Editörler : Lanet
17 Ocak 2025 15:10

TPAO

Merhaba, Ben şuan halihaızrda bir kamu kurumunda çalııyorum ancak TPAO'ya geçmek istiyorum. Orada işçi statüsünde personel alıyorlar, olurda kurum özelleşir ya da kapanırsa oradaki personele ne oluyor. güle güle mi deniyor yoksa başka kuruma işçi olarak mı gönderiliyor.

figo0
Memur
18 Ocak 2025 10:03

havuz hakkı, sigortası 4c statüsünde (kadrolu) yatanlara verilir. iş kanununa göre personel alan botaş tpao gibi kurumlar sigortayı 4a üzerinden yatırır. botaş, tpao özelleşti mi aynen öyle "güle güle" deniyor.

1legolas
Aday Memur
18 Ocak 2025 11:32

Botaş tpao eskiden saygın kurumlardı özellikle son 7-8 yılda saygınlık falan kalmadı. Atanırsın uzman yardımcısıyım (KARİYER UZMANLIK DEĞİL) diye hava atarsın amele gibi her işe sen koşarsın kanına kadar emerler, mesaiye de kalırsın hafta sonu da çağırırlar. İstedikleri verimi sağlama işini az biraz savsakla ya da dikkatli yapma birkaç defa idare ederler baktılar olmuyor koyarlar tekmeyi keza özelleşme durumu da öyle. Otur oturduğun yerde bu kurumların cazibesi kalmadı yarın bir gün ortada kalırsın. Dersine çalış b grubundan DHMİ ye git keyfine bak. Maaşı çok yüksek becayiş hakkın var özelleşse bile (ki dhmi özelleşmez) havuz hakkın var iş güvencen var

jeopol
Memur
18 Ocak 2025 15:14

Havuz hakkın yok :) hatta fabrika işçisinden bir farkın olmaz.

kurumumuseviyorum
Aday Memur
18 Ocak 2025 16:08

vay babooooo
jeopol, 3 hafta önce

Havuz hakkın yok :) hatta fabrika işçisinden bir farkın olmaz.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi