Editörler : swat3410
22 Ocak 2025 23:38

Ek görevleri hangi mevzuata göre hazırlanıyor

Arkadaşlar araştırdığım bir konu için bilgi lazım. Maçtır, konserdir, yılbaşıdır vs verilen ek görevleri hangi mavzuat çerçevesinde yapıyorlar?

Gebeskaplumbagaa
Aday Memur
22 Ocak 2025 23:47

ek görev değil onlar. asli görev

ABlood
Aday Memur
22 Ocak 2025 23:50

Cogu angarya gorevler ek gorev yaziliyosa ek mesai ucreti de olmali diger memurlarda ozel guvenliklerde oldugu gibi bu konuda ahmet aksoz dava acti sonucunu umutla bekliyoruz

Gebeskaplumbagaa, 4 hafta önce

Okty19
Aday Memur
23 Ocak 2025 00:04

? Kardeş 08:00/17:00 arası atıyorum pma'nde görevlisin, asli görevin bu. Mesain bitiyor 22:00de konser görevine yazıyorlar. Bu ek görevlendirmeyi hangi kanun, yönetmelik vs ne ise, neye göre yapıyorlar? İl Özel İdaresi kanunu mu?

ABlood
Aday Memur
23 Ocak 2025 01:44

Etk 61 deki fazla calisma ucretine dayanarak yapiyolar ek mesai ucreti gibi gosteriliyo buda buna dava acildi iste twitterdan takip edip sorabilirsiniz @ahmetxaksoz beye bu konuya cok hakim her sornuzun cevabini alirsiniz

Okty19, 4 hafta önce

? Kardeş 08:00/17:00 arası atıyorum pma'nde görevlisin, asli görevin bu. Mesain bitiyor 22:00de konser görevine yazıyorlar. Bu ek görevlendirmeyi hangi kanun, yönetmelik vs ne ise, neye göre yapıyorlar? İl Özel İdaresi kanunu mu?

Okty19
Aday Memur
23 Ocak 2025 02:00

Etk ile alakalı değil konu, Validen onay alınıyor. Muhtemelen İl Özel İdaresi Kanunu, ama hangi maddeye istinaden?

ABlood, 4 hafta önce

Etk 61 deki fazla calisma ucretine dayanarak yapiyolar ek mesai ucreti gibi gosteriliyo buda buna dava acildi iste twitterdan takip edip sorabilirsiniz @ahmetxaksoz beye bu konuya cok hakim her sornuzun cevabini alirsiniz

ABlood
Aday Memur
23 Ocak 2025 03:01

Vali kanuna etk ya gore onay veriyosur yoksa dmk ya gore verse polislerde gunluk 8 saat uzerine saat basi ek mesai veya tekafi izni alirdi

Okty19, 4 hafta önce

Etk ile alakalı değil konu, Validen onay alınıyor. Muhtemelen İl Özel İdaresi Kanunu, ama hangi maddeye istinaden?

Okty19
Aday Memur
23 Ocak 2025 16:00

Kardeş ne Etksı? Etk teşkilatın kuruluş kanunu, çatı kanun. Ben ek görevlendirmeyi hangi mevzuat üzerinden yapıyorlar diye soruyorum. İdari burocular bilir, vali onayına gönderirken görevlendirmenin giriş kısmında yaza şu şu kanunua göre diye. Çok büyük ihtimal İl Özel İdaresi Kanunu ama, hangi maddesi, 8 mi 10 mu?

ABlood, 4 hafta önce

Vali kanuna etk ya gore onay veriyosur yoksa dmk ya gore verse polislerde gunluk 8 saat uzerine saat basi ek mesai veya tekafi izni alirdi

Gebeskaplumbagaa
Aday Memur
23 Ocak 2025 21:35

Polis Vazife ve Salahiyet Kanununa göre görevlendiriliyoruz. genel güvenliğin sağlanması asli görevimiz. arkadaşlar eksi atmış ama gerçek bu

paltolu
Aday Memur
23 Ocak 2025 21:45

Değerli Meslektaşım. Asli Görev ile ek görevi neden karıştırıyorsunuz? Kamu güvenliğinin sağlanması asli görrevimiz bunu zaten yerine getiriyoruz. Sorunlan şu; Ek görev nedir? Hangi mevzuata göre yapılır?

Polis Vazife ve Salahiyet Kanununa göre görevlendiriliyoruz. genel güvenliğin sağlanması asli görevimiz. arkadaşlar eksi atmış ama gerçek bu

Okty19
Aday Memur
24 Ocak 2025 01:24

Arkadaş sen gebeşmisin? Ben ne soruyorum sen ne anlatıyorsun, hemde ısrarla...

adalı-polis
Genel Müdür
24 Ocak 2025 07:47

Burda yazam herkes doğru yazmış ama sen kanul etmiyorsun. Sen istiyorsun ki polisin ek görevlendirmesime dair yönetmelik ismimde birşey olsun... Senin bordronda fazla çalışma ücreti var ya hah ona istinaden tüm görevlere çakıyor başka öevzuat yok. Çünkü polisin gittiği her ek görev yasadışı. Misal seçimde kaç saat çalışıyorsun ve ysk dan para almıyorsun.. ysk ise polisin asli görevi diyor.. Bu nerede yazar hiçbir yerde? Anladın mı.. Ek görev için kanun kanun yok. Genel asayişi düzenleme bilmem ne ıvır zıvır maddeler

ABlood
Aday Memur
24 Ocak 2025 09:50

Ysk personelinin en asli gorevi secim ama onlar ek gorev parasini catir catir aliyo ek gorev parasini senindedigin gibi fazla calisma ucreti aslinda bir tazminat degil ona bagli kalarak sinirsiz falzla calistirilamaz polis, cunku fazla calisma ucreti yazan kisim gercek bir tazminat olsaydi izinde iken tam yatmaz kesilirdi tipki teror tazminati gibi ..İşin acigi polisin bu konuda büyük hakki yeniyo ben zerre helal etmem mesela

adalı-polis, 3 hafta önce

Burda yazam herkes doğru yazmış ama sen kanul etmiyorsun. Sen istiyorsun ki polisin ek görevlendirmesime dair yönetmelik ismimde birşey olsun... Senin bordronda fazla çalışma ücreti var ya hah ona istinaden tüm görevlere çakıyor başka öevzuat yok. Çünkü polisin gittiği her ek görev yasadışı. Misal seçimde kaç saat çalışıyorsun ve ysk dan para almıyorsun.. ysk ise polisin asli görevi diyor.. Bu nerede yazar hiçbir yerde? Anladın mı.. Ek görev için kanun kanun yok. Genel asayişi düzenleme bilmem ne ıvır zıvır maddeler

Okty19
Aday Memur
24 Ocak 2025 14:17

Neyi doğru yazmış canım kardeşim? Farzet ki bunlar polisin asli görevidir yazıyor o saydığın kanunlarda, bu bireysel bir cümle değil polisin genel tanımlaması olur. Ben bireysel olarak hangi mevzuata dayanarak ek göreve yazıyorlar diye soruyorum. Soru gayet açık, anlamayan sizler isterseniz 7/24 çalışabilirsiniz bu bizim asli görevimiz diye.

adalı-polis, 3 hafta önce

Toros101
Şube Müdürü
24 Ocak 2025 22:17

Ben de onu çok araştırdım Yok kardeşim öyle bir mevzuat. Bizim her şey kitabımızda yazıyor ama nasıl yazıyor ona bak çingen bohçası gibi. Mevzuata bir şey arama yahu kırk yılda bir bizim yararımıza bir şey veriyorlar aha en basitinden telafi izni ona bile amirin insiyatifi maddesini koyuyor

coderart
Memur
24 Ocak 2025 22:30

Görevimizin ne olduğu başka bir konu, üst kanunlar

coderart
Memur
24 Ocak 2025 22:32

Üst kanunlarda belirtilen çalışma saatlerinden daha fazla çalıştırılmamız başka bir konu. Fazla çalışma ücreti fazla mesai değil zor şartlarda çalışma ücretidir. Velev ki fazla mesai ücreti bile olsa, fazla mesai çalışanın istek ve rızası ile olur. Ben fazla çalışma ücretini iade edeyim beni haftada 40 saat çalıştırsınlar. Oluyor mu öyle? Olmuyor değil mi? Demek ki o fazla mesai ücrrti değil.

coderart, 3 hafta önce

Görevimizin ne olduğu başka bir konu, üst kanunlar

Küçük polis
Şube Müdürü
24 Ocak 2025 22:53

Bende merak ediyorum. Cimere yazıp cevabı gelince buraya yazarsan bilgilenmiş oluruz.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi