Editörler : crops35
23 Ocak 2025 12:57

Örgün İİBF mezunu arkadaşlar İİBF'ye sahip çıkalım!!

Bu ne yaa şok oldum pazarda gel vatandaş mühendislikten atanamadın mı psikolojiden atanamadın mı şundan bundan atanamadın mı puanlar yüksek mi ikinci üniveriste iibf kayıtları 18 ekimde son gel vatandaş der gibi reklam bile yapılıyor biz örgün İİBF li mezunların hakkına giriliyor İİBF elden gidiyor arkadaş hem bu mühendis psikolog vs gibi bölümler özelde iş bulabiliyor hem de hala bunlar mı mağdur İİBF li arkadaşlar birlik olalım artık cimere mi yazarız danıştay da iptal davası mı açarız iibf elden gidiyor bu ikinci üniversite olayı kalkmalı biz boşuna mı örgünde okuduk adamlar üniversite sınavına bile girmeden bizim bölümleri okuyup bizim kpss den atanöa şansını azaltıyor adamların gül gibi meslekleri var mühendislildi psikologluktu vs bi de bizim bölümü sınavsız okuyorlar bu haksızlık değil mi iibf li kimse bunun farkında değil mi??

657abc657
Memur
23 Ocak 2025 13:08

iibf li mühendislik yapamıyor ama mühendis idari kadrolara yerleşiyor. gerçekten doğru.

memurlukistiyorum
Aday Memur
23 Ocak 2025 13:30

Hakka girme falan yok. Madem öyle üniversite sınavı konularından daha azıyla oluşan bir sınavda da başarılı olup atanın. Odtü mezunu iseniz neyse diyecem de zaten odtü mezunu adam lafa luga yapmaz oturur çalışır. Açık öğretim ile üniversitelerin yüzde 95inin kalite olarak farkı yok

memurolacam19
Aday Memur
23 Ocak 2025 13:44

Sen olayı yanlış anlamışsın ister odtü mezunu olurum ister kpss çalışırım istersem çalışmam konu bu mu hiç ortada kpss filan olmadığını düşün yine haksızlık millet iibf ye üniversite sınavı ile atanıyor birinci üniversite bitirip girmek de be oluyor hem de 2.5 sene de mezun olma hakkı veriliyor kpss yi filan geç hayırdır diyorum benbildiğin haksızlık mühendislik bitirdikten sonra gitsin sınava girsin okusun 3.5-4 yılda bitirsin istiyorsa ikinci üniversite diye bişi çıkarıp iibf yi bitirmek de ne demek diyoruz

memurlukistiyorum, 2 hafta önce

Hakka girme falan yok. Madem öyle üniversite sınavı konularından daha azıyla oluşan bir sınavda da başarılı olup atanın. Odtü mezunu iseniz neyse diyecem de zaten odtü mezunu adam lafa luga yapmaz oturur çalışır. Açık öğretim ile üniversitelerin yüzde 95inin kalite olarak farkı yok

memurlukistiyorum
Aday Memur
23 Ocak 2025 19:22

sadece iibf bölümleri yok ikinci üniversite olarak. onlarca bölüm var. Kılıcı keskin olan kazansın bu iş böyledir. Ona bakarsan benim bölümüm Odtüde de var şırnakta da var. şırnaktaki adamı memur alacağıma mühendis olmuş mimar olmuş okumuş ikinci kez üniversite okuyacak adamı alırım. Bir mimar mı yoksa beytüşşebapta okuyan bir iibfli mi diye sorarsan tabii ki mimar derim. Zaten iyi eğitim almayan, çalışmayı disiplini bilmeyen kimse her türlü işsiz kalıyor kimse açıktan okuyor diye altın tepside iibfden atanmıyor.

memurolacam19, 2 hafta önce

Sen olayı yanlış anlamışsın ister odtü mezunu olurum ister kpss çalışırım istersem çalışmam konu bu mu hiç ortada kpss filan olmadığını düşün yine haksızlık millet iibf ye üniversite sınavı ile atanıyor birinci üniversite bitirip girmek de be oluyor hem de 2.5 sene de mezun olma hakkı veriliyor kpss yi filan geç hayırdır diyorum benbildiğin haksızlık mühendislik bitirdikten sonra gitsin sınava girsin okusun 3.5-4 yılda bitirsin istiyorsa ikinci üniversite diye bişi çıkarıp iibf yi bitirmek de ne demek diyoruz

memurlukistiyorum
Aday Memur
23 Ocak 2025 19:24

iibfyi devlet bitirmiyor bu bölümü okuyanlar bitiriyor. Ha girmişsindir kpss puanın en kötü ihtimal 80 üstüdür o zaman seni dinler bu insanlar sözüne değer verir. Kulaklık taksam hiç kalem defter kullanmasam minimum 78-79 alacağım sınavda millet sözde 1 sene çalışıp 80i zor alıyor. Kimse kusura bakmasın bu devlete çalışkan, disiplin bilen adam lazım. Yoksa ha liseden bozma üniversiteye örgün gitmişsin ha gidip açıktan okumuşsun

sadece iibf bölümleri yok ikinci üniversite olarak. onlarca bölüm var. Kılıcı keskin olan kazansın bu iş böyledir. Ona bakarsan benim bölümüm Odtüde de var şırnakta da var. şırnaktaki adamı memur alacağıma mühendis olmuş mimar olmuş okumuş ikinci kez üniversite okuyacak adamı alırım. Bir mimar mı yoksa beytüşşebapta okuyan bir iibfli mi diye sorarsan tabii ki mimar derim. Zaten iyi eğitim almayan, çalışmayı disiplini bilmeyen kimse her türlü işsiz kalıyor kimse açıktan okuyor diye altın tepside iibfden atanmıyor.

memurolacam19
Aday Memur
23 Ocak 2025 19:49

O zaman gitsin üniveriste sınavına girsin kazansın okusun iibf yi 2.5 yılda da değil normal nasıl oluyorsa öyle çok başarılı ise üstten ders alarak bile en erken 3 yılda bitirir ben sınavsız ikinci üniversiteye karşıyım ya da o zaman komple üniversite sınavını kaldırsınlar isteyen istediği gibi okusun ben sınavsız saçmalığa değiniyorum!!

657abc657
Memur
23 Ocak 2025 22:55

siz çok süper üstün yeteneklerinizle iibf ye ayrılan büro personeli kadrosuna niçin tamah ediyorsunuz madem? süper zekanızla ülkemizi kalkındıracak olan dahi projeler geliştirin. veya mühendisseniz mühendislik yapın. büro personeli olmak için süper zekanızı neden ziyan edesiniz? bırakın bir sene çalışıp 80 i zor olan iibf liler 'işini' yapsın. malum masa başı,evrak işi yapmak için sizler gibi süper zeka olmaya ihtiyaç yok. bizler gibi ortalama zekaya sahip insanlar da pekala kotarır diye düşünüyorum bu kadarını. siz mesleğinize yönelin e mi?

iibfyi devlet bitirmiyor bu bölümü okuyanlar bitiriyor. Ha girmişsindir kpss puanın en kötü ihtimal 80 üstüdür o zaman seni dinler bu insanlar sözüne değer verir. Kulaklık taksam hiç kalem defter kullanmasam minimum 78-79 alacağım sınavda millet sözde 1 sene çalışıp 80i zor alıyor. Kimse kusura bakmasın bu devlete çalışkan, disiplin bilen adam lazım. Yoksa ha liseden bozma üniversiteye örgün gitmişsin ha gidip açıktan okumuşsun

memurolacam19
Aday Memur
24 Ocak 2025 00:59

Yaw hee hee mühendis psikolog vs okumuş birisinin büro personeli ya da düz memur olup word de yazı yazmada dosya hazırlamada işi ne?? Büro işleri düz memurluk, iibf ve büro okuyanların işi, mühendisi devlet aşağı çeker, özel olarak mühendis kadrosu olur gider orada devlete olan ihtiyacı karşılar zaten maaşı da düz memur ve büro personeli kadar az olmaz, mühendis olup büro kadrosu kovalayanda vizyon yoktur bence, mühendis adam üretir sanayi teknoloji gelişimine bakar Musk gibi olmayı hedefler bi de yazmışsın aklınca aşağılıyorsun senin 3 4 tane üni dışı zaten iyi değil mühendislikte 3 4 tane üni dışındaki mühendislikleri iibfliler de okur iibflilerin bölümüne mühendisler kolayca ikinci üniversiteden eklenebiliyorsa bize de mühendislikten ikinci üniversite versinler diyoruz bi de kasıla kasıla mühendisler çok bi net yapabilir diyorsun, 3 5 üniveriste hariç hiç bi özelliğiniz yok, tabii siz de haklısınız bunların dışında ünilerden mezun olup kimse sizi işe almayınca iibf kadrosu isterim yüksek puan alamıyorum Musk da olamıyorum özelde üretmiyorum otdülü giriyor ühühü ben giremiyorum bari büro personeli olayım diye ingaaaaaa ingaaaaaaaa yapıyorsun bi de demiş az çalışmayla 79 yeminle 3 aylık çalışmayla ben de 79 aldım ancak ne faydası benim zamanım yoktu ancak o kadar oldu çocuk büyütüyoruz işimiz gücümüz var ancak iibf branş dışı da ikinci üniversite bilmem ne hakkı verilmese çocuklu çalışan insanlar olarak belki bu puanlarla atanacağız ki işi ales tarzı mantığa ve türkçe gibi cevabı subjektif olan sorularla 78 79 80 puanlar hiç de kötü değil ypk iibf yi biz bitiriyormuşuz size ne kardeşim iibflinin aldığı puandan sen gidip okuduğun bölümden bişi yapamayınca iibfye niye sarıyorsun haa ben sizi de eleştirmedim aslında ben ikinci üniversite sistemi getirenleri eleştiriyorum buna izin verilmesini yoksa size 2 yılda doktor olma hakkı verilse ona tamam dersiniz onlar verirse siz de yaparsınız ki ben bu sistemi eleştirdim bizim örgün okuduğumuz şeyi niye sınavsız başkası 2ö5 senede okuyor dedim normal sınava girsin 4 yıl okusun ona lafımız yok sınavsız ve kısa sürede olmasına lafımız var!!

memurolacam19, 2 hafta önce

O zaman gitsin üniveriste sınavına girsin kazansın okusun iibf yi 2.5 yılda da değil normal nasıl oluyorsa öyle çok başarılı ise üstten ders alarak bile en erken 3 yılda bitirir ben sınavsız ikinci üniversiteye karşıyım ya da o zaman komple üniversite sınavını kaldırsınlar isteyen istediği gibi okusun ben sınavsız saçmalığa değiniyorum!!

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi