Editörler : cihan27E.Kayı Han

fkgrsn
Aday Memur
03 Şubat 2025 11:06

havanda su döğmek boşa kürek sallamak gibi bişi... keşke dikkate alsalar almazlar.. benzeri konularda CiMER e yazdığımızda standart cvp verip konu c.başkanlığı veya TÜİK uhdesindedir denilip bir hafta sonra e-mailine düşer..

Asgariucretlimemur2
Şube Müdürü
03 Şubat 2025 11:39

En azından arkadaş birşeyler yapıyor diğerleriniz ne yapıyor onu düşünmek lazım

Asgariucretlimemur2
Şube Müdürü
03 Şubat 2025 11:41

Adam çaba gösteriyor savaşıyor 2012 de konuşmak suç muydu hayır

Şimdi konuşma ses etme içeri alırlar diyorlar geldiğimiz nokta bu

Hiçbirşey yapmadıkça başlaırnıza gelenler ortada

fkgrsn, 5 gün önce
havanda su döğmek boşa kürek sallamak gibi bişi... keşke dikkate alsalar almazlar.. benzeri konularda CiMER e yazdığımızda standart cvp verip konu c.başkanlığı veya TÜİK uhdesindedir denilip bir hafta sonra e-mailine düşer..

katip1988
Şube Müdürü
03 Şubat 2025 13:05

kime, neyin havasını atacağız. sırasıyla bütün prosedür işletilecek. konu iceriginde yazdim zaten. Sen de bir yerlere yazacak kadar medeni cesaret sahibi isen buyur gel beraber yazalım.

buralarda925, 5 gün önce
Yav kardeş neyin reklamındasın cimer yargı makamı mi vatandasın görevini yapacaksan açacaksın tuike zararımı karsıla davası yada savcılığa suç duyurusunda bulunacaksın dolaylı yoldan paramı çaldılar diye bu kadar gelmiş burda şov yapmayacaksın icraat yap sonra gel hava at

katip1988
Şube Müdürü
03 Şubat 2025 13:07

susup oturmak, 3_5 puan zamma tamah etmek daha doğru bir davranış. haklısın.

fkgrsn, 5 gün önce

Mytmoor
Memur
03 Şubat 2025 15:29

Bu arkadaşın çabasını takdir edeceğimize, gereksiz gereksiz konuşarak gevezelik yapanların sorun ne acaba? Ya gerçekten memur değiller, ya da yorganları ayaklarına denk!

katip1988, 5 gün önce

susup oturmak, 3_5 puan zamma tamah etmek daha doğru bir davranış. haklısın.

katip1988
Şube Müdürü
03 Şubat 2025 15:50

tabiki paylaşacağım.

teşekkürler @bozkurt

office chief, 5 gün önce

Verilecek olan cevabı merak ediyorum cevap gelince onu da paylaşır mısın katip?

Alp.Börü
Aday Memur
04 Şubat 2025 08:51

Emeğine sağlık umarım tatmin edici bir cevap alırsın sanmıyorum ama dediğin gibi hukuki yolu takip için önemli bir aşama yaptığın.

Zeplin13
Aday Memur
04 Şubat 2025 10:06

yazdık cevap bekliyorum

2ven
Şef
04 Şubat 2025 10:55

tarihe not düşmek açısından önemli ama bu hükümet tepemizdeyken hiç bir şey olmaz

katip1988
Şube Müdürü
05 Şubat 2025 20:25

emekli yargıtay üyesinin açtığı davada 3 marta Duruşma günü verildi eski tuik başkanı Birol bey de tanık olarak hazır edilecek. o gün veya 15 gün sonra idare mahkemesi karar vereceğini söylüyor avukatı. emekli dernekleri ve birkaç memur sendikası da hazır olacakmış duruşmada.

bugün araştırırken bir avukatın 2008 degisikligi sonrasi yas ve sigorta suresinin arttirilmasi nedeniyle bagkurdan emekli olamadığını bunun anayasa aykırı olduğunu belirtmiş mahkeme de talebini haklı bulmuş ama hangi kanun maddesinin neye aykiri olduğunu tam belirtmedigi için aym red, yani incelenmelidir karari vermiş maalesef

Anayasa mahkemesi karari:

Esas : 2018/132 Karar Sayısı : 2018/95 Karar Tarihi : 17/10/2018

google a yazınca çıkıyor. okumak bilgi edinmek isteyen arkadaşlar için paylaşmak istedim

Alp.Börü, 4 gün önce

Emeğine sağlık umarım tatmin edici bir cevap alırsın sanmıyorum ama dediğin gibi hukuki yolu takip için önemli bir aşama yaptığın.

katip1988
Şube Müdürü
05 Şubat 2025 20:35

cimer hareketlerinden durumuna bakabilirsiniz. hangi kuruma yönlendirildi acaba?

Zeplin13, 4 gün önce

yazdık cevap bekliyorum

hainkel
Aday Memur
06 Şubat 2025 02:19

eline koluna sağlık güzel olmuş.Bence tüm memurlar ve emekliler aynı dilekçeyi göndermeli,sayı ne kadar artarsa o kadar dikkat ceker.Açıklanan rakamların düzmece olduğunu ilkokula giden çocuklar bile biliyor.Sendikalar sözde değil özde mücadele etmelidir.
katip1988, 2 hafta önce

200 kişi okumuş fikri, onerisi, eleştirisi olan yok mu arkadaşlar:)

KonyaVet42
Aday Memur
06 Şubat 2025 14:23

Çok güzel olmuş tamamen katılıyorum size elinize sağlık ben de başvuru yaptım.

katip1988, 2 hafta önce

3 kurumun özellikle son 2 yıllık enflasyon rakamları karşılaştırıldığında kurumunuzun açıkladığı rakamlar ile diğer iki kurumun açıkladığı rakamlar arasında en az %10 ile %50 civarında FAHİŞ miktarda fark oluşmaktadır.TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrası, Türkiye de kamu çalışanları ve emeklilere maaş zammı yapılmaktadır.Son yıllarda açıklanan enflasyon rakamları tatmin edici bir düzeyde olmadığı için yapılan maaş zamları da ÇOK düşük kalmış, emekli maaşları asgari ücretin çok altında, memur maaşları da açlık, yoksulluk sınırının altında kalmıştır.Yukarıda açıkladığım nedenlerle kurumunuzca geriye dönük 2021, 2022, 2023 ve 2024 yıllarına ait enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından yeniden hesaplanmasını, hesaplama yapılırken, bağımsız ve tarafsız bilirkişilerden rapor alınmasını, ayrıca Üniversitelerin İktisat, İşletme, Maliye, Aktüerya ve diğer ilgili bölümlerden, bağımsız muhasebe ve denetim firmalarından, işçi, memur, emekli sendika ve derneklerinden, diğer ilgili kurumlardan hesaplama yapılmasının istenilmesini, Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan sabit gelirli olan emeklilerin ve memurların huzur ve refaha kavuşması için enflasyon rakamlarının yeniden TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU tarafından hesaplanmasını ve yapılan yeni hesabın T.C Çalışma Bakanlığına, T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildirilmesini, bulunan yeni rakamlara göre memur ve emekli maaşlarının düzeltilmesini, ayrıca tarafıma yazılı bildirim yapılmasını TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMUNDAN, MALİYE BAKANLIĞINDAN VE ÇALIŞMA BAKANLIĞINDAN talep ediyorum.

Toplam 34 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi