Editörler : E.Kayı Han
24 Ocak 2025 08:26

Yaşadığınız en kötü mobbing neydi?

Çalıştığınız birimde yaşadığınız en kötü mobbing neydi ve nasıl önlem aldınız?

yatıksekiz
Aday Memur
26 Ocak 2025 12:25

Hemşehri kayırmacılığı çok var bizim adliyede, eğer buralı değilsen 2. sınıf insan muamelesi görüyorsun. Zaten küçük bir il adliyede herkes birbirinin eşi dostu, uzaktan arabası, ilkokul lise arkadaşı vs. bu adliyede çalışırken neden "zorunlu tayin uygulaması" olduğunu çok iyi anladım. Mobbing boyutunda bana kafayı takmadılar ama haksızlığa çok uğradım tek tek buraya yazarsam kim olduğum belli olabilir onun için yazamıyorum.

muhendisbey06
Kapalı
26 Ocak 2025 18:46

En kötüsü kovid olduğumda adli ve idari işlemle tehdit edilmemdi. O da zaten yazı da kaldı

28 Ocak 2025 15:20

İlçenizi sormak çok özel olacak ama acaba mahsuru yoksa hangi ildensiniz?

yatıksekiz, 3 ay önce

Hemşehri kayırmacılığı çok var bizim adliyede, eğer buralı değilsen 2. sınıf insan muamelesi görüyorsun. Zaten küçük bir il adliyede herkes birbirinin eşi dostu, uzaktan arabası, ilkokul lise arkadaşı vs. bu adliyede çalışırken neden "zorunlu tayin uygulaması" olduğunu çok iyi anladım. Mobbing boyutunda bana kafayı takmadılar ama haksızlığa çok uğradım tek tek buraya yazarsam kim olduğum belli olabilir onun için yazamıyorum.

yatıksekiz
Aday Memur
29 Ocak 2025 00:38

Başkan ben yaşadığım olayı yazmıyorum sen bana adres soruyorsun :D

MirzaAfşar, 3 ay önce

İlçenizi sormak çok özel olacak ama acaba mahsuru yoksa hangi ildensiniz?

yatıksekiz
Aday Memur
29 Ocak 2025 00:46

Ayrıca işin daha da trajik yani ilçe değil, il olması.

Reamonn42
Memur
29 Ocak 2025 09:07

Duruşma hazırlığında vekalet pulu yazmadım diye kafama usb bellek atmıştı Hakim :D

MemurBey1988
Memur
29 Ocak 2025 09:11

Hakimlerden değil ama tecrübeli kalem personeli çok ezmeye çalışırdı. Emir kipiyle konuşmak, korkunç bir saygı beklentisi, "siz yokken biz vardık" edebiyatı vb. baya kötü hissettirirdi. Şimdi ben tecrübeli katip oldum, asla bu tür bir baskı yapmıyorum genç personele. Yapılamaz da zaten.

umutsuzkatip
Şube Müdürü
30 Ocak 2025 09:17

En kötü mobbing demek doğru olmaz ama hiç unutmam, mesleğe ilk başladığım gün hakimlerle daha yeni tanışmıştım Dairemizde görevli olan X isimli bir kadın hakim kalemi telefonla aramıştı, müdürüm de sen aç telefonu hadi demişti beni biraz ortama kaynaştırmak amacıyla. Telefonu açtım ben X dedi, buyrun X hanım dedim. Hakime hanım diyeceksin terbiyesiz demişti. Kafamdan aşağı dökülen soğuk suları hala çok net hatırlıyorum :D 21 yaşındayım, göreve daha dün başlamışım. Yorumsuz paylaşıyorum :))

Ruili
Şef
30 Ocak 2025 11:26

Buna benzer bir olayı ben yaşadım. Aynı şekil x hakim kalemi arıyor ve telefonu ben açıyorum. Hakim bey/hanım demek yerime bey/bayan diyerek hitap ettim çünkü özel sektör geçmişim de ceo olsa dahi öyleydi :) Çok geçmeden müdürü arayıp ilgili katip arkadaşı uyaralım hakim bey/hanım şeklinde hitap etsin dedi. Tabi işe yeni başlar başlamaz böyle olay yaşayınca insan biraz tuhaf hissediyor :) Ardından x hakim benim hakimim oldu kısa bir süre de olsa beraber çalıştık gayet uyumlu bir biçimde, tabi kendisi bu konuyu hiç açmadı :)
umutsuzkatip, 3 ay önce

En kötü mobbing demek doğru olmaz ama hiç unutmam, mesleğe ilk başladığım gün hakimlerle daha yeni tanışmıştım Dairemizde görevli olan X isimli bir kadın hakim kalemi telefonla aramıştı, müdürüm de sen aç telefonu hadi demişti beni biraz ortama kaynaştırmak amacıyla. Telefonu açtım ben X dedi, buyrun X hanım dedim. Hakime hanım diyeceksin terbiyesiz demişti. Kafamdan aşağı dökülen soğuk suları hala çok net hatırlıyorum :D 21 yaşındayım, göreve daha dün başlamışım. Yorumsuz paylaşıyorum :))

Üye adı yokk
Aday Memur
30 Ocak 2025 13:46

Mobing değilde bir ara kalemde deliler gibi çalışıyorum başkan aradı hemen gel hemen dedi, ben de bir şey oldu sandım aceleyle gittim ve başkanın dediği şu bilgisayarın tuşuna bas :D

Yine başka bir gün yine çağırdı hemen gel diye gittim dosyayı incelerken bir evrak masasından aşağıya düşmüş onu versene dedi :D Güler misin ağlar mısın

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
30 Ocak 2025 14:18

Kamu kurumlarında geri kafalı insan çokmuş.

katip1988
Daire Başkanı
31 Ocak 2025 22:17

mobbing süreklilik arz eden durumlar nedeniyle ortaya çıkar. Bir defalık hemen herkes sacmaliklar yaşamıştır.

gercekten surekli sikinti cikiyorsa buna mobbing denir ve mobbing yaşanıyorsa, amir art niyetliyse, disiplin soruşturması da varsa bunları öne sürüp yer değişikliği talep etmeniz gerekir. Hasım, olduğunuz kişiyle beraber çalışmanız yasal olarak dogru bir durum değil.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
02 Şubat 2025 17:30

Allah'a şükürler olsun bu vakte kadar mobbing veya ona benzer bir şey yaşamadım. Bunda kısmen benim faktörüm var kısmen de çalıştığım amirlerin faktörü var. Onlar işini yaptı ben işimi yaptım. Tabi mobbing denilen şeye nasıl baktığınız da önemli, bazı arkadaşların müdürleri o arkadaşa iş verdiği için "bana mobbing yapıyor" diyordu.

İşe ilk girdiğim yıllarda, yazı işleri müdürü üzerime gereğinden fazla gelmişti, çalıştığım hakim de bunun farkına vardı ve o müdürü güzel bi benzetmişti. Allah selamet versin o hakimimle halen konuşuruz. Aradan 15 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen bendeki iyiliklerini hiç unutamam. Velhasıl İyiliklerde unutulmuyor, kötülüklerde.

Sözün özü; sizin davranışlarınız çalıştığınız amirinizin size olan davranışlarını belirliyor. Hayatta hep böyledir. Sizin karşı tarafa davranışınız neyse, karşı tarafın da davranışı size öyle oluyor. Kimse kendisine hor davranan birisine ; sen bana hor davrandın ben sana buket vereyim demez.

mardinlikatip47
Aday Memur
02 Şubat 2025 20:58

Size karşı bağırma falan oldu mu?

muhendisbey06, 3 ay önce

En kötüsü kovid olduğumda adli ve idari işlemle tehdit edilmemdi. O da zaten yazı da kaldı

mardinlikatip47
Aday Memur
02 Şubat 2025 20:59

Şaka gibi halen çalışıyor musunuz o kişiyle

Üye adı yokk, 3 ay önce

Mobing değilde bir ara kalemde deliler gibi çalışıyorum başkan aradı hemen gel hemen dedi, ben de bir şey oldu sandım aceleyle gittim ve başkanın dediği şu bilgisayarın tuşuna bas :D

Yine başka bir gün yine çağırdı hemen gel diye gittim dosyayı incelerken bir evrak masasından aşağıya düşmüş onu versene dedi :D Güler misin ağlar mısın

mardinlikatip47
Aday Memur
02 Şubat 2025 21:03

Şaka gibi sizin tepkiniz ne oldu peki

Reamonn42, 3 ay önce

Duruşma hazırlığında vekalet pulu yazmadım diye kafama usb bellek atmıştı Hakim :D

muhendisbey06
Kapalı
02 Şubat 2025 22:25

bağırma olmadı da bazı haksız suçlamalar ve hedef göstermelerde oldu. şikayetçi olsaydım garanti ceza alırlardı, yine olmayarak ne kadar merhametli biri olduğumu kanıtladım

mardinlikatip47, 3 ay önce

Size karşı bağırma falan oldu mu?

nonlocality
Aday Memur
03 Şubat 2025 09:17

İsminin arkasına bey/hanım eklenerek söylenmesini hakaret gibi kabul eden kişinin psikolojisini anlamak zor. Makamla var olma çabası sanırım.

11 Şubat 2025 19:54

günlerdir çaresiz bir durumda neler yapılır diye araştırma yapıyorum.

üstüm, fotoğraf çekilirken farkına varmadan onun yanından başka yere geçmişim, bunu kamerayı geri alarak bana gösterdi ve ben o zaman farkettim yer değiştirdiğimi; ola ki yer de değiştiredebilirim. bunun üzerine bundan sonra gör bak nasıl davranıyorum sana dedi. bende ona beni böyle bir şey için tehdit edemezsiniz dedim.

o gün sonrasında yok saymalar, başladı. bugünde diğer üstümün mesai saatimin bitimine 4 dk varken hadi çıkalım demesi ve üstüne çok ısrar etmesi üzerine çıktım. hatta kalayım çıkmayayım dedikten sonra hayır hayır sorumluluk bende diyerek koluma girdi ve kurumdan çıktık. biz çıktıktan sonra arkadan bunu resmi evrağa geçireceğini falan söylemiş.

psikolojim bozuldu resmen. Gitmek istemiyorum. Kimseye bulaşmadan işimi yapmak istiyorum ama sürekli açık arıyor.

şikayet etsem, dayım yok. kurumda karşı karşıya geleceğiz sürekli iyice huzurum kaçacak. şikayet etmesem devam edecek.

yusuf132
Memur
11 Şubat 2025 20:50

hs mi

balıklarınpiranası, 2 ay önce

günlerdir çaresiz bir durumda neler yapılır diye araştırma yapıyorum.

üstüm, fotoğraf çekilirken farkına varmadan onun yanından başka yere geçmişim, bunu kamerayı geri alarak bana gösterdi ve ben o zaman farkettim yer değiştirdiğimi; ola ki yer de değiştiredebilirim. bunun üzerine bundan sonra gör bak nasıl davranıyorum sana dedi. bende ona beni böyle bir şey için tehdit edemezsiniz dedim.

o gün sonrasında yok saymalar, başladı. bugünde diğer üstümün mesai saatimin bitimine 4 dk varken hadi çıkalım demesi ve üstüne çok ısrar etmesi üzerine çıktım. hatta kalayım çıkmayayım dedikten sonra hayır hayır sorumluluk bende diyerek koluma girdi ve kurumdan çıktık. biz çıktıktan sonra arkadan bunu resmi evrağa geçireceğini falan söylemiş.

psikolojim bozuldu resmen. Gitmek istemiyorum. Kimseye bulaşmadan işimi yapmak istiyorum ama sürekli açık arıyor.

şikayet etsem, dayım yok. kurumda karşı karşıya geleceğiz sürekli iyice huzurum kaçacak. şikayet etmesem devam edecek.

Toplam 46 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi