Editörler : crops35
17 Ocak 2025 03:27

İkçü feragat

Merhaba arkadaşlar 2024 kpssden 82 puan aldım izmir katip çelebi üniversitesine koruma ve güvenlik 4b sözleşmeli personel olarak asil kazandım evrak teslimi yaptım şuanda güvenlik soruşturmam sürüyor memurluk olsunda farketmez kafasıyla şehri çok araştırmadan bir amatörlük yaptım.

Öğrenci apartları memuru almıyorlar belediye ile görüştüm misafirhane vermiyorlar ev kiralarıda eşyalı şekilde 18 20 civarı 43 bin maaşım olacak zaten bu şekilde düşünüp maddi yetersizliklerden dolayı çıkmaza girdim, kurumu arayıp feragat etmek istediğimi söyleyeceğim böyle bir hakkım var mı acaba bunu yaşayıp bilenler bilgi verirse çok sevinirim

hsnd
Başbakan Müsteşarı
17 Ocak 2025 09:06

Muhtemelen feragat edebilirsiniz sözleşme imzalamadıysanız bir sorun olmayacaktır yedek çağırırlar. İKÇÜ çok ters bir yerde. Çiğli Atatürk Organize sanayi bölgesinin dibinde. En yakın oturulabilecek yer çiğli ama kiralar yüksek. Yakınlarda karşıyaka, bostanlı var ama oralar zaten uçuk durumda. Belki bayraklı tarafına bakabilirsiniz. Ulaşımı şu an nasıl bilmiyorum ancak menemen yakın uygun kiralık bulabilmeniz durumunda. Karar sizin.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
17 Ocak 2025 09:11

Ayrıca bu dönemde normal memur olarak atanan kişilerin ev arkadaşı olmadan tek başına kiraya çıkması çok zor. Zamanında ben de İzmir'den Ankara'ya atandığımda tek başıma ev tutmuştum ve gayet de rahat geçinmiştim ama şu an çok imkanı kalmadı. Sizinle aynı kuruma aynı unvanda atananlardan biri ya da birkaçıyla beraber böyle bir şey de yapabilirsiniz kabul ederlerse.

zireaell
Memur
17 Ocak 2025 16:57

Keşke daha önce araştırsaymışsınız ama sağlık olsun sözleşme imzalayana kadar feragat verebilirsiniz. Ararsanız yedeğe daha hızlı geçer aramazsanız da olur.

Berk1995
Aday Memur
18 Ocak 2025 02:24

Hocam henüz sadece evrak verdim işe başlamadan da başkalarıyla iletişime geçip ev konusunda anlaşabilmek zor olabilir menemen olayını bende araştırdım hem kiralar aynı gibi 13 15 en kötü bi 13 15 de depozito istiyolar oldu sana 30 maaş yatana kadarda rahat o kadar gider bunu kaldıracak maddi gücüm yok malesef sözleşme imzalamadım daha güvenlik soruşturması devam ediyor muhtemelen çağrı yaptıklarında siteler bakacam kalacak yer ayarlayamazsam arayıp maddi yetersizliklerden ötürü gelemeyeceğimi feragat etmek istediğimi söyleceğim inşallah 1 yıl ceza gibi bir yaptırım olmaz sonuçta sözleşme imzalamadım

hsnd, 3 hafta önce

Ayrıca bu dönemde normal memur olarak atanan kişilerin ev arkadaşı olmadan tek başına kiraya çıkması çok zor. Zamanında ben de İzmir'den Ankara'ya atandığımda tek başıma ev tutmuştum ve gayet de rahat geçinmiştim ama şu an çok imkanı kalmadı. Sizinle aynı kuruma aynı unvanda atananlardan biri ya da birkaçıyla beraber böyle bir şey de yapabilirsiniz kabul ederlerse.

Berk1995
Aday Memur
18 Ocak 2025 02:26

Hocam yaşadığım şehirde memur arkadaşlar var öğrenci apartlarında vs kalan en kötü öyle yaparım diye düşündüm ama malesef izmirin şartları çok farklı ve kaldıracak maddiyat zayıf 15 kira 15 depozito istiyorlar e 1 ayda maaş yatmaz cepten 50 k yiyecek kadar maddi yeterliliğim yok malesef soruşturma bitince sözleşme imzalamaya çağıracağız dediler o esnada durumu anlatıp feragat etmek istediğimi belirtsem sorun yaşarmıyım sizce

zireaell, 3 hafta önce

Keşke daha önce araştırsaymışsınız ama sağlık olsun sözleşme imzalayana kadar feragat verebilirsiniz. Ararsanız yedeğe daha hızlı geçer aramazsanız da olur.

zireaell
Memur
18 Ocak 2025 17:39

Yaşamazsın. Vebal sizin sorumluluk sizin hocam yapacak bir şey yok.

Berk1995, 3 hafta önce

Hocam yaşadığım şehirde memur arkadaşlar var öğrenci apartlarında vs kalan en kötü öyle yaparım diye düşündüm ama malesef izmirin şartları çok farklı ve kaldıracak maddiyat zayıf 15 kira 15 depozito istiyorlar e 1 ayda maaş yatmaz cepten 50 k yiyecek kadar maddi yeterliliğim yok malesef soruşturma bitince sözleşme imzalamaya çağıracağız dediler o esnada durumu anlatıp feragat etmek istediğimi belirtsem sorun yaşarmıyım sizce

arslnnns
Aday Memur
18 Ocak 2025 19:20

hocam bence iyi düşünüp ona göre karar verin. Şuan bir devlet dairesine atanmak çok zor. Maliye artık kurumlara kadro vermiyor. İkinci bir şansınız olmayabilir. Maddi durumunuzu bilemem ama ilk işe girdiğinizde çalıştığınız günlerin ücreti + 1 maaş veriliyor. Şuan sözleşmeli koruma ve güvenlik memurunun maaşı, bekar lise mezunu 45000 civarında diye biliyorum.
Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi