Editörler : Pangaea

cevdet5934
Aday Memur
23 Ocak 2025 12:57

öğretmenler bu kadar ''uyumlu'' olursa semer vuran çok olur. yönetmelik 21'den fazla girmeyebilirsin diyor, meslekdaslar o zaman kalan derslere kim girecek diyor. afedersin de sanane kim girecek, senin sorumluluğunda olan bir şey değil.

freef
Daire Başkanı
23 Ocak 2025 15:18

Uyumlu olmak en doğrusudur ama bunu anlayacak liyakatli idareci hani nerededir? Geri adım attırdık, hakkını yedik, daha kıpırdayamaz bu, moduna girmesinler sakın. (Bu ayağa giriyorlarsa öğretmen bence kabul etmemelidir ama mobbinge de hazır olmalıdır. Korkmadan önlem alırsa kimse bir şey yapamaz.)

Doğrusunu da yazayım da sadece eleştiri yapılıyor sanılmasın:

- Öğretmen 4 saat için okul ve öğrenci mağdur olmasın diye 25 saati kabul etmelidir. Bunu bu dönemlik hadi bu yıllık yaptığını idareye söylemelidir.

- İdare, öğretmenin mecbur olmadığını ve çözülmeyen 4 saat meselesinin kendi sorunları olduğunu anladığını öğretmene söyleyip onun 21 saat almış gibi ders programını yapmalıdır ve öğretmene teşekkür edilmelidir. Başka işlerde de öğretmenin bu jestini gördüklerini belli etmelilerdir.

- Bu 25 saat alma işini bir alışkanlık haline getirilmemesi, ileriki dönemlerde aynı veya farklı öğretmenler tekrar zorlanmaması için idare tarafından tedbir önlem alınmalıdır.

fb88
Şube Müdürü
23 Ocak 2025 23:02

Bir an önce ücretli öğretmenlik bitirilmeli.hiç kimse kusura bakmasın ama sınıf öğretmenleri gibi ana sınıfçılar gibi rehberlikçiler gibi 30 saat zorunlu olmalı yakın okula görevlendirilmeli.hiç bir memurlukta gün boşaltma yokken öğrenmenlik için saçmgeliyor

Drm123
Aday Memur
24 Ocak 2025 00:21

Ya senin öğretmenlikle alakan bile yok sınıfa girmemişsin ders anlatmamışsın ne konuşuyorsun kardeşim?

fb88, 4 hafta önce

Bir an önce ücretli öğretmenlik bitirilmeli.hiç kimse kusura bakmasın ama sınıf öğretmenleri gibi ana sınıfçılar gibi rehberlikçiler gibi 30 saat zorunlu olmalı yakın okula görevlendirilmeli.hiç bir memurlukta gün boşaltma yokken öğrenmenlik için saçmgeliyor

justlike
Müsteşar Yardımcısı
24 Ocak 2025 10:45

Mesela bir idareci sana yönetmelik gereği 21 saat verdi ve o 4 saat boş kaldı diyelim eyvallah, ama idareci ne yapar biliyor musun o 21 saati 5 güne yayar, boşlukları da hep aralara verir, ilk ve son saatler her zaman dolu olur. 5 gün boyunca ders başlangıcından bitimine kadar okulda olursun. Nasıl uyar mı? Uymaz değil mi? İşte bir önceki mesajımda uyumlu olun derken anlatmaya çalıştığım şey tam da buydu. O yüzden uyumlu olun dedim. Siz idareyi düşünün ki idare de sizi düşünsün. Siz şimdi o 4 saat benim sorunum değil bana ne derseniz, idare de 21 saat için 5 gün gelsin umurumda değil diyebilir ki bu durumda yasal olarak da hiçbir hak iddia edemezsin çünkü program dağıtımı tamamen idarenin inisiyatifindedir.

Umarım anlatabilmişimdir.

cevdet5934, 4 hafta önce
öğretmenler bu kadar ''uyumlu'' olursa semer vuran çok olur. yönetmelik 21'den fazla girmeyebilirsin diyor, meslekdaslar o zaman kalan derslere kim girecek diyor. afedersin de sanane kim girecek, senin sorumluluğunda olan bir şey değil.

yahya4155
Aday Memur
24 Ocak 2025 11:22

okuldaki diğer öğretmenlerin ders programları da benzer şekilde olursa sorun değil ama herkesin düzenli sadece o kişiye yapılan dayatma ise mobbing davasına davetiye çıkmış olur.
justlike, 3 hafta önce

Mesela bir idareci sana yönetmelik gereği 21 saat verdi ve o 4 saat boş kaldı diyelim eyvallah, ama idareci ne yapar biliyor musun o 21 saati 5 güne yayar, boşlukları da hep aralara verir, ilk ve son saatler her zaman dolu olur. 5 gün boyunca ders başlangıcından bitimine kadar okulda olursun. Nasıl uyar mı? Uymaz değil mi? İşte bir önceki mesajımda uyumlu olun derken anlatmaya çalıştığım şey tam da buydu. O yüzden uyumlu olun dedim. Siz idareyi düşünün ki idare de sizi düşünsün. Siz şimdi o 4 saat benim sorunum değil bana ne derseniz, idare de 21 saat için 5 gün gelsin umurumda değil diyebilir ki bu durumda yasal olarak da hiçbir hak iddia edemezsin çünkü program dağıtımı tamamen idarenin inisiyatifindedir.

Braweheart01
Genel Müdür
24 Ocak 2025 16:38

o zaman haftada 30 sat ders veren sınıf ve teneffüssüz 30 saat ders veren okul öncesi öğretmenleri ne yapsın. ben 30 saat ders vermekten şikayetçi değilim branş öğretmenleri de 30 saat derse girmeli.

atahoca, 4 hafta önce

20 saat dersin üstünde verim düşer. Özellikle belli bir yaştan sonra. Çok çeşit derste de verim düşer. Bunlar yasaklanmalı.

24 Ocak 2025 16:41

30 saat ayni sınıfa derse girmekle farklı faklı 5 sınıfa girmek aynı değil. Yonetmelik açık 21 saat üstü isteğe bağlı diyor

Braweheart01, 3 hafta önce

o zaman haftada 30 sat ders veren sınıf ve teneffüssüz 30 saat ders veren okul öncesi öğretmenleri ne yapsın. ben 30 saat ders vermekten şikayetçi değilim branş öğretmenleri de 30 saat derse girmeli.

Braweheart01
Genel Müdür
24 Ocak 2025 17:03

ben de ilk kez öğretmen oldum bilmiyordum iyi ki söyledin :)) Ya sen şaka mısın meslekte 20. yılımı geçtim aynı öğretmenin aynı sınıfta derse girmesinin zorluğu ile aynı dersi farklı sınıfta yapmasının zorluğu nedir biliyorum daha öğrencileri tanımıyorsunuz? İnsan bünyesi buna alışıyor sizin bünyeniz boş güne alışmış 30 saat ders vermeye başlarsanız bünyeniz de gayet kaldırır bunu...

Ayşegül2320, 3 hafta önce

30 saat ayni sınıfa derse girmekle farklı faklı 5 sınıfa girmek aynı değil. Yonetmelik açık 21 saat üstü isteğe bağlı diyor

24 Ocak 2025 21:44

Evet boş gün seviyoruz biz. Bu yüzden çalıştık branş öğretmeni olduk. Sende çalış olursun

ben de ilk kez öğretmen oldum bilmiyordum iyi ki söyledin :)) Ya sen şaka mısın meslekte 20. yılımı geçtim aynı öğretmenin aynı sınıfta derse girmesinin zorluğu ile aynı dersi farklı sınıfta yapmasının zorluğu nedir biliyorum daha öğrencileri tanımıyorsunuz? İnsan bünyesi buna alışıyor sizin bünyeniz boş güne alışmış 30 saat ders vermeye başlarsanız bünyeniz de gayet kaldırır bunu...

fb88
Şube Müdürü
25 Ocak 2025 15:22

Bi kez üslup öğretmenlğni ele veriyor.öğretmenim 30 saat derse girerim gocunmam vatanıma bayrağı a hizmetimi ederim

Drm123, 3 hafta önce

Ya senin öğretmenlikle alakan bile yok sınıfa girmemişsin ders anlatmamışsın ne konuşuyorsun kardeşim?

fb88
Şube Müdürü
25 Ocak 2025 15:25

null işlerine gelmez bazılarının evde özel ders vermek varken.

25 Ocak 2025 20:22

Okulda norm 6-31 ders için 1 dir. Okulda birden fazla norm varsa adaletli bir şekilde idare paylaştırır. Sana 30 da diğerine 15 olmaz. O zaman ben 21 den fazla girmrm dersin. Lakin 25 ders varda sen 20 diye diretirsen idare istediği gibi o 25 i sana verir. İstersen mahkemeye gidip yasal yollada bu işi teyit edebilirsin tabi.

Mahkeme 2.nöbet olayında olduğu gibi bu iş öğretmenin asli işi ve kamu yararı gereği diye başlar....

Çünkü 2.öğretmen yoksa kimse 20 saat ders için ücretli bulamazda velevki bulsalar onun sigorta agi şu bu burda kamu zararı var.

Evet dediğiniz gibi yönetmelik 21 demiş ama vaşka maddelerdede haftalık ders saatini 30 demiş mesela, 40 ka kadar ders verilebilir demiş..

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
25 Ocak 2025 22:08

Fark etmeksizin ya da fark ederek insanların ben kötüyüm iyi olanlar da kötü olsun anlayışında olması hoş değildir ve her şeyi daha da kötüleştirir.

Ben durum tespitinde bulundum. Durum tespiti yaparken de ortaokul (o sırada ilkokuldan da ders verilmişti) ve lisede, gönüllü derslerle 8.30-19.30 arası ders vermiş, kırsalda ve büyükşehirde görev yapmış 25 yılı aşkın görev süresi olan birisi olarak yazdım.

Biz branşlaşmadan önce ilkokul öğretmenlerine ek ders verilirken 18 saat üstü ek ders verilmesine karşı çıkıyor ve haksızlık diyorduk. Branştaki 15 olması gerektiğini savunuyorduk. Branşlaşınca Resim, Beden, İngilizce, Din Kültürü derslerine branş hocaları girdiği zaman boş derslerde ek ders yazıldığı dönem de oldu. Fakat onlara ek ders verilmesin demedik.

Şikayetçi olmayan, şikayeti olmayan kişi yeri gelir benim gibi köy çocukları iyi eğitim görsün diye 55-60 saat ders de yapar, hafta sonu okulu da yine tek kuruş almadan açar. Nakil gitmiş öğrencilere, mezun olanlara, üniversiteyi kazananlara yardıma devam eder. Dileyen de dersine girer orada yapması gerekeni yapar. Bunu yapan kişi yarım ağızla dahi eleştirilemez. Bir yaştan sonra vücut bunu tartmıyor, sağlıksız birey bir şey yapamaz. Bir tarihçi Osmanlı'yı anlatır, teneffüste müfredatta dahi olmayan Mayalardan soru gelir vs. kısmı ise gereksiz.

Çok saate yine karşı olmakla birlikte baştan alıp yetiştirdiğin sınıfla değişen sınıflar bir olmaz. Kendi yetiştirdiğin sınıf mimik hareketlerinden dahi yapması gerekeni biliyor. Gelen soruların zorluk derecesi de bir olmaz. Uzmanlar da bunları bilerek, deneyimleyerek zamanında bunları ayarlamışlar.

Sözün özü durumu iyileştirmek için çalışılmalı.

Yönetmelik bir hak veriyorsa ondan yararlanıp yararlanmamak şahsa kalmıştır. Burada bazı hocalarımızın dediği gibi görevin olmayan şey dayatılıyorsa karşı olunması gerektiğini, bunun haricinde birkaç saat için -çok sorun olmayacaksa- derse girilmesini tavsiye ederim. Bunda dahi şahıs kendi durumunu ve dahi haklarını bilip ona göre davranırsa bir kişinin dahi olumsuz konuşmaya hakkı yoktur.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
25 Ocak 2025 22:12

Evet, çarpık anlayışa işaret etmişsiniz.

Kamu hakkı için bireyin hakkı feda edilir anlayışı despotizmdir. Dolayısı ile buna herkesin karşı olması gerekir.

Herkes vatanını ve milletini nasıl seveceğine ve ne gibi fedakarlık yapacağına kendi karar verir.

Pratik Hoca, 3 hafta önce

Okulda norm 6-31 ders için 1 dir. Okulda birden fazla norm varsa adaletli bir şekilde idare paylaştırır. Sana 30 da diğerine 15 olmaz. O zaman ben 21 den fazla girmrm dersin. Lakin 25 ders varda sen 20 diye diretirsen idare istediği gibi o 25 i sana verir. İstersen mahkemeye gidip yasal yollada bu işi teyit edebilirsin tabi.

Mahkeme 2.nöbet olayında olduğu gibi bu iş öğretmenin asli işi ve kamu yararı gereği diye başlar....

Çünkü 2.öğretmen yoksa kimse 20 saat ders için ücretli bulamazda velevki bulsalar onun sigorta agi şu bu burda kamu zararı var.

Evet dediğiniz gibi yönetmelik 21 demiş ama vaşka maddelerdede haftalık ders saatini 30 demiş mesela, 40 ka kadar ders verilebilir demiş..

cevdet5934
Aday Memur
26 Ocak 2025 21:39

senin gibi birçok öğretmen arkadaşım maalesef bu bahsettiğin şeyin mobbing suçu olduğunu bilmiyor o yüzden hakkını arayamiyor. bunu okulda sadece bana veya sadece birkaç kişiye yaparsa o idarenin içinden geçerim
justlike, 3 hafta önce

berkaydal
Şef
27 Ocak 2025 00:33

Yav bunlar idareci. Sosyal ortamlarda sözleşmiş gibi olmayan kuralları, olmayan kanunları sallar yeni öğretmenleri böyle yöntemlerle korkutmaya çalışırlar. Sosyal ortamda her türlü idareyi savunmaya çalışırlar.

cevdet5934, 3 hafta önce
senin gibi birçok öğretmen arkadaşım maalesef bu bahsettiğin şeyin mobbing suçu olduğunu bilmiyor o yüzden hakkını arayamiyor. bunu okulda sadece bana veya sadece birkaç kişiye yaparsa o idarenin içinden geçerim
Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi