Editörler : E.Kayı Han
18 Ocak 2025 11:35

Mal bildirimi hakkında önemli

Arkadaşlar ben kasim ayında Eminevim sistemine Mayıs ayında arac teslim almak üzere maaşın 5 katını geçecek şekilde borclandim. Ancak bunu bildirmeyi unuttum. Genel mal bildiriminde bunu bildirince problem olur mu?

E.Kayı Han
Editor
18 Ocak 2025 12:53

Yeni almış gibi bildir eski tarihi yazma.

devbir
Aday Memur
18 Ocak 2025 13:04

Üstadım peki Mayıs ayında arabayi alıp aracı bildirdigimde benden kredi dokümantasyonu falan isterler mi?

E.Kayı Han, 3 hafta önce

Yeni almış gibi bildir eski tarihi yazma.

katip1988
Şube Müdürü
18 Ocak 2025 15:48

ağrısız başına dert alma. bildirmediysen hiç bildirme. Yeni alsan da bildirme. Ben 2019 da arac aldım bildirmedim. hicbirsey olduğu yok. madem bu kadar titizler bu konuda takip etsinler bulsunlar. boyle kıl tüy işlerle uğraşacaklarina, memura lojman versin maaşını yukseltsin insan yerine koysun.

E.Kayı Han
Editor
18 Ocak 2025 16:04

İstemezler.

devbir, 3 hafta önce

Üstadım peki Mayıs ayında arabayi alıp aracı bildirdigimde benden kredi dokümantasyonu falan isterler mi?

devbir
Aday Memur
18 Ocak 2025 16:43

hocam aracı alınca mecbur bildireceğim araç aldığımı .

bu sefer kredi ile değil nakit parayla ondan bundan borçla aldım vs desem direkt yalan beyana girecek. da huzursuz eder beni rahatsız olurum.

kayıhan beyin dediği gibi kasım ayında değil de ocak ayında borca girdim desem şubatta da beyanı versem mayıs ayında da aracı aldığımda aracı bildirsem sizce problem olur mu?

bir ton borca girdik araba almak için heves kalmadı şu mevzu yüzünden.

katip1988, 3 hafta önce

ağrısız başına dert alma. bildirmediysen hiç bildirme. Yeni alsan da bildirme. Ben 2019 da arac aldım bildirmedim. hicbirsey olduğu yok. madem bu kadar titizler bu konuda takip etsinler bulsunlar. boyle kıl tüy işlerle uğraşacaklarina, memura lojman versin maaşını yukseltsin insan yerine koysun.

devbir
Aday Memur
18 Ocak 2025 16:53

bizim komisyonlar bu mevzuyu inceliyorlar mı? tutumları nasıl bu konuda? bazı kurumlarda zarfla işlem yapılıyormuş kimsenin eski yeni zarfları açacağını sanmam ancak biz de e-imza ile gönderiyoruz komisyon kalemlerinin ekranına mı düşüyor. oturup inceliyorlar mı ne yapıyorlar? şimdi kasım ayında değil ocakta bu borca girdim diye belirtsem mayısta aldığım aracı belirtsem ucundan yalan beyana da giriyor.. ileride problem olur mu sözleşmeyi vs isterler mi acaba? itiraz da edemem heralde gerçeğe aykırı beyan diye..

durduk yere strese girdim ya boş yere iş alacağız başımıza cezası da büyük yani.

E.Kayı Han, 3 hafta önce

İstemezler.

18 Ocak 2025 17:09

Üzerime hiçbirşey yok ama 300k+ borç var bildireyim mi ?

katip1988
Şube Müdürü
19 Ocak 2025 20:53

borcu bildirme. arac alim kaynağına emin evimden kredi aldığını yaz. peşinat varsa onu da maas ile biriktirdiğini yaz, ( nakit 5kati geçmesin dikkat et(

devbir, 3 hafta önce

bizim komisyonlar bu mevzuyu inceliyorlar mı? tutumları nasıl bu konuda? bazı kurumlarda zarfla işlem yapılıyormuş kimsenin eski yeni zarfları açacağını sanmam ancak biz de e-imza ile gönderiyoruz komisyon kalemlerinin ekranına mı düşüyor. oturup inceliyorlar mı ne yapıyorlar? şimdi kasım ayında değil ocakta bu borca girdim diye belirtsem mayısta aldığım aracı belirtsem ucundan yalan beyana da giriyor.. ileride problem olur mu sözleşmeyi vs isterler mi acaba? itiraz da edemem heralde gerçeğe aykırı beyan diye..

durduk yere strese girdim ya boş yere iş alacağız başımıza cezası da büyük yani.

milli genç
Aday Memur
19 Ocak 2025 21:37

üzerime kayıtlı hiç bişey kredi borcum var sadece bildirim yapmama gerek var mı

sevgi ve aşk
Daire Başkanı
20 Ocak 2025 08:22

5 kat aşan borçlarını da bildirmen lazım..

milli genç, 3 hafta önce
üzerime kayıtlı hiç bişey kredi borcum var sadece bildirim yapmama gerek var mı

Kayıboyu28
Aday Memur
20 Ocak 2025 08:46

ben bu konuda soruşturma geçirdim arabanın alışını bildirmemişim satışını bildirmişim . tavsiyem bildirdiğiniz beyanların yedeğini alın . insan şüphede kalıyor. acaba bildirdim mi diye. ayrıca kredi dökümü istiyorlar. iyi günler

E.Kayı Han, 3 hafta önce

İstemezler.

Bahtsızik
Aday Memur
21 Ocak 2025 09:57

Merhaba soruşturmanın sonucu ne oldu herhangi ceza aldınız mı

Kayıboyu28, 3 hafta önce

ben bu konuda soruşturma geçirdim arabanın alışını bildirmemişim satışını bildirmişim . tavsiyem bildirdiğiniz beyanların yedeğini alın . insan şüphede kalıyor. acaba bildirdim mi diye. ayrıca kredi dökümü istiyorlar. iyi günler

Kayıboyu28
Aday Memur
21 Ocak 2025 11:38

yok ceza almadım ama çok can sıkıcı bi durum .

Bahtsızik, 3 hafta önce

Merhaba soruşturmanın sonucu ne oldu herhangi ceza aldınız mı

umutsuzkatip
Şube Müdürü
23 Ocak 2025 15:50

Komisyondan komisyona değişir inceleniyor normalde, bazı yerler daha yüzeysel bakıyordur.

devbir, 3 hafta önce

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi