Editörler : gül-feşan

apsuysal
Aday Memur
05 Ağustos 2025 15:49

yazdıklarınız için teşekkürler. ben TEİAŞ'a yerleştim son merkezi atamada. 14ünde evrak teslim edeceğim. tpao'da da geçen hafta yayınlanan müfettiş yardımcısı sınavına gireceğim. birkaç sorum olacak.

1. anladığım kadarıyla tpao ve botaş, teiaş'tan farklı bir statüde. o 399'a tabi değil mi?

2. TPAO müfettiş yardımcısını da yine İŞKUR üzerinden alıyor. Özelleştirme vb durumlarda uzman yardımcıları için bahsettiğiniz riskler, müfettiş yardımcısı için de geçerli mi?

3. TPAO müfettiş yardımcıları mesainin çoğunu taşrada/sahada mı geçirir yoksa daha çok Ankara'da mı olurlar? çalışma koşulları hakkında bilginiz var mı?

kpssdereceliatanmıs, 10 ay önce
o arkadaş sallamış bakanlık harici hiçbir kit vs diyerek. KİT Kurumlarının havuz hakkı var. Yukarıda belirtilmiş zaten. Siz de insanları yanıltıcı konuşuyorsunuz. 399 a bağlı memur olarak çalışıp sigortasını 4/c den alan sözleşmeli personelin (teiaş eüaş dhmi tki vs) havuz hakkı var. Arkadaşın biri yukarıda mevzuatı atmış paylaşmış hala İŞÇİ STATÜSÜNDE ÇALIŞANLARIN HAVUZ HAKKI VAR DİYORSUNUZ. Arkadaşın forumda bahsettiği kanun birebir net bir şekilde bu konuya değinmiş apaçık yazıyor kimlerin havuz hakkına sahip olduğunu. Sen Tpao da Botaş da şube müdürüysen korkma genel müdür yardımcısıysan korkma müfettiş yardımcısıysan korkma diyor KANUN. Hala kara cahil gibi yorumlar yapıyorsunuz. MEVZUAT ORTADA AÇIN OKUYUN. İşçi statüsünde çalışan uzman yardımcısının uzmanın HAVUZ HAKKI YOK. Ben yıllarca BOTAŞTA ÇALIŞTIM. Bahsettiğiniz gibi şartlar çok iyi olsaydı güvencem olsaydı hafta sonu mesailer fazla çalışmalar her işe koşturmalar olmasaydı müdüre karşı ben bunu yapmak istemiyorum diyebilseydim kurum değiştirir miydim ? Şuan Devlet Hava Meydanlarındayım çok şükür maaş gayet dolgun Türkiye şartları düşünüldüğünde havuz hakkım var. Sen Devlet Hava Meydanlarına uzman yardımcısı ya da uzman olarak gelsen evet koşarak gel derim çünkü havuz hakkın var güvencen var. Mevzuat açık. Ama tpao botaş için aynı şeyi söyleyemem. Yukarıda arkadaş hiçbir kit vs diyerek sallamış.
Toplam 41 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi