Editörler : swat3410

umtblc
Şube Müdürü
24 Ocak 2025 23:14

devrem ben yakın zamanda malulen oluyorum gider ayak tüm foyaları dökülsün ortaya istiyorum. benim disiplin ceza puanım yüksek olmasa kendimde ederim de o yüzden aile bireyleri sorusunu sordum. yoksa amir müdürden çekincem yok sonuçta kanunun bana verdiği hak cimer vs. zaten korkusuzluguma çok sorusturma ve puan aldım o yuzden su sıralar pek amirlerle birbirimize yaklaşmıyoruz. ama ben kendim yapamasamda yinede aile bireyleri yaptıgında bize ucu dokunurmu o açıdan sordum aslında. yoksa kanuni olarak amir müdür bana bişey yapamaz

Patron El Patrona, 2 hafta önce

Devrem hukuki veya idari olarak bir soruşturma geçirmesen bile işkenceci amirler sana her türlü mobbingi yani işkenceyi misliyle yapacaktır. Bizim esas sorunumuz bu teşkilatın amirlerin çiftliğine dönmüş olması zaten. Rütbeliyi şikayet edeceksen eğer elinde çok sağlam deliller olması gerek. Bu deliller ile memur suçlarına müracaat etmek daha mantıklıdır. Memurların rütbeli öldürme nedeni bu zaten. Memuru savunacak ve koruyacak kimse olmadığı için, amirlere ekmekle oynama yetkisi verildiği için... Bir mobbing davası açmak istersen avukata vereceğin minimum ücret 60bin lira. Bir aylık maaşını sadece avukat parası olarak vereceksin. Bunun bir de mahkeme masrafları, vekalet ücretleri, kılı tüyü var. Burada gizli bir el memura işkence yapılmasını destekliyor. Başka şekilde bir çözüm bulmanı tavsiye ederim.

umtblc
Şube Müdürü
24 Ocak 2025 23:18

Elimde mobinge uğradığıma dair evraklar mevcut zaten. malulene gün sayıyorum ve disiplin puanım yüksek o yüzden aslında kendim uğraşmak istemiyorum. yoksa yer değişikliği vs onlardan yana hiç takıntım yok dedigim gibi gün sayıyorum. ama bu yaşananlarıda haksızlıklarıda bildirmek istiyorum açıkcası. ommbudsmanlıkta var orayada yazılabilir aslında ama oranın bir yaptırımı yokmuş sanırım idareyi denetleyip bunu yanlış yaptın düzelt şeklinde tavsiyede bulunuyor sadece dediler.

Toros101, 2 hafta önce

Sorunlar karşılık söyleyeyim resmi olarak hukuki olarak sana soruşturma açmazlar açamazlar. Normal adli kanunda bile suçun şahsiliği ilkesi var, sana hangi sıfatla neye göre açacaklar.

Amma teşkilatı bilmiyorum gördün mü öğrendin mi nerelerde çalıştın, uğraştılar mı uğraşırlar kıldan köyden alaska'dan oradan buradan açarlar yer değişikliği yaparlar keyfini bozarlar kafana attırırlar.

Bak abuk sabuk amir tayfasıyla uğraşmaya değmez uğraşırsan da yukarıda adam söylemiş somut bir şeylerle kanıtlayacaksın elinde kozun olacak. Sana diğerlerinden ayrı bir muamele bir art niyet sana karşı bir haksız davranışlar bunları biriktireceksin sabredeceksin. Alttan altta söyleyeceksin dile getireceksin. Bir kere de bıçak gibi kesmek yok. İş konusunda kimsenin ağzına laf vermeyeceğim işini hakkıyla yapacan oradan vuramazsınlar. Seni sinirlendirseler üstüne gelseler bile öfkelenmeyeceksin saygısızlık yapmayacaksın karşında o dellenecek. Kendine hakim ol senin kendine hakimiyetine oynarlar. Ufak ufak sen de elinde koz biriktireceksin onların elinin açığını bulacaksın iş konusunda uzman olacaksın kendine muhtaç edeceksin. Bir şey dedikleri zaman aman yapayım gitsin ya da onunla uğraşmayın deyip anarya yapmayacaksın, kuyruğu dik tutacaksın, gözünü korkutmalarına izin vermeyeceksin.

Mesai arkadaşlarınla aranı iyi tut kendi çevreni geliştir. Seni sorunlu, ya da kötü bir mesai arkadaşı olarak algılatmasına izin verme.

Cimer mi şuymuş buymuş ben sana söyleyeyim bir b** çıkmıyor. Kimi kime şikayet ediyor başka türlü hallet işini.

25 Ocak 2025 02:30

Eğer foyalarını ortaya dökerken ispat edemezsen söylediklerin iddiadan öteye geçmez ve hatta iftira olur. Burada amaç foya ortaya dökmek ise bunu emekli olduktan sonra da yapabilirsin. Ama mantıken aileden birisi senin amirinin foyasını ortaya dökemez. Çünkü olaylar yaşanırken orada değildi. Senin veya aile bireyinin cimere şikayet yazması, bir işçinin bir patronu TÜSİAD'a şikayet etmesi gibi bir şey olur. Sonuçsuz kalacağı gibi oklar yine sana döner.

Disiplin yönetmeliğine göre memur amiri dövmeye kalkarsa (dönmesine gerek yok) 24 ay uzun süreli durdurma verilir. Fakat amir memuru dövmeye kalkarsa kısa süreli 4 ay durduma verilir.

Gördüğün gibi disiplin yönetmeliği bile amire işkence hakkı veriyor.

umtblc, 2 hafta önce

devrem ben yakın zamanda malulen oluyorum gider ayak tüm foyaları dökülsün ortaya istiyorum. benim disiplin ceza puanım yüksek olmasa kendimde ederim de o yüzden aile bireyleri sorusunu sordum. yoksa amir müdürden çekincem yok sonuçta kanunun bana verdiği hak cimer vs. zaten korkusuzluguma çok sorusturma ve puan aldım o yuzden su sıralar pek amirlerle birbirimize yaklaşmıyoruz. ama ben kendim yapamasamda yinede aile bireyleri yaptıgında bize ucu dokunurmu o açıdan sordum aslında. yoksa kanuni olarak amir müdür bana bişey yapamaz

Narutocu
Aday Memur
25 Ocak 2025 10:24

3-4 sene önce eşim çalışma saatleriyle alakalı yazmıştı. cevap olarak hazır bi metin yollamışlar. Emniyetin çalışma esasları şu şu yönetmelikte belirleniyor kendi içlerinde değişiyor duruma göre vs gibi bir cevap. herhangi bir sorunda yaşamadım.

umtblc
Şube Müdürü
25 Ocak 2025 11:19

ortada bana uygulanan bir mobingde mevcut he ben bundan etkilenmiyorum ama sonuç itibariyle diğer personellere uygulanan yaklaşımla bana verilen arasında dağlar var ve bunların hepsi resmi yazışmalarla kayıtlı. bu olayların araştırılması adına eşim yazabilir mi açısından düşünüyorum. yoksa eşim tabiki alakası olmayan kişiyi şikayet edemez. ama sonuçta işin ucu bana dokunuyor ve buda evde huzurumuzu kaçırıyor diye

Patron El Patrona, 2 hafta önce

Eğer foyalarını ortaya dökerken ispat edemezsen söylediklerin iddiadan öteye geçmez ve hatta iftira olur. Burada amaç foya ortaya dökmek ise bunu emekli olduktan sonra da yapabilirsin. Ama mantıken aileden birisi senin amirinin foyasını ortaya dökemez. Çünkü olaylar yaşanırken orada değildi. Senin veya aile bireyinin cimere şikayet yazması, bir işçinin bir patronu TÜSİAD'a şikayet etmesi gibi bir şey olur. Sonuçsuz kalacağı gibi oklar yine sana döner.

Disiplin yönetmeliğine göre memur amiri dövmeye kalkarsa (dönmesine gerek yok) 24 ay uzun süreli durdurma verilir. Fakat amir memuru dövmeye kalkarsa kısa süreli 4 ay durduma verilir.

Gördüğün gibi disiplin yönetmeliği bile amire işkence hakkı veriyor.

umtblc
Şube Müdürü
25 Ocak 2025 11:20

ya zaten saçmalık şurda başlıyor. sen birimi şikayet ediyorsun şikayet dilekçen yine aynı kişiye yönlendiriliyor:) ne anladıysam bu işten

Narutocu, 2 hafta önce

3-4 sene önce eşim çalışma saatleriyle alakalı yazmıştı. cevap olarak hazır bi metin yollamışlar. Emniyetin çalışma esasları şu şu yönetmelikte belirleniyor kendi içlerinde değişiyor duruma göre vs gibi bir cevap. herhangi bir sorunda yaşamadım.

zeybek11
Memur
25 Ocak 2025 23:54

c

zeybek11
Memur
25 Ocak 2025 23:57

cimerde uzun yıllar çalışmış biri olarak söylüyorum. Sana hiçbir sıkıntı olmaz. kendin başvuru yapmak istiyorsanda şikayetimin hiyerarşik yönden sıralı amirlerimden başlanarak değerlendirilirmesini istiyorum demen lazım yoksa sıralı amirleri atlamaktan sana soruşturma açarlar. ayrıca yaptığın cimer başvurusu sonucunda zarara uğrarsan dava açıp maddi manevi tazminst alabilirsin cimer yönetmeliğini okumalısın. cimer e yazılan konulan dilekçe kanunu ya da bilgi edinme kanununa göre yapılır

zeybek11
Memur
26 Ocak 2025 00:01

şikayet edeceğin konuyu resim yükleme sekmesinden kanıtlarsan şikayet ettiğin kişi ceza alır. yargıyı ilgilendiren şeylerde cimer e yazılmaz.

umtblc
Şube Müdürü
26 Ocak 2025 00:36

onu biliyorum. elimdeki belgeleride yüklücem zaten de mğracatı kendim yapıp yapmamak arasındayım. bana soruşturma acacaklarını biliyorum sonucunda cezada verirler mahkeme bozarda bu yola girmek mi yoksa aile fertleri üzerinden müracaat mı onu bir tartacam kendimce.

zeybek11, 2 hafta önce
şikayet edeceğin konuyu resim yükleme sekmesinden kanıtlarsan şikayet ettiğin kişi ceza alır. yargıyı ilgilendiren şeylerde cimer e yazılmaz.
26 Ocak 2025 01:41

zamanında arkadasa senelik izin vermiyordu komiser. cevikteydik. şef de tamam diyordu ama komiser vermiyordu. bir istedi vermedi iki istedi vermedi üç istedi yine salladı komiser arkadaşı. sonrasında eşi cimere yazdı. aradan birkaç gün geçti komiser bunu mesaiye gelir gelmez çağırdı. bir de diyor ki neden söylemedin eşinin de işi oldugunu diyor. hemen verdi izni. tabi bu yazdığım 2018 deydi cimerin daha etkili olduğu yıllardı. şimdi bu etkiyi bulamayabilirsin.

Okty19
Aday Memur
26 Ocak 2025 04:03

Cimer mi? :)

zeybek11
Memur
26 Ocak 2025 10:45

Yaptığın cimer başvurusu yüzünden ceza veremezler. cimer başvurun nedeniyle zarar göremezsin olurda zarar görürsen cimer yönetmeliğindeki maddelere uyulmadığı söyleyip dava açabilirsin. Sadece başvurumun hiyerarşik yönden sıralı amirlerimden başlanarak değerlendirilmesini istiyorum yaz.
umtblc, 2 hafta önce

onu biliyorum. elimdeki belgeleride yüklücem zaten de mğracatı kendim yapıp yapmamak arasındayım. bana soruşturma acacaklarını biliyorum sonucunda cezada verirler mahkeme bozarda bu yola girmek mi yoksa aile fertleri üzerinden müracaat mı onu bir tartacam kendimce.

zeybek11
Memur
26 Ocak 2025 10:51

Zarar görürsen davadan da önce Valiliklerde il basın müdürlüklüllerinde cimer sorumluları olur. valilik yazı işlerinden il basına cimer başvurusu nedeniyle zarar gördüğünü yazabilirsin ya da bulunduğun il hangi cimer iletişim başkanlığına bağlıysa o başkanlığa cimer başvurum yüzünden zarar gördüm bildiren bir cimer başvurusuda yapabilirsin.

zeybek11
Memur
26 Ocak 2025 10:55

2022 den itibaren cimer yönetmeliğiyle daha etkili oldu. Mevzuata kurallara kanunlara uymayan kim varsa kanıtlanmak suretiyle ceza ve veya yaptırım uygulanıyor
diyorumki06, 2 hafta önce
zamanında arkadasa senelik izin vermiyordu komiser. cevikteydik. şef de tamam diyordu ama komiser vermiyordu. bir istedi vermedi iki istedi vermedi üç istedi yine salladı komiser arkadaşı. sonrasında eşi cimere yazdı. aradan birkaç gün geçti komiser bunu mesaiye gelir gelmez çağırdı. bir de diyor ki neden söylemedin eşinin de işi oldugunu diyor. hemen verdi izni. tabi bu yazdığım 2018 deydi cimerin daha etkili olduğu yıllardı. şimdi bu etkiyi bulamayabilirsin.

umtblc
Şube Müdürü
26 Ocak 2025 11:27

çok iyi bilgiler verdiniz gerçekten çok teşekkür ederim

zeybek11, 2 hafta önce
2022 den itibaren cimer yönetmeliğiyle daha etkili oldu. Mevzuata kurallara kanunlara uymayan kim varsa kanıtlanmak suretiyle ceza ve veya yaptırım uygulanıyor

umtblc
Şube Müdürü
26 Ocak 2025 11:44

Hocam yönetmeliği okudum şimdi bahsettiğiniz hangi maddeye dayanıyor tam olarak

zeybek11, 2 hafta önce
Yaptığın cimer başvurusu yüzünden ceza veremezler. cimer başvurun nedeniyle zarar göremezsin olurda zarar görürsen cimer yönetmeliğindeki maddelere uyulmadığı söyleyip dava açabilirsin. Sadece başvurumun hiyerarşik yönden sıralı amirlerimden başlanarak değerlendirilmesini istiyorum yaz.

kızılelma2023
Aday Memur
31 Ocak 2025 01:26

Cimer başvurusu sözleşmesinde kişisel hak ve güvenceler detaylı yazar
Toplam 38 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi