Editörler : E.Kayı Han
20 Ocak 2025 11:02

Kurum değişikliği ?

Arkadaşlar kurum değişikliğinde şartlar neler? 8 senelik katibim. Örneğin bulunduğum ildeki üniversiteye geçiş yapabilmek için işleyiş nasıl, nereye dilekçe vermeliyim, muvafakat kısmına bakanlık mı komisyon mu bakıyor ? bilgisi olan yada geçiş yapmış arkadaşlardan yardım istiyorum.

turcinsaniant
Aday Memur
20 Ocak 2025 11:25

takip++

yusuf132
Memur
20 Ocak 2025 12:15

Dilekçeyi Öncelikle geçeceğin kuruma veriyorsun geçeceğin kurum da seni komisyon başkanlığından istiyor komisyon Başkanlığı da görüş bildirip bakanlığa yazı yazıyor bakanlıkta genelde ret cevabı veriyor komisyonda sana Red cevabını tebliğ ediyor işleyiş bu şekilde oluyor

ozkan52
Aday Memur
20 Ocak 2025 16:32

Yani burada önemli muvafakatı çalıştığımız kurumun komisyonu mu veriyor yoksa bakanlık mı ?

İsmi Lazım Deil
Şube Müdürü
20 Ocak 2025 16:44

8 yıllık memur olarak hiç bilgi sahibi olmaman garip geldi.

Konuya gelirsek her iki bakanlığın da onay vermesi gerekiyor. Bu nedenle her iki bakanlıktan da torpil gerekiyor. Dilekçeni komisyona verirsin bakanlığa gönderirler. Ama torpilin yoksa torpilsiz bu işe girmek komik olur.

İsmi Lazım Deil
Şube Müdürü
20 Ocak 2025 16:45

Bakanlık veriyor.

ozkan52, 3 hafta önce

Yani burada önemli muvafakatı çalıştığımız kurumun komisyonu mu veriyor yoksa bakanlık mı ?

yusuf132
Memur
20 Ocak 2025 20:22

Adalet bakanlığı personel genel müdürlüğü veriyor muvafakat ayrıca komisyonunda personele ihtiyacım var gönderilmemesi yönünde görüş yazısı Ayrıca bakanlığa gider ekte

ozkan52, 3 hafta önce

yusuf132
Memur
20 Ocak 2025 20:24

O her kurum için öyle olmuyor belediyelerde başkan onay verirse biter o iş ayrıca muvafakat konularında sadece Adalet bakanlığı bu kadar sorun çıkartıyor emniyet genel müdülrüğüuşe birlikte

İsmi Lazım Deil, 3 hafta önce

8 yıllık memur olarak hiç bilgi sahibi olmaman garip geldi.

Konuya gelirsek her iki bakanlığın da onay vermesi gerekiyor. Bu nedenle her iki bakanlıktan da torpil gerekiyor. Dilekçeni komisyona verirsin bakanlığa gönderirler. Ama torpilin yoksa torpilsiz bu işe girmek komik olur.

ozkan52
Aday Memur
21 Ocak 2025 08:21

Teşekkürler yusuf132

yusuf132, 3 hafta önce

O her kurum için öyle olmuyor belediyelerde başkan onay verirse biter o iş ayrıca muvafakat konularında sadece Adalet bakanlığı bu kadar sorun çıkartıyor emniyet genel müdülrüğüuşe birlikte

yusuf132
Memur
21 Ocak 2025 09:18

Rica

ozkan52, 3 hafta önce

Teşekkürler yusuf132

ugur2222
Aday Memur
24 Ocak 2025 10:54

Normal şartlar altında kurumlararası geçiş bir insanın iki dudağı arasında bitebilecek bir işken Adalet Bakanlığı'nda maalesef çok geçerli sebebiniz olsa dahi muvafakat alamıyorsunuz; ancak yasal şartları oluşturuyorsanız mahkeme yoluyla geçiş yapabilirsiniz. Ben de tam olarak bu şekilde yaptım. İdari işlemle idari işlemin iptali davası ile geçemeyince Adalet Bakanlığı'ndan üniversiteye geçiş yaptım. Mazeret olarak da eğitim durumuma dayandım. Siz de bu ve benzeri durumlar taşıyorsanız biraz araştırma ve meramınızı anlatabilecek iyi bir idare hukuku avukatı ile bu ihtimalin peşinden gitmenizi tavsiye ederim.

ugur2222
Aday Memur
24 Ocak 2025 10:57

Düzeltme: İdari işlemle geçemeyince idari işlemin iptali davası ile Adalet Bakanlığı'ndan üniversiteye geçiş yaptım.

ugur2222, 2 hafta önce

Normal şartlar altında kurumlararası geçiş bir insanın iki dudağı arasında bitebilecek bir işken Adalet Bakanlığı'nda maalesef çok geçerli sebebiniz olsa dahi muvafakat alamıyorsunuz; ancak yasal şartları oluşturuyorsanız mahkeme yoluyla geçiş yapabilirsiniz. Ben de tam olarak bu şekilde yaptım. İdari işlemle idari işlemin iptali davası ile geçemeyince Adalet Bakanlığı'ndan üniversiteye geçiş yaptım. Mazeret olarak da eğitim durumuma dayandım. Siz de bu ve benzeri durumlar taşıyorsanız biraz araştırma ve meramınızı anlatabilecek iyi bir idare hukuku avukatı ile bu ihtimalin peşinden gitmenizi tavsiye ederim.

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi