Editörler : E.Kayı Han
17 Ocak 2025 19:10

Refakatçi izni
Merhabalar babam 4. Evre beyin tümörü mevcut. Bugün acil olarak rahatsızlandı (beynine pıhtı attı) ve servise kaldırıldı refakatçi olarak yanında durmam gerekiyor. Refakatçi belgesini verdiğim takdirde refakatçi izinli sayılmıyormuyum. Kurumum böyle bir uygulama yok diyor

odgn61
Aday Memur
17 Ocak 2025 19:58

Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin inşaallah. Hangi kurumdasın bilmiyorum ama bizim kurum için : Babanın tedavi gördüğü hastaneden heyet raporu alman gerekecek. En az 3 doktor imzası olmalı ve rapor içerisinde XX hastanın tedavisi hastanemizde devam etmektedir. Refakat edilmediği taktirde hayati riski bulunur. Bakıma muhtaçtır gibisinden bir cümle ve kendi TC No ile adınıda geçir. Tekrardan geçmiş olsun.

herseyeragmen11
Aday Memur
17 Ocak 2025 20:00

Allah razı olsun çok teşekkür ederim.
odgn61, 3 hafta önce

Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin inşaallah. Hangi kurumdasın bilmiyorum ama bizim kurum için : Babanın tedavi gördüğü hastaneden heyet raporu alman gerekecek. En az 3 doktor imzası olmalı ve rapor içerisinde XX hastanın tedavisi hastanemizde devam etmektedir. Refakat edilmediği taktirde hayati riski bulunur. Bakıma muhtaçtır gibisinden bir cümle ve kendi TC No ile adınıda geçir. Tekrardan geçmiş olsun.

katip1988
Şube Müdürü
18 Ocak 2025 16:00

heyet raporu şart 3 aylik çıkar kafan rahat olsun. arkadaşım çocuğu için cikardi(otizm)

kadiresref
Memur
22 Ocak 2025 08:40

Odgn61 hocamız açıklamış zaten her şeyi. Siz bu 3 hekim imzalı ''devamlı yakın bakıma muhtaçtır, refakat edilmediği takdirde hayati tehlikesi mevcuttur 3 ay süre ile XX XXX isimli oğlunun refakatçi olarak bulunması uygundur'' ibareli sağlık kurulu raporunu Kurumunuz aracılı ile komisyona sunacaksınız zaten bu raporun reddedilmesi diye bir durum söz konusu olamaz bu bir haktır ihsan değildir. Kurumunuz göndermekte çekimser davranırsa siz bizzat komisyon yazı işleri müdürüne götürürsünüz

kadiresref
Memur
22 Ocak 2025 08:41

Allah yardımcınız olsun zor işler çeken bilir

Zafermetemaki
Aday Memur
22 Ocak 2025 09:53

Geçmiş olsun. Refakat izni için hastahanede yatma şartı yok bildiğim kadarıyla.

Bir arkadaşım göğüs kanseri olan bir yakını için (Göğüs kanseri ameliyat sonrası herhangi bir refakate ihtiyacı olmayan bir hastalık aslında ) altı ay refakat izni almıştı.

Başka bir akdaşımda eşi motosiklet kazası geçirdi iki ay yatağa bağlı kalması gerekiyordu. Buna rağmen yatağa bağlı kalmak ölümcül bir durum değil diye refakat izni daha doğrusu raporu alamadı.

Sağlık sektöründe demi torpil ahbap çavuş olayları var gerçekten anlamıyorum.

herseyeragmen11
Aday Memur
22 Ocak 2025 11:00

Allah hepinizden razı olsun.
22 Ocak 2025 14:16

Göğüs kanseri ameliyatı sonrası herhangi bir bakıma muhtaçlık yok demişsin de umarım ailenden geçiren olurda motor kazası daki arkadaşım mağduriyeti gibi refakat alamazsın
Zafermetemaki, 2 hafta önce

Geçmiş olsun. Refakat izni için hastahanede yatma şartı yok bildiğim kadarıyla.

Bir arkadaşım göğüs kanseri olan bir yakını için (Göğüs kanseri ameliyat sonrası herhangi bir refakate ihtiyacı olmayan bir hastalık aslında ) altı ay refakat izni almıştı.

Başka bir akdaşımda eşi motosiklet kazası geçirdi iki ay yatağa bağlı kalması gerekiyordu. Buna rağmen yatağa bağlı kalmak ölümcül bir durum değil diye refakat izni daha doğrusu raporu alamadı.

Sağlık sektöründe demi torpil ahbap çavuş olayları var gerçekten anlamıyorum.

Zafermetemaki
Aday Memur
22 Ocak 2025 17:18

İnsanlara beddua eden üstteki insan müsveddesine hitaben.Ben senin gibi insanların ailelerinin kanser olmasını dilemeyeceğim ama.

Annem göğüs kanseri geçirdi. Bu hastalığın en ince ayrıntısına kadar tüm aşamalarını biliyorum.

Başka bir yere sıçramadıysa yada ilgilinin başka bir ağır hastalığı yoksa. bu hastalık ameliyat sonrasında refakate ihtiyaç duyulan bir hastalık değil.

22 Ocak 2025 21:56

yalandan imanınızı satacaksınız :) Ne yazılsa bende var ben yaşadım ben gördüm. Hadi gidin ordan :) Annen kanser olduysa 6 ay refakat hakkın var. Ölüm döşeğindekilere refakat verilmiyor sadece. Mevzuatı iyi oku. Sen karar mercii misin ki gerekli yada gereksiz diyorsun insan müsveddesi
Zafermetemaki, 2 hafta önce

İnsanlara beddua eden üstteki insan müsveddesine hitaben.Ben senin gibi insanların ailelerinin kanser olmasını dilemeyeceğim ama.

Annem göğüs kanseri geçirdi. Bu hastalığın en ince ayrıntısına kadar tüm aşamalarını biliyorum.

Başka bir yere sıçramadıysa yada ilgilinin başka bir ağır hastalığı yoksa. bu hastalık ameliyat sonrasında refakate ihtiyaç duyulan bir hastalık değil.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
28 Ocak 2025 08:19

kurumun öyle bir uygulama yok demesi için, bahse konu hususun mevzuatta tanınlı olmaması lazım. 657'de mazeret izni, refakat izni tanımlıdır. siz, yakınınızın durumuna ilişkin rapor alın, kurumunuza verin. kurum talebi kabul etmezse idare mahkemesine dava açabilirsiniz.
Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi