıgı sözlesmeli alır.

Stratejıst
Aday Memur
26 Ocak 2025 20:40

Hangi mevzuata göre paylaşırsanız yararlı olur

bilgisayartekniker
Aday Memur
29 Ocak 2025 09:45

5393 sayılı kanun gereği

Stratejıst, 2 hafta önce

Hangi mevzuata göre paylaşırsanız yararlı olur

Nicktenban
Şube Müdürü
30 Ocak 2025 10:14

Kardeş, yukarıda biri kaynak istedi söylediğin şeye dair. Attığın içerik senin dediğinin tam tersi. Yine biri okudun mu demiş, artık sınavsız olmaz demiş. Sen yine en altta belli bir kontenjan var demişsin. Attığın sayfadaki mevzuyu anlayamadığını düşünüyorum. Şunu diyeyim sana anlayabilir misin bilemiyorum ama, 25 Kasım 2022 de çıkarılan kanunla artık belediyelerin ?sınavsız sözleşmeli personel istihdam etme? imkanı kaldırıldı. Bir sayı veya kontenjan da belirtilmedi. Şu anda aynı şekilde sayı ve kontenjan hakkı yok. Buna emin olabilirsin.

5393 sayılı kanun gereği yazmışsın bir de. O kanun neyi ihtiva ediyor, neleri kapsıyor desem yine yukarıdaki gibi bir link atacaksın. Ama okumamış olacaksın. Orada da görüleceği üzere bahsettiğin konuyla ilgili bir detay olmayacak. Onu da okumamış veya okuduysan bile anlamamış olacaksın.

bilgisayartekniker, 1 hafta önce

5393 sayılı kanun gereği

bilgisayartekniker
Aday Memur
30 Ocak 2025 22:01

söylemek istediğim 7433 sk çıkmasına rağmen belediye meclis kararıyla personel alabiliyor devam ediyor yani

Nicktenban, 1 hafta önce

Kardeş, yukarıda biri kaynak istedi söylediğin şeye dair. Attığın içerik senin dediğinin tam tersi. Yine biri okudun mu demiş, artık sınavsız olmaz demiş. Sen yine en altta belli bir kontenjan var demişsin. Attığın sayfadaki mevzuyu anlayamadığını düşünüyorum. Şunu diyeyim sana anlayabilir misin bilemiyorum ama, 25 Kasım 2022 de çıkarılan kanunla artık belediyelerin ?sınavsız sözleşmeli personel istihdam etme? imkanı kaldırıldı. Bir sayı veya kontenjan da belirtilmedi. Şu anda aynı şekilde sayı ve kontenjan hakkı yok. Buna emin olabilirsin.

5393 sayılı kanun gereği yazmışsın bir de. O kanun neyi ihtiva ediyor, neleri kapsıyor desem yine yukarıdaki gibi bir link atacaksın. Ama okumamış olacaksın. Orada da görüleceği üzere bahsettiğin konuyla ilgili bir detay olmayacak. Onu da okumamış veya okuduysan bile anlamamış olacaksın.

Nicktenban
Şube Müdürü
31 Ocak 2025 15:54

İşçi alabilir. Memur alımı yapamaz. Bakanlık onayı gerekli. Bu hep öyleydi. İlana çıkması lazım. Sözleşmeli personel/memur alımı için yine şart olarak yine memur alım şartlarına bağlandı. KPSS şart. Sınavsız alım kapatıldı.

bilgisayartekniker, 1 hafta önce

söylemek istediğim 7433 sk çıkmasına rağmen belediye meclis kararıyla personel alabiliyor devam ediyor yani

cyhn85
Aday Memur
04 Şubat 2025 09:39

Belediye başkanları artık 5393/49 göre sınavsız memur alamıyor 28.11.2022 tarihinden önce sözleşmeli olanlar zaten kadroya geçti 31.12.2023 tarihine kadar belediyelerde sözleşmeli alımı yapıldı (arafta kaldılar) 01.01.2023 den sonra KPPS Şartı getirildi aşağıdaki ilan yeni yayınlanmış örnek olabilir.

https://media.iskur.gov.tr/99027/manisa-turgutlu-belediyesi-memur-alim-ilani-07-02-2025.pdf

cyhn85
Aday Memur
04 Şubat 2025 09:50

https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kamu-memur-alim-ilanlari/ ve https://yerelyonetimler.csb.gov.tr/duyurular

buradaki ilanlara bakıldığında belediyelerin memur (657/4b) alımlarına işkur ve yerel yönetimler üzerinden çıktıkları aşikar merkezi atama çok görmedim tek fark kpss şartı puan almış olmak örnek verirsem üniversite personel alımı gibi olmuş mülakat yapılıyor garip ama aysının laciverti :)

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi